HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni se čini da ovaj fond to što prodaje uljepšava sebi rezultat za ovu godinu (kada pogledam njegov portfelj HPB mi se čini idealnim za to..). a CO je pri kraju sa još par stotina komada..kada se pojavi malo bolji kupac ili se trgovina poveća sve će doći na svoje, nije tu još ostalo baš jako puno za prodaju kod ta dva prodavatelja. Ne znam baš da na ovoj burzi ima dionica koje će završiti sa neto dobiti od cca 40-45% cijene dionice. Ako ima javite da budem pametniji..

meni je to ok, fundamentalno je HPB skoro najpodcjenjenija dionica na tk a pošto je ff izrazito mali, ove dionice koje fond prodaje će svakako pozitivno pridonijeti dinamici, likvidnosti i volumenu trgovine i ta, nazovimo živost, je upravo ono što ovoj dionici nedostaje da bi došla u fokus investitora

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

kad ovako čovjek promatra ispada da ovi prodaju s razlogom jer vjerojatno računaju na ZSE poučak da kad sve pada, pada i ono što vrijedi bez obzira

upravo tako….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Evo kolege ulagači da Vas malo obavijestim o stanju u knjizi dioničara.

Ima nas ukupno 596 dioničara, od toga:
192 sa 50+ dionica,
127 sa 100+ dionica.,
75 sa 200+ dionica,
43 sa 400+ dionica,
30 sa 1000+ dionica,

Onaj koji je prodao u zadnje vrijeme najviše dionica ima još malo više od 1000 dionica za prodati.

Od 20 fondova koji su u knjizi dioničara, samo je ERSTE prodavao oko 2000 dionica, dok se pojavio novi fonda sa malo manje od 3000 dionica.

Moram priznati da sam ugodno iznenađen s uvidom u knjigu dioničara. Bio sam mišljenja da drugi igrač rasprodaje ali se to pokazalo netočnim. Kada ovaj najintenzivniji prodavač proda još preostalih 1000 dionica, prestati će pritisak na prodaji i mislim da je tada što se tiče cijene samo jedan smjer moguć.

Izgleda da ipak ima više komentatora nego dioničara 🙂

Taj ERSTE skrbnički i jest mogući problem jer ima još dosta dionica.

Naravno. Smanjuju troskove. Zato i raste dobit usprkos padu prihoda.
Barem pola poslovnica JB treba zatvoriti.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/banke-u-9-mjeseci-samo-croatia-banka-gubitas-najbrze-su-rasli-hpb-i-sberbank/9695911/

Samo snažno naprijed.
Ne treba niti divka ni dokap, bar ne zasad.
Prvo neka book lijepo dosegne 1500 kn, popravi se još malo adekvatnost kapitala, a onda može sve. I bit će sve.
Sve u svoje vrijeme.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/banke-u-9-mjeseci-samo-croatia-banka-gubitas-najbrze-su-rasli-hpb-i-sberbank/9695911/

Samo snažno naprijed.
Ne treba niti divka ni dokap, bar ne zasad.
Prvo neka book lijepo dosegne 1500 kn, popravi se još malo adekvatnost kapitala, a onda može sve. I bit će sve.
Sve u svoje vrijeme.

neke su banke ipak imale rast znatno brži od prosjeka. Imovinu je najviše povećala Hrvatska poštanska banka, 13,6 posto, a na drugom mjestu je Sberbank s rastom od 10,1 posto. Obje su te banke ujedno povećale i svoj tržišni udjel u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje: HBP sa 5,08 na 5,65 posto

🙂

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Zanimljivo je pogledati komentare u zadnjih 2 mjeseca i pogledati semafor za cijenu.
Promet i cijena imaju visoku korelaciju sa komentiranjem kolege Budfoxa, a on trenutno izostaje, pa je promet u padu, dnevnih transakcija na prste jedne ruke, danas trgovine uopće nije bilo..
Čini mi se kako ima interesa, ali nema snage u nedostatku pravih razloga.
Cijeđenje očekujem u narednom periodu uz možda trzaj prije Nove, neko uljepšavanje.
Pravi trzaji nisu u najavi Uprave, dividenda ili možda IPO na neku količinu..
Želim zahvaliti kolegi Tolisimusu za uvid u knjigu dioničara i taj podatak o niti 600 vlasnika je odličan.
Sve je tu u HPBu nešto dobro na duugom štapu.
Gledamo i pratimo dalje..

pišem samo na dionicama koje držim..

Zanimljivo je pogledati komentare u zadnjih 2 mjeseca i pogledati semafor za cijenu.
Promet i cijena imaju visoku korelaciju sa komentiranjem kolege Budfoxa, a on trenutno izostaje, pa je promet u padu, dnevnih transakcija na prste jedne ruke, danas trgovine uopće nije bilo..
Čini mi se kako ima interesa, ali nema snage u nedostatku pravih razloga.
Cijeđenje očekujem u narednom periodu uz možda trzaj prije Nove, neko uljepšavanje.
Pravi trzaji nisu u najavi Uprave, dividenda ili možda IPO na neku količinu..
Želim zahvaliti kolegi Tolisimusu za uvid u knjigu dioničara i taj podatak o niti 600 vlasnika je odličan.
Sve je tu u HPBu nešto dobro na duugom štapu.
Gledamo i pratimo dalje..

Hvala kolega na pridavanju važnosti mom pisanju, ali ja sam sada BudFox2.0,
jer je stari BudFox otišao u mirovinu…:-)) Još uvijek sam tu negdje, ali trenutno
opterećen s drugim stvarima, pa ne stignem toliko pisati…U svakom slučaju
lijepi pozdrav svim suvlasnicima HPB-a, a po meni bi uskoro trebao krenuti
novi rast, ne samo HPB-a, već svih bluechip dionica koje još nisu na realnijim
valuacijama, a P/B=0.48 i P/E=5.53 od HPB-a svakako nije realna valuacija…
Pitanje je samo da li će to biti santa rally kao u Americi ili kod nas u Hrvatskoj
popularniji poslije skijaški rally, ako uopće bude skijanja zbog štrajka učitelja i
skraćenih zimskih praznika.

I ja sam sakupio pristojnu količinu. Čekam i mirno spavam. Iznenadilo me kako malo ljudi ima veću količinu Hpb-a. Fizičke osobe s više od 1000 kom možemo nabrojati na prste. A ja sam blizu top50.

Zasigurno će biti interesantno pratiti raspelt tužbe koju je pokrenuo Fantasy Land a i ostalih! Da li netko zna više o ovome i može nešto napisati sa posebnim osvrtom na odnos tužitelja i aktualne visoke politike, kumovskim odnosima i sl?

.

citiram ” kao i s APN kreditima gdje smo ove jeseni odobrili više od 600 kredita, 155% više u odnosu na prošlu godinu, s volumenom blizu 400 milijuna kuna.Tako se u HPB-u povećava udjel stambenih, a smanjuje udjel nenamjenski”, rekao je Mato Filipović, izvršni direktor Sektora poslovanja sa stanovništvom. ”

Ima li mjesta panici? ‘Zlatna koka’ banaka puše za vrat stambenim kreditima

u četvrtom kvartalu se izgleda radi punom parom, ajmo!

New Report

Close