HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znaci 1 mil dionica po barem 700.
Nice.

Najbolji FI je onaj u kojem je skrivena dobit. Npr. Pevec za 2016.

Baš i ne djeluje optimistično:

Za jači pohod na tržište u novoj dokapitalizaciji trebamo više nego smo planirali, minimalno 700 milijuna kuna

“Za jači pohod na tržište u novoj dokapitalizaciji trebamo više nego smo planirali, minimalno 700 milijuna kuna”

Ignore: KressoM, delux

mene u članku od svega više brine da je na redu Croatia banka za ‘apsorpciju’
tko zna koliko novih kostura, grobeka i zombija čeka
evo iz HNB biltena uk. aktive za XII/16. i XII/17.:
Croatia 3,11 mlrd kn (’16.) te pad na 2,49 mlrd kn (’17.),
već ‘spašena’ Jadranska 1,97 mlrd kn (’16.), pad na 1,73 mlrd kn (’17.),
dakle slična situacija, pad imovine, profitabilnosti i treba je preuzeti i spasiti

sve ovisi o cijeni naravno ali na kraju to obično ispadne skuplje nego se prikazuje…

Dokap će vrlo vjerojatno ići po 600 kn.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Au…. 700 milijunčića novog kapitala. Dakle, oni bi željeli na tržištu koje se saturira i stagnira preuzeti ulogu konsolidatora. Sjajno. Samo pitanje je da li su oni sposobni za to, koliko to košta, koji su i kakvi će biti konačni učinici i najvažnije – koja je korist za dioničare?

Slijedeći dokap ne smije ići ispod nominale a ona je 600 kuna. Knjigovodstvena je 993 kune a sa izvješćem za 2018 ide i preko 1000 kuna, što bi po meni bio pravedniji iznos za dokap.

Au…. 700 milijunčića novog kapitala. Dakle, oni bi željeli na tržištu koje se saturira i stagnira preuzeti ulogu konsolidatora. Sjajno. Samo pitanje je da li su oni sposobni za to, koliko to košta, koji su i kakvi će biti konačni učinici i najvažnije – koja je korist za dioničare?

Da nema toliko upitnika koje vi kolega navodite cijenu HPB na TK bi gledali na nekim drugim cjenovnim razinama.
Zato držim da je premija rizika mala a mogućeg potencijala rasta dionice velika.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

https://akademija-art.hr/pano/komentar/kako-je-propao-tajni-plan-preuzimanja-hrvatske-postanske-banke-unisti-pa-kupi/
Neshvatljivo mi je da se i danas cijena ove banke kreće na ispod pola knjigovodstvene.

Neshvatljivo mi je da vam je neshvatljiv članak na koji ste se referirali.
“Tvrtka Fantazija projekt, koja upravlja projektom FANTASYLAND, bila je u poslovnom odnosu s Hrvatskom poštanskom bankom koja je kreditno pratila realizaciju projekta s iznosom nešto većim od 40 milijuna, a napetost odnosa je kulminirala kada je HPB prodala nekretnine koje su bile pod zalogom banke u vrijeme kada klijent Fantazija projekt nije imao nikakvih dospjelih obveza prema banci.”
“u pismu ministru Liniću Fantazija projekt navodi i veći broj sličnih slučajeva u kojima HPB krši zakone o bankarskom poslovanju, da podcjenjuje klijente s kojima je u poslovnom odnosu i djeluje protivno načelima savjesnog poslovanja. Naveden je veći broj slučajeva u kojima uprava banke na čelu s Čedom Maletićem ne poštuje dogovorene obaveze i rokove, a sve na štetu klijenata, da ne odgovara na dopise, krivotvore dokumente i zlorabe povjerenje u gospodarskom poslovanju.”
Meni ovo izgleda kao odgovor na pitanje zašto je cijena di je..
Ne znam kronološki kad je ovo bilo, jer ne piše u članku, ali kosturi su i dalje u ormarima i opet ponavljam, ne vjerujem u slučajnosti inače u životu, a na burzi očekujem neočekivano, zato iako je cijena prihvatljiva imam spreman keš ukoliko eruptira neka treća afera ili potres većih razmjera.
Nije nikakav druk, nego razmišljam o svojoj lovi. Dugoročni sam ovdje.

