Onaj indijski Pabrai je više puta ponovio da jedino za čime žali u pogledu investicija je što je neke dionice prerano prodao. Ima nešto u tome, samo kod nas veliki utjecaj na cijenu HPBa ima država.
Tu je vidljivo da se nešto događa zadnjih dana, promet je počeo biti uistinu velik i cijena stalno raste.
Vjerojatno ulazi neki veliki kupac.
Kako god, dionica je još jako, jako podcijenjena.
Zna se da je referenca za banke book, a cijena je trenutno čak 90% ispod njega.
Sa 3Q2021 book Hpb-a je 1319kn
hm, onda bi cijena trebala biti barem na 900-1000 kn. zašto je ovako nisko??
tako je kako je BVps je sa 3q 2021 1319kn tj.zato je ovo jos uvijek jeftino i ima podlogu daljnjem rastu
Ja ocekujem dobit za 2021 oko 260 mil kn da bude, statisticki zbrajam, i na 2 milijuna dionica ako ide dividenda na 100 mil (ostatak od linka neki dan da 140 i kusur idu u temeljni kapital) bilo bi mi drago stavit 50 kn dividende po dionici u džep……
to je realno razmisljanje ja osobno ocekujem oko 245 milja dobit kraj je godine pa su rezervacije vece i nekih 35-40 kn divke meni dovoljno
Bumo videli…. 45 kuna dividende na sadasnju cijenu je ipak oko 6 posto…. Pricam na sadasnju cijenu ako tako bude… A obzirom na koliko je tko ulazio i kakav je prosjek kupnje, e to je onda posal, ak je prosjek bliže 500 kn kao moj cca 530ak
Dobit oko 250 mil., čekamo i tu dividendu na 50-ak kn i privatizaciju kroz par godina.
Jako dobra prilika na ZSE za uzeti puta 2…:-))
Dobit oko 250 mil., čekamo i tu dividendu na 50-ak kn i privatizaciju kroz par godina.
Jako dobra prilika na ZSE za uzeti puta 2…:-))
Ako dividenda bude 50 kn, moje je skromno mišljenje da dionica ide na 1000… 5 %