I daljeje ogroman problem sa kapitalizacijom evidentan.
Uvijek postoji opcija da se dokap napravi po tipa 400 kn bez prava sudjelovanja malih dioničara, što bi bila još jedna šaka u oko..
jedino što je ovdije evidentno je da ti imaš “ogroman problem sa kapitalizacijom” znanja tj. NEznanja!
par postova ranije je kol BudFox postao obavijest i link HPB sa zse u kojoj stoji:
adekvatnost kapitala sa stanjem na dan 30. lipnja 2019. iznosi 20,6% na nekonsolidiranoj osnovi, čime je na najvišoj razini od 2004. godine
dakle, ako si ciljao na adekvatnost kapitala, ista od osnivanja banke nikad nije bila bolja
a drugo, vidim da si korisnik od 2014. i za očekivati je da si upoznat sa bar osnovnom regulativom dioničkih društava, što je svatko sa minimalnim interesom mogao naučiti ako nigdje drugdje onda ovdije na forumu poslovni.hr, da se korporativna akcija povečanja temeljnog kapitala izdanjem novih dionica tj. dokapitalizacija provodi namanje po vrijednosti upisanog temeljnog kapitala predmetnog društva tj. najmanje po nominalnoj vrijednosti dionice koji kod HPB iznosi 600kn!
dakle, materijalne činjenice su da adekvatnost kapitala HPB iznosi odličnih 20,6%, knjigovodstveno vrijedi 1140kn te nominalna vrijednosti dionice iznosi 600kn, stoga, daj mi molim te objasni koji je stvarni smisao tog blebetanja koji si iznio u postu ranije?
I daljeje ogroman problem sa kapitalizacijom evidentan.
Uvijek postoji opcija da se dokap napravi po tipa 400 kn bez prava sudjelovanja malih dioničara, što bi bila još jedna šaka u oko..
jedino što je ovdije evidentno je da ti imaš "ogroman problem sa kapitalizacijom" znanja tj. NEznanja!
par postova ranije je kol BudFox postao obavijest i link HPB sa zse u kojoj stoji:
adekvatnost kapitala sa stanjem na dan 30. lipnja 2019. iznosi 20,6% na nekonsolidiranoj osnovi, čime je na najvišoj razini od 2004. godine
dakle, ako si ciljao na adekvatnost kapitala, ista od osnivanja banke nikad nije bila bolja
a drugo, vidim da si korisnik od 2014. i za očekivati je da si upoznat sa bar osnovnom regulativom dioničkih društava, što je svatko sa minimalnim interesom mogao naučiti ako nigdje drugdje onda ovdije na forumu poslovni.hr, da se korporativna akcija povečanja temeljnog kapitala izdanjem novih dionica tj. dokapitalizacija provodi namanje po vrijednosti upisanog temeljnog kapitala predmetnog društva tj. najmanje po nominalnoj vrijednosti dionice koji kod HPB iznosi 600kn!
dakle, materijalne činjenice su da adekvatnost kapitala HPB iznosi odličnih 20,6%, knjigovodstveno vrijedi 1140kn te nominalna vrijednosti dionice iznosi 600kn, stoga, daj mi molim te objasni koji je stvarni smisao tog blebetanja koji si iznio u postu ranije?
[/quote]
Ovdje je evidentna podcijenjenost dionice i potencijal porasta od 100+%.
Pogledajte Kraš i porast cijene, a samo je pitanje vremena kada će EU
zbog uvođenja Eura dati nalog državi da proda svoju skoro posljednju
banku HPB (prije toga ide vjerojatno konsolidacija sa Croatia bankom),
a onda će se najkasnije otključati valuacija, ako ne već prije, što bi bilo
bolje i za male dioničare i za državu.
Kolega Barbosa
Ti očito ne razumiješ funkcioniranje bankarskog sustava.
U tom sam sektoru pa to jako dobro znam.
HPB je definitivno loše kapitalizirana banka.
Pusti silne brojke sa mojedionice i pusti dopise Uprave, valjda toliko znaš da njima počesto nije za vjerovati.
Prouči, pročitaj bilancu društva, po mogućnosti usporedi sa ZABA-om, pa će ti sve biti jasno.
Ja mislim da imatelje Zabe boli što su u Zabi a ne u HPBu. Jedino relevantne su brojke, one iz izvještaja i tako su i interpretirane na Moje dionice.
Znači nekakva sposobnost zarađivanja a evidentno ovdje postoji, možeš ti bit u sektoru koliko hoćeš. A očito je čišća budućnost ovdje, nego u Zabi (kratkoročno naravno), a u usporedbi bilanci se to ne vidi.
Glava u pijesku i dalje.
Kolega Barbosa
Ti očito ne razumiješ funkcioniranje bankarskog sustava.
U tom sam sektoru pa to jako dobro znam.
HPB je definitivno loše kapitalizirana banka.
Pusti silne brojke sa mojedionice i pusti dopise Uprave, valjda toliko znaš da njima počesto nije za vjerovati.
Prouči, pročitaj bilancu društva, po mogućnosti usporedi sa ZABA-om, pa će ti sve biti jasno.
@Barbosa
Prouci koliko HPB ima kredita u najboljem proizvodu zvanom svicarski franak( a nemaju nista) pa ces vidit zasto je Zaba najbolja investicija sad kad krenu tuzbe,a zastara 2023 ili mozda cak nikad ako su ugovori u cijelosti nistetni.
Slatinska banka je najbolja investicija po vama? Pogledajte moje dionice i podcijenjenija je od HPB?
Usporedivati ZABAu i PBZ sa HPB je isto kao Slatinsku banku s HPB
Ali ne vidim svrhu lupetanja, vidjeti cemo prvo za mjesec dana kada dolazi 3q, i u prvom q sljedece godine koja ce banka svom dionicaru vise dati
Premda mislim da je nije losa investicija uloziti u HPB, ali i dalje mislim da cete imati veci prinos na prve dvije banke u RH, ali svako neka odluci sto je za njega najbolje
Vidite da vecina misli da je najbolje drzati novce na racunu u banci nego da kupi dionice banke
Vidim da je pomama za o om dionicom, ipaak daju dividendu cca 10 posto.. A de facto su najjača banka u državi. Šteta ne kupiti.. Odmah ili sad?
Ali hpb ima potencijal rasta 100%+, i to kratkorocno radi potcjenjenosti dionice.
Ne zanemarite tu cinjenicu.