molio bih kolege da spuste kupnju na 550- da se kokošarima koji su ovdje pokušali složiti kladionicu ko sa stečajuša, omogući izlaz sa kvalitetnim minusom u dva dana…procjenjujem da ima bar 400kom spremnih za prodaju ispod 550 pa zašto onda platiti više…
Firma ima book od skoro 2.5 mlrd kuna, a ovdje se prica o stotinama komada i raspredaju trgovinske strategije. Nevjerovatno. Neprocjenjivo.
P.S.
Nije lose ni to sto smo na proljece u Crobexu.
Zicerica.
600 kuna se dakle ne uspijeva probiti
TA kaze da bi se onda trebala testirati potpora na 500 kn
ajmo promatrat
Jos iduci tjedan dva cemo gledati ove razine pa preporucujem ukrcavanje jer slijedi impuls gore.
Isto i na Tpng, Ernt, Saponiji, …
Piratski pozdrav kolega, vidim da ste i vi postali Somalski pirat :-)))
P.S. Ovo je taktičko povlačenje, pa ako je nekome sila za izaći iz dionice,
može prodati i po 575kn ili po 560kn
600 kuna se dakle ne uspijeva probiti
TA kaze da bi se onda trebala testirati potpora na 500 kn
ajmo promatrat
Zasad ne. U idućem valu sigurno. Vjerovatno oko novog FI s novim plusevima.
U tehničku analizu ne vjerujem. Preplitko je tržište da bi se vadili neki zaključci.
jaka kupnja formira se na 500 kn..ulagači jasno pokazuju gdje je razina na kojoj su spremni dokupljivati HPB..
na potezu je prodavač -morati će se kad tad spustiti na 500 jer inače neće uspjeti prodati čekajući u busiji na 600 kn
s jedne strane mi je žao prodavača budući da je bio fer i nije zakucao dionicu na niže
s druge strane bilo bi dobro dokupiti jeftinije
i što sad napraviti?
s jedne strane mi je žao prodavača budući da je bio fer i nije zakucao dionicu na niže
s druge strane bilo bi dobro dokupiti jeftinije
i što sad napraviti?
Bio je “fer”‘, kažete?
Pa i jest, primarno prema samom sebi jer je radije prodao skuplje nego jeftinije.
Iskreno ne vjerujem da će pristati na ponudu dokupljivača koji bi jeftinije jer nekome tko ima toliki novac samo u HPB-u sigurno ne gori pod nogama, a roba sa svakim FI-em vrijedi sve više. Tako da vrijeme radi za njega, a ne za kupce.
Osim toga, gdje piše da uopće ima namjeru sve prodati? To su samo neka naša nagađanja bez ikakvog uporišta u dokazima.
Jedino što ima uporište je da firma vrijedi sve više. Tako da je nuditi manje sigurna put za neukrcati se na vrijeme.
jaka kupnja formira se na 500 kn..ulagači jasno pokazuju gdje je razina na kojoj su spremni dokupljivati HPB..
na potezu je prodavač -morati će se kad tad spustiti na 500 jer inače neće uspjeti prodati čekajući u busiji na 600 kn
Postoji i GAP NA 500KN kojeg bi trebalo popuniti.
Zar nije bolje da se odmah odradi bez vracanja u buducnosti. Problen Hpba je sto drzava uposljava svoje uhljebe kojima treba isplacivati place, k rome uzima novce kako pozeli.
@crniorao
Smiješan si i vjeruj mi prenaporan ljudima.
Meni je znak da kad ti prodaješ ja kupujem.
Kao i danas HPB na 600.
Tako je bilo i kad si Saponiju prodao na 250 kn😂😂. Ja sam je tada kupovao.
Zaradiš svaki 5-ti put neke mrvice a zaradu čini mi se prepuštaš znalcima.Sretno dalje…
Kad sam govorio o negativnoj divergenciji pisao sam da prodajem po 600. Eto danas je cijena 560kn, a sutra mrvicu i nize.
Dakle bolje je kupiti po 600kn i biti u gubitku nego vratiti po 500kn? Volim ovakve ulagace kojima je svejedno plate li 100-200kom 5 ili 10.000 kuna skuplje.
Eto ti sad.