Kupovinom HPB-a trenutno još uvijek kupujemo P/B = 0,53 i P/E = 6 tako da….
Baš tako…..danas je svjetski dan smijeha a ova vrijednost dionice je čisti smijeh tako da se mi ovdje možemo neprestano smijati i dalje sve dok ne dođe do nekih manje smiješnih razina…..
evo sad malo gledam prva moja kupnja 09/2016 556 a najjača prodaja 01/17 po 796 a najniža kupnja 420 12/2018 imao bi svašta za napisati i da sam imao malo veća mu..
U 2020 ce EPS po svoj prilici dosegnuti barem 110 kn. S multiplom od 7 ili mrvu manje kao nekim minimumom smatram da Bozic ne bi smjeli docekati ispod 750 kn, a ako se stvari pomaknu i vise.
Kolega od proslog pokusaja privatizacije tj prodaj banke se odustalo jer su Erste i OTP ponudili nisku cijenu.
ERSTE je nudio cca 130 mil eura ( mil kuna ) i to kad je banka znatno losije stajala ali se prodavao skoro 100% udio . Kap/rezerve su tad bili nekih 1.5 mlrd.
Da se danas uzme isti omjer ponude / cijene / broja dionica itd..to bi bio eqvivalent od cca 800 kn.
Danas drzava sa “satelitima ” drzi nekih 75 % dionica i u slucaju privatizacije vjerujem da ispod te cijene nece ici.
Sto se tice odnosa trzisne cijene ZABE /PBZ/HPB
Gledajuci samo kapital i rezerve dionica ima vrijednost :
ZABA 59 kn..PBZ 891 ..HPB 1200
Prostora za rast svako ima
Pozdrav
HPB nezaustavljivo grabi prema naprijed.
Sviđa mi se vidjeti da i fundamentalno
podcijenjene dionice rastu. Pretvaramo se
u pravo tržište.
u pravo tržište.
Istina, ali kad uzmeno u obzir da su i zaba i pbz rasle isto tako nekih 10-tak% a nisu podcijenjene kao hpb rast i ne izgleda nešto posebno……ipak je s obzirom na podcijenjenost za očekivati da bi trebala rasti puno više kad i druge banke rastu a opet i rasti dok cijene drugih banaka stagniraju ili lagano padaju……i dalje zaostajemo, nemožemo se uspoređivati s liderima koji se trže preko 1 p/b ali 0,8 bilo bi sasvim prihvatljivo i realno za početak…
u pravo tržište.
Istina, ali kad uzmeno u obzir da su i zaba i pbz rasle isto tako nekih 10-tak% a nisu podcijenjene kao hpb rast i ne izgleda nešto posebno……
[/quote]
HPB drži relativno skromnih 5,13 posto tržišta i to velikim dijelom zahvaljujući državi koja radi preko nje, dok Zagrebačka banka ima na tržištu udjel od čak 27,34 posto, a PBZ visokih 20,05 posto udjela na tržištu, tako da HPB nije više znatnije podcijenjena, nego je, obzirom na veličinu i tržišni udjel, sada skoro pa fer vrednovana
0,55 p/b ne izgleda mi baš kao fer vrijednost uzmemo li u obzir da je 2017 cijena dionice išla i do 900 kn uz lošije pokazatelje, negativnu atmosferu, i manji p/b od ovog danas…..
https://zse.hr/userdocsimages/novosti/C2YPCiiEUsyfbGleWwZ7bw==.pdf
Hrvatska poštanska banka, dioničko društvo (dalje: Banka) obavještava investicijsku javnost da očekuje
priznavanje materijalno značajnih rezerviranja za kreditne gubitke i obveze po sudskim sporovima koji
će utjecati na financijski rezultat četvrtog tromjesečja 2019. godine. Ukupni iznos tih rezerviranja će
prema preliminarnim izračunima iznositi između 95 i 105 milijuna kuna za četvrto tromjesečje 2019.
Ode pola dobiti….
auuuu, ovo je loše
https://zse.hr/userdocsimages/novosti/C2YPCiiEUsyfbGleWwZ7bw==.pdf
ako cijena ne potone ispod 600 kn biće puna šaka brade!