i sada ti budi dionicar HPB-a….ma mi nismo za nista nego da nas izbrisu i pripisu nekoj drzavi…
hpb u predmetnom aranžmanu, bez obzira što će na kraju biti sa uljanikom, ima državno jamstvo na glavnicu i kamatu, stoga dioničari hpb ne trebaju biti zabrinuti nego upravo suprotno…
i sada ti budi dionicar HPB-a….ma mi nismo za nista nego da nas izbrisu i pripisu nekoj drzavi…
hpb u predmetnom aranžmanu, bez obzira što će na kraju biti sa uljanikom, ima državno jamstvo na glavnicu i kamatu, stoga dioničari hpb ne trebaju biti zabrinuti nego upravo suprotno…
[/quote]
Slazem se ja s Vama…a sto mislite koliko toga jos ima, PTKM, pa ostalo…gdje je normalno da drzava jamci place gdje su radnici i privatna poduzeca dionicari vise od 60%
Naravno da je to ruzno. To vise nije ni socijalizam. Ne znam kako bih to uopce nazvao.
Ali presudno je da nema rizika jer postoji drzavno jamstvo. Bez toga bi direktor HPB-a bio na udaru regulatora, a mozda i organa gonjenja jer se radi o firmi pred stecajem s bonitetom nula.
Naprosto nema vise protegizama. Dosla su druga vremena.
[/quote]
Kao dionicar HPB poprilicno sam zabrinut jer je ocito da je i dalje (nadao sam se da vise nije) “kasica prasica” politicara.
Sve sam sigurniji da ce postojeci i buduci (dokap) kapital banke biti plasiran na ocuvanje radnih mjesta, socijalnog mira, visokih peci i nteresne neprofitabilne projekte…
Pa ovo kod nas je cisti antikapitalizam, bolesno stanje, pomazemo i poticemo neuspjesne, a uspjesne kaznjavamo i tako vec vise od 20 godina.
Gadi mi se to vise gledat…
kol. oreskovic1, sve ti stoji, međutim kada je to već tako, onda je bolje da hpb zarađuje na stečajušama nego strane banke i lešinari…
kol. oreskovic1, sve ti stoji, međutim kada je to već tako, onda je bolje da hpb zarađuje na stečajušama nego strane banke i lešinari…
A kako se to zaradjuje na stecajusama?
Pitanje je koliko je takvih koje nisu adekvatno pokrivene jamstvima ili drugom vrstom kolaterala. Upravo u tome i jest razlika izmedju inozemnih banaka koje su uglavnom posvećene stvaranju profita uz prihvatljiv rizik, dok su u HPB-u kako sada vidimo kod kreditiranja poduzeća u velikoj mjeri posvećeni spašavanju teških ili bezizlaznih slucajeva po interesnim i političkim diktatima.
Bez obzira na jamstva, privatna se banka neće izloziti prekomjernom riziku. Pogotovo u situaciji kad joj se kapital nalazi blizu regulatornih minimuma.
bolje,ali ne i dobro..
Netko prodaje 100 kom po 400kn trenutno…hoće tko kupiti…vjerojatno je samo nalog plašljivac, pa će ga povućiu prije 13h…
Netko prodaje 100 kom po 400kn trenutno…hoće tko kupiti…vjerojatno je samo nalog plašljivac, pa će ga povućiu prije 13h…
Hvala na upozorenju. Evo i mene na bidu.
nije nego testiram ima li zainteresiranih za kupnju
nije nego testiram ima li zainteresiranih za kupnju
Testirate dežurne brokere hpb-a 🙂
bdw po portalu mojedionice pokazatelji od HPB-a su:
P/B=0.52, dok je BVPS=964,35
tako da ima prostora za rast po meni…