HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

redizajnlos, 28.09.2021. u 11:19

Nisam se interesirao za ovu dionicu dok mi neki dan u pošti nisu ponudili u korist HPBa  otvaranje poslovnog računa. Nisam u toku, navodno su nedavno počeli s tim. I nije to loša ideja, dobra se lova tu vrti. Zna li neko više o tome molim. Možda kupim nešto jer je perspektiva ove dionice izgledna.

Pa nema tu ništa specijalno, samo su uveli tu novu mogućnost. Mislim da se privatni račun mogao otvoriti u pošti od ranije.

Imam poslovni račun u HPB-u i to mi je super praktično jer utrške mogu predavati u poštama. Po meni je to njihova glavna prednost.

I privatni račun sam prije par godina otvorio u HPB-u, jer je PBZ-ovo digitalno bankarstvo meni postalo izrazito odbojno.

Tako da… godišnje mi uzmu 8000 – 10.000 kn naknada..  kako neće rasti.  🤣

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

Ovdje je vjerojatno jedan od najvećih potencijala na ZSE, do booka što je neka referenca za banke, nekih 130% rasta, plus privatizacija…

I formalno stupilo na snagu

Hrvatska narodna banka

1870

Na temelju članka 144.a stavka 1. točke 6. Zakona o kreditnim institucijama (»Narodne novine«, br. 159/2013., 19/2015., 102/2015., 15/2018., 70/2019., 47/2020. i 146/2020.), članka 4. stavka 1. točke 11., članka 43. stavka 2. točke 6. te članka 77.a Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci (»Narodne novine«, br. 75/2008., 54/2013. i 47/2020.) i članka 4. stavka 1. Odluke o privremenom ograničenju raspodjela (»Narodne novine«, br. 4/2021.) guverner Hrvatske narodne banke donosi

ODLUKU

O UKIDANJU ODLUKE O PRIVREMENOM OGRANIČENJU RASPODJELA

Predmet Odluke

Članak 1.

Ovom Odlukom ukida se Odluka o privremenom ograničenju raspodjela od 14. siječnja 2021. (»Narodne novine«, br. 4/2021.).

Stupanje na snagu

Članak 2.

Ova Odluka stupa na snagu 1. listopada 2021.

O. br. 239-091/09-21/BV

Zagreb, 27. rujna 2021.

Guverner
Hrvatske narodne banke

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_09_106_1870.html

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Kupuju 3 jača igrača.

Očito se sve zna, mali ionako zadnji saznaju…

Ne kupuje nitko toliko da ide u gubitak….. Fundamenti su očiti

Agrokor prodaje jer mora a kupac se nada ..

Pozdrav

svi smo mi Crobex

JL novac završiti prodaju Cbanke. Vanjske ponude otpale. Razmatralo se i pripajanje hpb

Pomalo ali sigurno….

Za koji dan ce valjda i neki konkretniji info od strane NO ili Uprave..Moguce da cekaju FI za 3q..tek da opravdaju odluku..kakva god bila.

Erste daje pola proslogodisnje dobiti za dividendu..cca 9.5 % od nominale…

Ako se HPB odluci za dividenu sve iznad 30 kn bi bilo vise nego zadovoljavajuce..ispod toga..bolje ista nego nista

Pozdrav

svi smo mi Crobex

adekvatnost kapitala 26%

zadržana dobit,akumulirana i rezerve 500 mil.

I Chuck Norris vozi Dajca!! Tko vozi Dajca ima krupna jajca!! Nebojše=Ne boj se ! Ne valja li ga,ne valja, dok ne kroči Nebojse!

Lucijan, 14.10.2021. u 14:25

Za koji dan ce valjda i neki konkretniji info od strane NO ili Uprave..Moguce da cekaju FI za 3q..tek da opravdaju odluku..kakva god bila.

Erste daje pola proslogodisnje dobiti za dividendu..cca 9.5 % od nominale…

Ako se HPB odluci za dividenu sve iznad 30 kn bi bilo vise nego zadovoljavajuce..ispod toga..bolje ista nego nista

Pozdrav

Erste daje 2% i manje. Kakve nominale?? Kakve veze ima nominala??

To pitajte njihov NO koji je dao takvo priopcenje !

”Dividenda se utvrđuje u iznosu od 9,48% nominalne vrijednosti dionice, što iznosi 9,48 kuna po dionici.”

Pozdrav

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
svi smo mi Crobex

New Report

Close