Htio bih malo da obratite pozornost na: HPB d.d. 9M 2021 Informacije za investitore PDF
Slide 29: Usklađenje s MREL zahtjevom
Banka je usojila plan usklade s MREL zahtjevom. MREL ili Minimalni zahtjev za regulatorni kapital i podložne obveze. Iaoko HPB zadovoljava minimum, HNB je dao zahtjeve njima da se to poveca, pa je tako banka usvojila plan koji ce kroz tri godine, do 1.1.2024 dostici 28.9%.
Ja sam pokusao izracunati koliko trebaju godisnje neto dobiti prebaciti u regulatorni kapital, ali nisam moga doci do tocno izracuna. Ali mogu dobro pretpostaviti, bar 150M kn pa do 200M kn neto dobiti ce biti zadrzano! Kako ce ovogodisnja neto dobit biti jako dobra, pa tako i sljedece vjerujem da ce biti isto tako dobre, osobno mislim da mjesta ima da banka isplati malu dividendu sljedecih godina, pa onda nakon postizanja tih zahtjeva vece dividende.
Na kraju i ako se dividenda ne dogodi, dionica ce se samo lagano penjati prema gore.
a nista kad me vec ide prijavljujem danasnjih 150 kom plus na 575kn ako ovko nastavim mozda mi odobre kredit sa popustom
neznam kaj je realno ali da HPB proda do toga datuma udio u Optimi i digne BVPS je sasvim realno
podići će im BVPS ako sada te dionice vode kao 0,ali realnije je da ih vode po onoj cijeni po kojoj im je preračunato dugovanje tj.po 10 kn, a ako je je tako onda im BV neće porasti nego pasti jer prodaja opte bi trebala ići po nekakvih 5,3x kuna
strašnih li novaca!! o tome sigurno ovisi stabilnost i prosperitet banke! a o adekvatnosti kapitala da i ne govorimo!
zrno po zrno palaca kamen po kamen pogaca htjedoh rec ako nastavimo sljedece godne ovako poslovati ocekujem BVPS oko1500kn za godinu
Cari “drzavnog” vlasnistva .
Pozdrav
neznam kaj je realno ali da HPB proda do toga datuma udio u Optimi i digne BVPS je sasvim realno
podići će im BVPS ako sada te dionice vode kao 0,ali realnije je da ih vode po onoj cijeni po kojoj im je preračunato dugovanje tj.po 10 kn, a ako je je tako onda im BV neće porasti nego pasti jer prodaja opte bi trebala ići po nekakvih 5,3x kuna
tako je, ako se dionica proda po tih 5,xx BV će im se smanjiti, a ne porasti. drukeri stvarno nemaju srama u drukanju
zrno po zrno palaca kamen po kamen pogaca htjedoh rec ako nastavimo sljedece godne ovako poslovati ocekujem BVPS oko1500kn za godinu
Slična priča kao na Saponiji.
Fondovi ispod top 10 su počeli kupovati.
Jeli tko gledao promjene u knjizi dionicara? Zivo me zanima tko pojacava a tko smanjuje a nisam do skdd isao….