Ako država izda jamstva to podrazumijeva smanjenje rizika za banku, a ne vjerujem da je Zaba toliko izložena državi da bi sad bas na nastavku kreditiranja DDJH lomila “stvari preko koljena”.
Drugim riječima, ili tamo u DDJH nešto grdo ne stima ili država ne želi ili ne može izdati jamstva banci samo tako. Ne znam, ne bih spekulirao o razlozima, ali ne mislim da je problem nastavka kreditiranja od strane Zabe vezan za izloženosti Zabe državi. Prije će biti dakle da se radi o nekoj vrsti reputacijskog rizika kao i mogućoj nesklonosti banke da nastavi dosadasnji posao bez dodatnih (državnih ili kakvih drugih) jamstava. Ipak je ovo RH.
Ovdje je sad na djelu klasična priča o državi koja poput viteza na bijelom konju dolazi i spašava stvar eto istog trenutka kad je problem eskalirao.
Zamislite vi koliko mi sposobnu državu imamo koja ima tako jak menadžment i efikasno djelovanje.
Do jučer je ddjh bio firma slučaj, nemaju za plaće isplatiti, a sad odjednom Ameri čekaju u redu da s njima delaju.
Ali negdje u nekom obraćanju bila je neka rečenica koja je glasila da prvo država mora srediti stanje.
Pa je netko iz te države poručio da država nije jedini dioničar, nego ih je tu još.
I da će svi dioničari morati snositi odgovornost, tako mi je to nekako zvučalo.
A ako to nije jasna najava razvodnjavanja, postat će.
Ovo je easy money.
Super stvar, svaku kunu ce drzava nadoknaditi ili ce dat nesto u zalog kao sto je dala dionice Podravke kad je HPB davao kredite Petrokemiji.
oprostite kaj se miješam ali tam gdje država ima prste treba čim dalje od toga pa je to i razlog zašto nemam dionice podravke mada poštujem Vaše postove na podravki
Čitam što pišete. I mene je uvijek odbijala umiješanost države u poslovanje.
S druge strane, banke propadaju kao iznimka.
Pogledala sam graf, vidim sa se ništa nije promijenilo. Još uvijek smo u kanalu trenda, HH i HL, nismo ni oversold, OBV lijepo prati, ne vidim ništa alarmantno.
Ako država da jamstva, svejedno je kome posuđuju novac. Jer tako to ide, ne ide li… aktiviraju se jamstva… i namira.
U prilogu graf, godišnji.
Čitam što pišete. I mene je uvijek odbijala umiješanost države u poslovanje.
S druge strane, banke propadaju kao iznimka.
Pogledala sam graf, vidim sa se ništa nije promijenilo. Još uvijek smo u kanalu trenda, HH i HL, nismo ni oversold, OBV lijepo prati, ne vidim ništa alarmantno.
Ako država da jamstva, svejedno je kome posuđuju novac. Jer tako to ide, ne ide li… aktiviraju se jamstva… i namira.
U prilogu graf, godišnji.
Ako se probije 600 kn, otvoren je put prema gore, do nekih 750 – 800 kn
banka objavi 30% veću dobit i umire na burzi, đuro se raspada i 30% u plusu LOL
Ma kolega, to je privremeno… samo strpljenja, na kraju sve dođe na svoje fundamente..
Ma kolega, to je privremeno… samo strpljenja, na kraju sve dođe na svoje fundamente..
A kada je to taj kraj?
A kada je to taj kraj?
[/quote]
Vidjet ćete ako najave isplatu dividende do kuda bi mogla potegnuti…
Zna li tko koliko ovaj CO ima jos komada? Ili bolje receno tisuca komada.
Evo i mainstrem medije se počele probijat vijesti o sjajnim zaradama banaka posebno ove, mozda se i Hrvatu vulgaris dođe na pamet da je mudro uloziti u dionice banaka pa sudjelovat sa njima u zaradi nego ih davati besplatno na čuvanje
HPB je postala prava bluechip dionica, a podcijenjena za 50%.
Pa gdje to još ima? Pogledajte kupnju…