Peta po visini bruto dobiti je najveća banka u većinskom državnom vlasništvu, Hrvatska poštanska banka, koja s devetomjesečnom dobiti od gotovo 199 milijuna kuna bilježi i najmanji pad, za 2,1 milijun kuna ili za oko 1,1 posto.
ovo će sigurno burek burza zvana ZSE sigurno dobro nagraditi padom od 20-30%
Šuška li se išta kad bi ova banka mogla u prodaju?
Državi je potrebno svježeg novca, a ova banka ima preko 2000 kn/ dionici novca, s cijena i dalje tapka na 450 kn….
Mogli bi barem podijeliti dividendu od 50 kn….
Samo neka pada, ja dokupljujem koliko god mogu jer mi je ovo dugoročna investicija.
Nemam ništa protiv ostati ovde dugoročno, barem dok se ne proda.
Ali bi bilo lijepo od njih da barem pola dobiti pretvore u dividendu, bilo bi to oko 50 kn….onda bi ovo bio fin kolačić…
HPB D.D. (87939104217)/FOND ZA FINANCIRANJE RAZGRADNJE NEK | , 47.878 | 2,36 | Skrb. račun |
Smanjili su portfelj za 10 195 dionica..prodali van burze..prebacili na nakeg drugog..bez info ?!
Pozdrav
Dividende odlukom HNB-a ove godine nema jeli tako? Možda nešto izdašnije nagodinu….. Strpljen, spašen…..
Nije je nikad ni bilo i tesko da ce je i biti .
Ne prica se vise toliko o izlasku drzave iz vlasnistva ali kako se pomalo “ciste” razne Petrokemije,Djakovici..brodogradilista..svi kojima je ova banka bila bankomat …lako moguce da napokon i ona ode “na bubanj”..kako kaze komentar citataelja na kraju članka..prodaja Croatia banke “otvara vrata prema HPB-u”
Pozdrav
Osim državnog vlasništva, sve ostalo je na strani velike podcijenjenosti HPB dionica.
Za ovu dionicu imam najmanje brige u svom portfelju. Samo nisam siguran da li će na 600,00kn u 3 mjesecu ili mjesec-dva kasnije.
umjesto da se ovako agresivno prosipa po kupnji, zamolio bi za drugi puta kada netko ima potrebu hitnije riješiti poziciju da mi se javi na pp da dogovorimo kombinaciju, evo za ovo danas, ja bi sigurno uzeo bar 100 po 455, ovako sam stigao pokupiti tek ona 2 kom na 440…
umjesto da se ovako agresivno prosipa po kupnji, zamolio bi za drugi puta kada netko ima potrebu hitnije riješiti poziciju da mi se javi na pp da dogovorimo kombinaciju, evo za ovo danas, ja bi sigurno uzeo bar 100 po 455, ovako sam stigao pokupiti tek ona 2 kom na 440…
Netko se zurio mozda uloziti u dlkv, taman kad je na vrhu bio, pa poslije pad…
I ja sam se vec ponadao dokupu ali ovo nije bio pad cijene, već individualno izlaženje, možda za boljom prilikom
183 mil kuna dobit u 2021 ..Nikad toliko..BV preko 1200 kn…
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/HPB/FI-HPB-c90dbde2f34197c64e1fecbe3570f5fe.pdf
Pozdrav