HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lijepo je uhvatit rasprodaju drhtavaca. Hvala prodavatelju 😎

Ja osobno mislim da banka još mora raditi na jačanju kapitala pa ne očekujem dividendu, barem ne još sljedećih godinu ili dvije. Bitno je da banka stabilizira poslovanje i nastavi s rastom. Bilo bi idealno da je privatiziraju, no o tom potom.

Najbolja zarada ce biti ako je privatiziraju kroz koju godinu. Book je skoro 1000 kn po dionici, a mozda netko od prisutnih zna po kojoj valuaciji se obicno rade takve transakcije preuzimanja jedne banke od strane druge vece kojih je bilo dosta u Hrvatskoj zadnjih godina?

Nema jednoznacnih multipli. Imali smo već prije koju godinu pokusaj privatizacije HPB-a koji je neslavno završio. Cijena se utvrdjuje na temelju due dilligence-a i faze kretanja kreditnog ciklusa. Nase vodeće banke, koje se trguju na burzi trenutno su vrednovane na book-u. Tu mislim prije svega na Zabu.

Ispričavam se ako sam neke ne namjerno trznuo, greškom otvoren nalog K/P.
Kad se ne držim one narodne kad voziš ne …………… 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Kolega ING, vidim da to niste naveli u temi sto smo danas trzili

Srušio si tržišnu kapitalizaciju za 100 milijuna kuna😀

Ispričavam se ako sam neke ne namjerno trznuo, greškom otvoren nalog K/P.
Kad se ne držim one narodne kad voziš ne …………… 🙂

vjerojatno trguješ preko agrama, i meni se dogodilo,…ali što je tu je…

ps.
nadam se da se nitko nije našao uvrijeđen mojim komentarom, fakat mi je zazvonilo kada sam vidio trgovanje u zadnju minutu a i apsutd i nevjerica da hpb, koja ima odličan temelj u fundamentima da se trži ispod pola vrijednosti dok smeće i stečajuše lete po 200%…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Nekome se jučer posrećilo na kupnji uz ovako tanak bid i veliki K/P spread 🙂

Evo došla i službena obavijest od banke da nema novih materijalnih činjenica 🙂
Kolega ING napravili ste malu oluju u čaši vode 🙂

http://www.zse.hr/default.aspx?id=87560

em ti burze kad s malim, krivo zadanim, nalogom uzbudiš duhove i natjeraš ljude iz bar dva odjela i društva da pišu predstavke
svašta!

ma jaki su ono kad ti portfelj potone 5000 kn onako iz dosade

ovo sve više liči na vic o Muji kad je kockao
nije ga majka karala što kocka nego što se vadi

mi smo ipak zemlja slučaj

New Report

Close