evo i nas u fokusu 🙂
jedino što je ovdije evidentno je da ti imaš "ogroman problem sa kapitalizacijom" znanja tj. NEznanja!
par postova ranije je kol BudFox postao obavijest i link HPB sa zse u kojoj stoji:
adekvatnost kapitala sa stanjem na dan 30. lipnja 2019. iznosi 20,6% na nekonsolidiranoj osnovi, čime je na najvišoj razini od 2004. godine
dakle, ako si ciljao na adekvatnost kapitala, ista od osnivanja banke nikad nije bila bolja
a drugo, vidim da si korisnik od 2014. i za očekivati je da si upoznat sa bar osnovnom regulativom dioničkih društava, što je svatko sa minimalnim interesom mogao naučiti ako nigdje drugdje onda ovdije na forumu poslovni.hr, da se korporativna akcija povečanja temeljnog kapitala izdanjem novih dionica tj. dokapitalizacija provodi namanje po vrijednosti upisanog temeljnog kapitala predmetnog društva tj. najmanje po nominalnoj vrijednosti dionice koji kod HPB iznosi 600kn!
dakle, materijalne činjenice su da adekvatnost kapitala HPB iznosi odličnih 20,6%, knjigovodstveno vrijedi 1140kn te nominalna vrijednosti dionice iznosi 600kn, stoga, daj mi molim te objasni koji je stvarni smisao tog blebetanja koji si iznio u postu ranije?
[/quote]
Ovdje je evidentna podcijenjenost dionice i potencijal porasta od 100+%.
Pogledajte Kraš i porast cijene, a samo je pitanje vremena kada će EU
zbog uvođenja Eura dati nalog državi da proda svoju skoro posljednju
banku HPB (prije toga ide vjerojatno konsolidacija sa Croatia bankom),
a onda će se najkasnije otključati valuacija, ako ne već prije, što bi bilo
bolje i za male dioničare i za državu.
[/quote]
Ponavljam post koji se izgubio negdje, a vrijedi još jednom pročitati,
za sve koji će početi kupovati tek kada pređe 600 – 700 kn. Ako sad
kupite zaradit ćete više, čista ekonomska logika!
P.S. Ovo nije nagovor…
“HPB-u vjerni” netko nas ovdje ne vol,i nije mi jasno zašto jer svatko ulaže svoj novac ili je u pitanju onaj čisti, poznati hrvatski jal
Ovo postaje jedna dobra priča, a shodno tome i cijena ide na prihvatljivije razine
Tu se svaki dan na otvaranju i dopodne nakupuje, i onda se ostatak dana miruje, sve do narednog dana. Zanimljiv obrazac.
Nema ni bida ni aska.
Naprosto nema dubine niti aktivnosti glavnih dioničara.
Nekoliko forumaša digne cijenu 20%.
I sad ti kupuj…
Ako nisam na 500 neću sigurno na 600.
Kraš efekt se lagano topi i ako ne bude nekih značajnih pomaka po meni ide resetiranje na početnim pozicijama. I čekam na 500.
Prestar sam za jurišanje…
P.S.
A taman se ponadao kako konačno imamo burzu.
Oni predivni prometi…
P.S.2
Banka vrijedi mnogo više.
Ali tržište nažalost ne da toliko.
P.S.2
Slažem se s ovim gore i nadopisao bih da će uskoro vrijediti više,
jer tržište je u pozitivnom trendu, čiji je okidač bio Kraš, a to je bitno.
Trend is your friend
Nema ni bida ni aska.
Naprosto nema dubine niti aktivnosti glavnih dioničara.
Nekoliko forumaša digne cijenu 20%.
I sad ti kupuj…
Ako nisam na 500 neću sigurno na 600.
Kraš efekt se lagano topi i ako ne bude nekih značajnih pomaka po meni ide resetiranje na početnim pozicijama. I čekam na 500.
Prestar sam za jurišanje…
P.S.
A taman se ponadao kako konačno imamo burzu.
Oni predivni prometi…
P.S.2
Ali tržište nažalost ne da toliko.
interesantno, kod HPBa doslovce za 590kn kupuješ 1150kn koliko hpb ima kapitala po dionici, međutim to je bez veze, ne vrijedi, plitko je tržište, kraš expres efekti i sl. nebuloze…
ali kako to da je istim nickovima opte sa kapitalom od 0,09kn ok ulaganje po 75,5 puta većoj cijeni ili ptkm sa kapitalom od 4,65kn dobra dionica iako je precjenjena 11 puta pa ćak i kraš na 1050 je dobar jer ide to još… kako to da isti nickovi koji ovdije kritiziraju drže hvalospijeve o velikim očekivanjima na dionicama koje su stečajuše sa prevekikom dugovima, koje jedva servisiraju dospijele obveze, koje imaju minimalne god. dobiti u visini zg garsonjere(ako) i kojima je tržišna kapitalizacija nabrijana i preko 75 puta a HPB koja se trži u pola vrijednosti i svakim izvješćem prikazuje rekordne rezultate istima nije dobra i razmisliti će da je kupe tek ako padne 20%?!
e dečki moji, odite se vi dalje igrati sa blatom i tražiti sreću na raznim poncijevim vrtuljcima i loto grebalicama jer HPB nije dionica za vas, to je fundamentalno čvrsta dionica banke u expanziji koja ne divlja ošnešbangladeš od danas do sutra +/- xx%, HPB je dionica za prave investitore koji nešto znaju o fundamentima i investiranju ne za špekulante i kockare!
Je, HPB je super firma, ali očajna dionica. 95% drži država ili mirovinski fondovi (para-država). Ostalo nije vrijedno spomena da bi bilo moguće fer valuirati cijenu na tržištu. Slično imaš na Saponiji, AD plastici ili na Lencu. Ako “ekipa” ne uđe s namjerom da je napuca, klatarit će se godinama na 40-50% vrijednosti dok se ne dogodi neko čudo tipa privatizacija. Kome se da čekati, čekat će, ali to je jako rijedak petak na ovoj našoj “burzi”…