HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Baš ja tak mislim metalik. Htio dsm brzo dići 20-30%, ali sad je ne dam ispod 1.000. Ili ju ostavljam, kad tad će početi dividenda, a onda neće biti ispod 10% po ovim cijenama.

Ovo dionica je cisti dokaz da BVPS nista ne znaci na ZSE i svi koji se pozivaju na to su u krivu. Puno su vazniji neki drugi faktori i sama atmosfera oko firme i dionice

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

to je to, do slijedećeg izvještaja smo mirni

mi smo ipak zemlja slučaj

A P/E 5,17 zadnja 4 kvartala, ako već book nije mjerilo?
Odnosno oko 4 ako nastave trend.

Čestitke imaocima!
Da je ovo normalna burza ne bi bilo ispod 1000 kn.

Potpisujem!!

Ipak mi se cini da bi mogli preko 500kn uskoro

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Evo ja sam se učlanio, sad ćemo vidjeti da li sam kratkoročan ili dugoročan, barem nije špekulacija, tako da je sve OK

Drago mi je da ima novih ulagača. Najbolji savjet koji vam mogu dati za dalje je, živce u kanticu pa na pecanje.

pišem samo na dionicama koje držim..

Točno tako. Drzavno vlasnistvo je problem i prepreka za otvaranje cijene. Valja ovo, ali je to na jaako dugom štapu. Moze se tu u godinu dana svašta izdesavati. Iz vana zovu krizu, a to prvo udara na drzave, njihove firme posebno banke, oprezan sam, ne idem na “glavu” iako izgleda kao izvrstan trenutak zbog FI..

Točno tako. Drzavno vlasnistvo je problem i prepreka za otvaranje cijene. Valja ovo, ali je to na jaako dugom štapu. Moze se tu u godinu dana svašta izdesavati. Iz vana zovu krizu, a to prvo udara na drzave, njihove firme posebno banke, oprezan sam, ne idem na “glavu” iako izgleda kao izvrstan trenutak zbog FI..

Nema se smisla žaliti na ovako dobru priliku za dokup. Svoje dionice HPB-a ispod 900 ne dam, što se dulje održi cijena, to ću imati više prilike za preusmjeriti sredstva, iako mi već čini gotovo 40% portfelja.

Točno tako. Drzavno vlasnistvo je problem i prepreka za otvaranje cijene. Valja ovo, ali je to na jaako dugom štapu. Moze se tu u godinu dana svašta izdesavati. Iz vana zovu krizu, a to prvo udara na drzave, njihove firme posebno banke, oprezan sam, ne idem na "glavu" iako izgleda kao izvrstan trenutak zbog FI..

jesi li ti malo pobrkao ovo oko kriznih situacija i država…pa u kriznim situacijama su upravo državne banke faktor stabilnost i države će sve napraviti da ih održe, a i da je privatna, banke iz kriza redovito izaze još jače…

nije ovdje problem drž. vl., problem je opći institucionalni kaos i to što je sami predsjednik uprave izazvao nesigurnost puštajući preko medija probne balone oko nepotrebne dokapitalizacije po nominali, ustvari privatizacije kroz dokapitalizaciju a za koju je vlasnik odlučno rekao NE, te zadržavanje dobiti, tj. neisplate dividende a isto tako i promjene zakona o pravima iz vl. udjela za mir. fondove

…šteta je napravljena i kada će se vlasnik, tj uprava, jasno izjasniti tj. objaviti da se neće ići u dokap, bar ne po nominali, te da će isplaćivati dividendu, dionica će vrlo brzo doći na prirodne, tj fundamentalne vrijednosti

također, jedna od prednosti HPB je i ta što ima povlašteni status i hebene fundamente i stoga svakako zaokuplja pažnju i interes dijela bankarsko-finacijskih subjekata i samo je pitanje trenutka…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

http://www.seebiz.eu/rekordna-polugodisnja-dobit-hrvatske-postanske-banke/ar-196462/

New Report

Close