HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne isplacuku radi ovoga:

HPB ne isplaćuje dobit dioničarima, nego je zadržava kako bi poboljšao stopu adekvatnosti kapitala koja je niža u usporedbi s drugim bankama u Hrvatskoj."

Kad poboljsaju to, onda ce biti i dividenda, zato i traze dokap.

ispada da traže dokap radi dividende :))
+ / –

Ako ne misle isplaćivati dividendu onda neka se slobodno delistiraju s burze za razliku od zabe i PBZ koji svoje dionice poguraju kod hpb-a imaš osjećaj da će banka sutra u stečaj.
Stvarno ne vidim smisla dionice na burzi.
Da imam dionice HPB-a nažalost.

Pa kako da isplaćuju dividendu kad nemaju dovoljno regulatornog kapitala? Hoću reci nemaju ga višak kao sto ga imaju Zaba i PBZ.

Vaš link …

Nemaju oni još štošta na razini PBZ-a i Zabe, al ograničimo se sada samo na ono za sto imamo javno dostupne podatke.

Ti uspoređuješ najveće i najprofitabilnije banke s bankom koja tek izlazi iz dugorocnih dubioza.

ispada da traže dokap radi dividende :))
+ / –

pa zar to nije smijeh

prvo zalizani Protega onda Agrokor sad opet treba čekati ukazanje
bilo kakva simbolična dividenda bila bi konstruktivni signal da se nešto pozitivno dešava i da se banka kvalitetno konsolidira ovako izgleda kao “U očekivanju Godota”
svi nešto čekaju a nitko ne zna što

mi smo ipak zemlja slučaj

Pa meni to nije smiješno. Vidim da pitas ‘racunovodju’, al oni se ponašaju u skladu sa mogućnostima i raspoloživim kapitalom. Ne mogu oni isplacivati dividendu kako oni to zele nego onako kako mogu u ovisnosti o pravilima igre i raspoloživim mogućnostima.

pa ok onda koji je smisao ove dionice na burzi ako nema rasta cijene dionice temeljem rezultata ili isplate dividende?

je priznajem zaj… sam se da sam isti novac uložio u zabu ( jer je normalno da će strani vlasnik kroz dividendu izvlačiti lovu van) danas bi bio u solidnom plusu
računam ok daj da imam neke dionice za dugoročno investiranje, nisu opterećeni švicarcima i eurima iz godine u godinu sve bolji rezultati raščistili dio dubioza sve ide u dobrom smjeru osim dionice
jedino je super superHrvoje i superHrvojka

Ne znam, idi pitaj nekog gurua koji je smisao. Ako se kladis na kreditni rast i rast rezulatata banaka onda ćeš se okladiti na vise banaka, a ne samo jednu. A sad, zašto si ti bas odabrao HPB i sto si očekivao te da li se situacija razvila u skladu s tvojim ocekivanjima, ja to zaista ne mogu znati. Nikada nemoj smetnuti s uma da je ova banka jos uvijek u vecinskom drzavnom vlasništvu, a kako država funkcionira i da li je njoj cilj efikasnost i profitabilnost, to svi znamo. Ipak, ne bih dramio na tvome mjestu nego bi bio strpljiv i nastavio čekati, a ako ti je dosadilo i nemaš vise vjere u čekanje, onda znaš sto radiš. Prodaš i čiča miče gotova priča.

što se tiče države dole u potpisu stoji moje mišljenje

a dionica?

bojim se da nam inflacija ne pojede vrijednost dionice

Grickam pomalo. Rušim si ulaz iz mjeseca u mjesec, ne smeta me gdje je cijena, ovo je ionako dugoročna investicija, za djecu. Opet se ponavljam, država i njeno vlasništvo je situacija i problem za banku i cijenu dionice. Ima još vremena za jeftiniji dokup, procjenjujem oko 450-460, ima ih tu s ulazom oko 480-490, kad njima dojadi jer prolazi zarada na drugim dionicama.. a ja sam tu.

pišem samo na dionicama koje držim..

https://hrportfolio.hr/vijesti/trziste-kapitala/drzava-i-mirovinci-bez-dividende-u-hpb-u-56659

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Što se ovdje događa da se ovako ruši cijena?

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

ja sam poslao još prije četiri tjedan upit prema HPB-u odnosi s investitorima, nažalost odgovor još nije stigao

Ne treba se gurati na bidu. Dolazi dugo toplo ljeto i pasivna aktivnost ovdje. Bit će za sve koji žele. Govorim od lanjskog i predlanjskog iskustva. Živili vi meni svi..

pišem samo na dionicama koje držim..

New Report

Close