HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

iz izvješća mi je najbitnije ovo:

accountant, 25.07.2019. u 08:34
…usprkos ovom rastu, radimo na kontinuiranom umanjenju pritisaka troškova na operativnu dobit, pa je C/I pokazatelj unaprijeđen za 3 postotna poena u usporedbi s 2018. godinom. Troškovi rezerviranja za nove i zdrave plasmane u međurazdoblju su viši zbog kontinuiranog povećanja bruto plasmana klijentima, što je u skladu sa zahtjevima MSFI-a 9. S druge strane, naglasak na efikasno upravljanje naplatom i kreditnim rizikom dovodi do znatno nižih rezervacija po djelomično nadoknadivim plasmanima, i to za približno 25 milijuna kuna.

kad sam radio usporedbe između banaka, upravo C/I je bio vrlo slab… ako s uspjehom zauzdaju troškove, nikakva dividenda nije potrebna, cijena će odreagirati vrlo brzo, politici usprkos!
nemojmo zaboraviti da su prisutni i u svakoj poslovnici HP-a, a sad se dobro vidi iz izvješća koliko je bitna šibensko-kninska i sam Šibenik, nose dosta depozita u odnosu na broj klijenata (+1,341 mlrd kn povećanje 31.12.18.->30.6.19.)

Meni je najsimpaticnije sto je vise od 17 milijuna kuna dobiti, a možda i vise poteklo od rasta cijene dionica Optime. Tako da, kad se isključe one-off items, rast postoji, ali nije bas toliko spektakularan.

Meni je najsimpaticnije sto je vise od 17 milijuna kuna dobiti, a možda i vise poteklo od rasta cijene dionica Optime. Tako da, kad se isključe one-off items, rast postoji, ali nije bas toliko spektakularan.

Daj ne širi dezinformacije.

To nisu dezinformacije. Njima je dobit od prodaje i držanja papira za prodaju kroz RDiG povećana za 102% u odnosu na lanjsku. Glavnina tog rasta je od udjela u Optimi. To je fakat i činjenica.

Neka ostvaruju dobit prodavanjem lizaljki i bureka ako treba, dok god je p/e oko 5, ja sam zadovoljan.

Neka ostvaruju dobit prodavanjem lizaljki i bureka ako treba, dok god je p/e oko 5, ja sam zadovoljan.

Naglasak je na to da je to jednokratna dobit koja se još nije do kraja realizirala, al da dosta utječe na rast profitabilnosti.

To nisu dezinformacije. Njima je dobit od prodaje i držanja papira za prodaju kroz RDiG povećana za 102% u odnosu na lanjsku. Glavnina tog rasta je od udjela u Optimi. To je fakat i činjenica.

Meni je logično da im je imovina rasla, a prihodi od Optime im mogu rasti tek kad prodaju udjele.

Sa trenutačnom profitabilnošću i imovinom, HPB već vrijedi gotovo duplo više od TK, a o rastu postojeće profitabilnosti se ima smisla brinuti tek kad cijena dosegne neke realne razine.

izvješće je vrlo pristojno – za jednu dfrzavnu banku jako pristojno

mlogli bi raspisati dokap po 700 kn – uz ovakve pokazatelje novac bi dosao

al prvo grobex malo da nagrasdi gubitase a uneredi dobitase – to mora bizti to je hzakon prirode ovdje

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Jel to netko kupio 600 komada HPB-a?

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Iza Hrvatske poštanske banke je najbolje polugodište od osnutka u kojem je ostvarila rekordnu dobit od 123,5 milijuna kuna, uspješno pripojila Jadransku banku te povećala tržišni udjel, objavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama HPB-a.

Neto dobit od 123,5 milijuna kuna predstavlja i porast od 31,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je operativna dobit veća za 19,7 posto i iznosi 165,2 milijuna kuna.

Rad na poboljšanju prodaje i procesa vezanih počeo je donositi vidljive rezultate. Uz najveću polugodišnju neto dobit od osnutka banke, ostvarili smo značajan rast tržišnog udjela u kreditima stanovništvu s 4,7 posto krajem prošle godine na pet posto krajem travnja. Krediti gospodarstvu porasli su s 5,3 na 5,6 posto, istaknuo je Tomislav Vuić.

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/hrvatska-postanska-banka-u-prvih-sest-mjeseci-ove-godine-ostvarila-rekordnu-dobit/

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Iza Hrvatske poštanske banke je najbolje polugodište od osnutka u kojem je ostvarila rekordnu dobit od 123,5 milijuna kuna, uspješno pripojila Jadransku banku te povećala tržišni udjel, objavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama HPB-a.

Neto dobit od 123,5 milijuna kuna predstavlja i porast od 31,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok je operativna dobit veća za 19,7 posto i iznosi 165,2 milijuna kuna.

Rad na poboljšanju prodaje i procesa vezanih počeo je donositi vidljive rezultate. Uz najveću polugodišnju neto dobit od osnutka banke, ostvarili smo značajan rast tržišnog udjela u kreditima stanovništvu s 4,7 posto krajem prošle godine na pet posto krajem travnja. Krediti gospodarstvu porasli su s 5,3 na 5,6 posto, istaknuo je Tomislav Vuić.

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/hrvatska-postanska-banka-u-prvih-sest-mjeseci-ove-godine-ostvarila-rekordnu-dobit/

ja mislim da ovako dobrec rezultate valja proslaviti – na grobex način – tropanjem tza bar 10 posto

dobitaši ovdje nikom ne trebaju, to je dosadno

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close