HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

HPB nema kredita u francima….

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zastupnik-prijavio-sedam-banaka-zbog-udruzenog-zlocinackog-pothvata/2121377.aspx?fbclid=IwAR3JTfriLVLRWN-CG2e85iIwGJJvojotVZlND8Xp-EGkAmzSgF2OoVJRWhw

HPB debelo podcjenjena dionica…..

Trudim se, ali u ovom clanku ne mogu naci HPB, pa bih molio pomoc u potrazi!?!

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

HPB nema kredita u francima….

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zastupnik-prijavio-sedam-banaka-zbog-udruzenog-zlocinackog-pothvata/2121377.aspx?fbclid=IwAR3JTfriLVLRWN-CG2e85iIwGJJvojotVZlND8Xp-EGkAmzSgF2OoVJRWhw

HPB debelo podcjenjena dionica…..

Trudim se, ali u ovom clanku ne mogu naci HPB, pa bih molio pomoc u potrazi!?!
[/quote]

Znači ovo je tragikomično. Čovjek koji objavi članak koji se tiče konkurencije u smislu da HPB zbog toga manje vrijedi ima 41%, a čovjek koji mu to utrlja u nos ima 11% (tj imao je 0 dok mu ja nisam dao thumbs up). Kakav problem ljudi ovdje imaju?

Zavladala bid/ask ravnoteža, rekli bi zen iliti dosada.
Tko će prvi potegnuti?

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Zavladala bid/ask ravnoteža, rekli bi zen iliti dosada.
Tko će prvi potegnuti?

Polako se skida s aska, istina stidljivo…
Valjda ce i ovo na neku koliko toliko fer vrijednost.

a davi li ga netko ovdje!?

mi smo ipak zemlja slučaj

Evo nekoliko parametara od HPB-a sa portala moje dionice:

Neto dobit sveob. = 406,40 mil. kn
EBIT= 817,66 mil. kn
Zadrz. dobit i rez. = 1.090,54 mil. kn
P/E = 6,12
P/B = 0,5
BVPS= 1138,64

Adekvatnost kapitala, po najnovijem izracunu od 30.06.2019. je 20,6 iz obavijesti na ZSE.

https://zse.hr/default.aspx?id=93837

https://www.mojedionice.com/dionica/HPB-R-A

P. S. Po meni potencijal ove dionice je neupitan, samo je pitanje kada ce se potencijalna energija pretvoriti u kineticku energiju i rast cijene, jer je velika trenutna tocka otpora stavljena na 570 kn (1000 komada), te je slijedeca tocka otpora na 600 kn, tj. na cijeni iz dokapa. Ako se to probije onda su otvoreni svi putevi za rast pod 45 stupnjeva prema gore.

P/E = 6,12
P/B = 0,5

Niski pokazatelji nisu posebnost HPB-a ili hrvatskih banaka. Slična situacija vlada i u inozemstvu što se uglavnom obrazlaže vrlo niskim kamatama u EU. Npr. Commerzbank, jedna od najvećih njemačkih banaka, ima trenutačno P/B = 0,24

P/E = 6,12
P/B = 0,5

Niski pokazatelji nisu posebnost HPB-a ili hrvatskih banaka. Slična situacija vlada i u inozemstvu što se uglavnom obrazlaže vrlo niskim kamatama u EU. Npr. Commerzbank, jedna od najvećih njemačkih banaka, ima trenutačno P/B = 0,24
[/quote]

Sta nije Commerzbank, ne tako davno, bila pred propascu i sanirana od strane drzave, isto kao i Deutsche bank koja je u problemima i trenutno dijeli otkaze diljem svijeta… K tome Commerzbank ima veliki dug i strasno puno losih kredita, te je izbacena iz bluechip indeksa..

Zaba je na 1.1 booka, Pbz na 1 book, a iznad glave im visi mac za Svicarce, dok HPB jedini nije imao kredite u Svicarcima i prvi su izbacili kredite u kunama jos tamo negdje 2006./2007. i bili predvodnik tog trenda.

P/E = 6,12
P/B = 0,5
U koliko navrata je HPB sanirana od strane države i za kolike iznose u odnosu na tadašnji BV?
Svakako, tko god vjeruje da u ormarima više nema zaostalih “slučajeva”, navali narode.

[/quote]

Sta nije Commerzbank, ne tako davno, bila pred propascu i sanirana od strane drzave, isto kao i Deutsche bank koja je u problemima i trenutno dijeli otkaze diljem svijeta… K tome Commerzbank ima veliki dug i strasno puno losih kredita, te je izbacena iz bluechip indeksa..

Zaba je na 1.1 booka, Pbz na 1 book, a iznad glave im visi mac za Svicarce, dok HPB jedini nije imao kredite u Svicarcima i prvi su izbacili kredite u kunama jos tamo negdje 2006./2007. i bili predvodnik tog trenda.

[/quote]

Nešto brljam, ali sve je ovo:
Koliko puta je i na kojem nivou BV HPB bila dokapitalizirana od strane drževe (i zašto, to je već teže pitanje, možda najzanimljivije)?
Veliki skokovi u bilancama meni nisu logični;
Tko god misli da su ormari čisti, vrijedi kupovati.

Sta nije Commerzbank…

🙂 I ja sam dobio privatnu poruku istog sadržaja u inbox. 🙂

Usput, kad smo već kod loše izvedbe pojedinih vodećih njemačkih banaka, kako to da francuski BNP Paribas u Parizu ima PB = 0,52 i talijanski UniCredit u Milanu PB = 0,43? Izgleda da je više tih “pojednih” nisko vrednovanih slučajeva u EU.

da li znate zašto sve navedene europske banke imaju tako niski PB omjer? ne znate! informirajte se malo! za razliku od njih, sve naše plivaju u novcu sa rekordnim dobitima.

New Report

Close