Prvo će isplatiti lovu iz proračuna HPB-u za protestiranje jamstava Uljaniku, a poslije će povući dividendu.
Meni odgovara, bitno da se lova okreće 🙂
*Axelrod, isplata jamstva uopće nije u pitanju a mogu ti reći da bi me dividenda baš veselila, da odluće isplatiti npr.100Mkn iz dobiti od cca 300+M kn godišnje koliko hpb radi, to bi bilo 50etak kn po dionici, jako pristojno…
vidim da su nagodbom agrokora u 1,3% suvlasništva…to bi bilo cca 300M kn ako uzmemo, kako su izračunali, da agrokor vrijedi oko 3B eur
inaće, uopće nisam nezadovoljan poslovanjem u prvih 9 mj., adekvatnost kapitala je ok, asimilirali su jadransku banku što je koštalo cca170M a što bi trebalo donijeti povečanje od najmanje 10% u budućem razdoblju, imaju povećanje klijenata, love poziciju kroz subvencionirane kredite a i interesantna je špekulacija da bi 2019. država, uslijed deficita po jamstavima uljaniku, mogla ublažavati gubitke proračuna povlačenjem dividendi iz javnih dd pa tako i hpba
I ja sam vidio da je HPB preuzeo 1.3 % novog Agrokora. Za par godina kada Rusi budu prodavali Agrokor ili radili IPO na nekoj većoj burzi npr. Londonu, možda bude pristojna lova za taj udio
ma kakvih par godina, te pozicije u agrokoru će se riješavati vrlo brzo…tih 300M lijepo pokriva rezervacije iz 2017. uslijed kojih je dionica na ovim niskim razinama
Samo strpljivo, kad se tržište razbudi prvo ćemo ugledati svjetlost 🙂
evo vidi kako par argumentiranih postova pozitivno utječe na kupnju nalozi se samo slažu
ako ovako nastavimo odošmo mi u blokadu
i promet od 2330 kn strašno
Ovdje se od jučer počelo nešto pozitivno događati.
Valjda su investitori otkrili vrijednost na ovim mizernim cijenama duplo manjim od book-a.
Nadam se da ovom zadnjem sa 10 komada ne treba novac za lijek.
ovo je fakat retardirano, minutu i pol prije zatvaranja, sa 20 kom, dakle 8k kn srušiti dionicu 11%…ma popljugaj q..činu tko god da jesi
ovo je fakat retardirano, minutu i pol prije zatvaranja, sa 20 kom, dakle 8k kn srušiti dionicu 11%…ma popljugaj q..činu tko god da jesi
Čem nervoza Barboza?
Netko se uplašio i to je to, nisu ovo količine za zamisliti se. Bid je šupalj skroz pa se plašljivi prstići refleksno zgrče i hop
Istina ja nisam oduševljen FI-jem ali da je katastrofa i nije
Recimo onakva kakvu čeka druge banke sa švicarcem, ti dioničari se trebaju zamisliti
Mirno spavaj dragi moj!
Ne treba nervoze ovdje, jer ako bude divke kada konsolidiraju Jadransku banku sve ulozeno ce se vratiti.
Margina sigurnosti je ovdje prilicno velika.