pišem samo na dionicama koje držim..

http://www.seebiz.eu/nova-devizna-intervencija-hnb-a-od-banaka-otkupljeno-450-milijuna-eura/ar-189299/
Nikada nije bilo u opticaju u ovo vrijeme odnosno u veljači ovolike količine Eura. Što će tek biti u jeku turističke sezone. Dok većina građana uzima kunske kredite Euro sve niži. Moguće da na ljeto tečaj klizne i ispod 7 kuna za 1 Euro.
Industrija nam je slaba a jačanjem kune postat će mo još nekonkurentniji.
A po svemu sudeći u narednim godinama banke će opet nasaditi dužnike, zapravo već su ih nasadili, pogotovo one sa nenamjenskim kunskim kreditima. Tamo je kamata najveća.

https://akademija-art.hr/pano/komentar/kako-je-propao-tajni-plan-preuzimanja-hrvatske-postanske-banke-unisti-pa-kupi/
Neshvatljivo mi je da se i danas cijena ove banke kreće na ispod pola knjigovodstvene.

Neshvatljivo mi je da vam je neshvatljiv članak na koji ste se referirali.
"Tvrtka Fantazija projekt, koja upravlja projektom FANTASYLAND, bila je u poslovnom odnosu s Hrvatskom poštanskom bankom koja je kreditno pratila realizaciju projekta s iznosom nešto većim od 40 milijuna, a napetost odnosa je kulminirala kada je HPB prodala nekretnine koje su bile pod zalogom banke u vrijeme kada klijent Fantazija projekt nije imao nikakvih dospjelih obveza prema banci."
"u pismu ministru Liniću Fantazija projekt navodi i veći broj sličnih slučajeva u kojima HPB krši zakone o bankarskom poslovanju, da podcjenjuje klijente s kojima je u poslovnom odnosu i djeluje protivno načelima savjesnog poslovanja. Naveden je veći broj slučajeva u kojima uprava banke na čelu s Čedom Maletićem ne poštuje dogovorene obaveze i rokove, a sve na štetu klijenata, da ne odgovara na dopise, krivotvore dokumente i zlorabe povjerenje u gospodarskom poslovanju."
Meni ovo izgleda kao odgovor na pitanje zašto je cijena di je..
Ne znam kronološki kad je ovo bilo, jer ne piše u članku, ali kosturi su i dalje u ormarima i opet ponavljam, ne vjerujem u slučajnosti inače u životu, a na burzi očekujem neočekivano, zato iako je cijena prihvatljiva imam spreman keš ukoliko eruptira neka treća afera ili potres većih razmjera.
Nije nikakav druk, nego razmišljam o svojoj lovi. Dugoročni sam ovdje.
[/quote]
Progooglajte malo, a vjerujem da već jeste. Ta afera je započela u trenutku kada je Erste banka htjela dati obvezujuću ponudu za kupnju HPB-a pa su prije toga razni propali likovi nabijali potraživanja prema HPB-u da cijena za kupnju bude što niža. Inače Vam se takvi sporovi u sudstvu stručno zovu:
“obijesno parničenje” i zato se u većini slučajeva ni ne izdvajaju rezervacije za te sporove jer nemaju nikakvog temelja. Imate takvih slučajeva na stotine u Hrvatskoj.
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/155133/izgubio-postupak-protiv-slobodne-sud-tuzitelj-se-obijesno-parnici

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/rf6b16BJfdJuWAsdXVGZ0A==.pdf

Znači, raste im aktiva i povećava se tržišni udio, a i konsolidirano izvješće će
obuhvatiti i Jadransku banku, što je dobro, jer će prihodi, a s vremenom i dobit
rasti. Poslovni udio po dionici bi mogao uskoro prijeći 1000kn, te je trenutna
tržišna cijena diskontirana više od 50%.

Drugim riječima dobra prilika, a i moglo bi biti zanimljivo ulaganje i za Mirovince jer
zadovoljava njihove stroge kriterije.

New Report

Close