nemam knjigu ali jedan kolega mi je jučer rekao da riješava cros i da im je ostalo oko 2 k, znači kada ubrojimo danas i jučer moglo bi im ostati još oko 1k kom…prvom prilikom ću se najaviti u skdd pa javim točno
Odlično!!!
p.s. vidi sveobuhvatnu dobit (iako ne razumijem što znači u bankarskom sektoru, ali vidim da je kapital lijepo poskočio 😊)
Povećanje kapitala koje ne ide kroz Račun dobiti i gubitka je u prošlom tromjesečju bilo zbog knjiženja agrokorovih obveznica i “Depositary Receipts” odnosno suvlasništva u Agrokoru (pardon, "Fortenovi"). Ne znam da li su sada povećali knjigovodstvenu vrijednost istoga ili ima nešto novo. Makar mi se čini previše, pa nisu toliko gubitaka ukupno imali na agrokoru. Bilo bi interesantno saznati točno na što se ovo odnosi, ali bojim se da će to detaljnije pisati samo u godišnjem izvješću.[/i]
Interesantno kako nitko nije reagirao prošlo tromjesečje, a banka je zapravo povećala vrijednost kapitala za 140M kn direktno u bilanci. Međutim, kada je knjižila gubitak zbog rezervacija agrokora, to je bila "katastrofa" za dionicu (cijena je potpuno nerealno pala sa 800 na 450 kn). Sada, ako su ove brojke realne, vlasnici (tj dioničari) su dobili poklon od 70tak ili nešto više kuna po dionici. Međutim, na neefikasnom tržištu malo tko to percipira. Ali zato onaj tko malo vremeni posveti ulaganju ovdje, razumije da postoje dobre prilike i bolje će proći nego ekipa koja viče "što dalje od ZSE".
Imam dionice HPB (i to dosta za moj portfelj).
[/quote]
Hvala!!!
Samo strpljivo. Dionica neupitno vrijedi znatno više. Neki trebaju prvo pročitati izviješće pa onda donijeti odluke.
netko je pitao koliko ima municije onaj fond što prodaje.. dakle sredinom prošlog tjedna imao je još 11000 komada..u međuvremenu je vjerojatno i prodao do 2000 kom..možda i više jel prometi su se povećali
je, povećali su se prometi kad već pitate.
“Iz banke su istaknuli kako su u devet mjeseci ostvarili odlične rezultate u svim prodajnim segmentima.”
Izvješće više nego dobro a dinica u crvenom a stečajuše se zelene za nevjerovat vlastitim očima🤔
Ono što me posebno veseli je da se likvidnost povećala, što je odlično za realniju valuaciju cijene dionice i kompanije
Svi, ali apsolutno svi su sa ovim zadnjim izvješćem vidjeli koliko je
ova banka podcijenjena…ALI imamo značajnog prodavača, CO valjda
i neide cijena gore i neide…slična situacija na ATPL…
Svi, ali apsolutno svi su sa ovim zadnjim izvješćem vidjeli koliko je
ova banka podcijenjena…ALI imamo značajnog prodavača, CO valjda
i neide cijena gore i neide…slična situacija na ATPL…
Fundamenti kad tad dodu do izrazaja, negdje prije negdje kasnije, ali kad tad to dode na svoje i samo treba biti strpljiv.
netko je pitao koliko ima municije onaj fond što prodaje.. dakle sredinom prošlog tjedna imao je još 11000 komada..u međuvremenu je vjerojatno i prodao do 2000 kom..možda i više jel prometi su se povećali
Dakle jos 9.000 kom na prodaji. U prijevodu 5.3 milijuna kuna na ovim razinama.
Mozda je pametnije spustit mu skalu na 500kn da ima 4.5 milijuna. To ce biti brze a i prilika nama za povoljniji dokup.