DonJuan je otprilike na tragu.
Također, treba primjetiti da usprkos rastu operativnih troškova ovdje netto dobit ipak najviše ovisi o rezervacijama, koje evidentno fluktuiraju iz kvartala u kvartal, ali je najveće zlo ipak prošlo.
Stvar je jasna, treba dokap radi širenja te da nakon širenja adekvatnost kapitala ostane na razini od barem 21-22% što bi omogućilo ispltu dividende i cjenovne razine od 750-1000 kn, ovisno o tržišnom trenutku.
Nešto mi govori da će se to odigrati kad dođe vrijeme, recimo pravomoćnošću Agrokora te stjecanjem nekih drugih uvjeta.
…
još jednom: ako je ovo hvatanje pozicija (klijenata) pred rast kamata u EZ onda okej
ali plasirati 1,079 mlrd kn više uz pad kamatnih prihoda i prihoda od naknada je pucanje u noge
evo izašlo i za ZABAu:
cca 3 mlrd kn više neto kredita (+4%), kamatni prihodi i prihodi od naknada praktički ostali isti
dakle bankovni sektor pod pritiskom marži i dalje
da li dobro računam, može pomoć kolege i kolegice?
ZABA je objavila C/I joj je =47,44
za HPB dobijem =62,97
kako je moguće tolika razlika? jel stvarno jedna državna banka toliko neefikasna?
u literaturi stoji da C/I pokazatelj ne bi nikako smio biti >60
a o usporedbi sa ZABAinim da ne govorim…
kakvo je ovdje stanje, knjiže li Uljanik po 8 ili 0,
nešto od kada je moj ljubimac Ramo uveo te 0, nešto se to zaredalo u lijevoj našoj
@PurCo
Može li objašnjenje na koji način je, prema vašem viđenju, HPB izložen prema Uljaniku i gdje su, prema vašem shvaćanju, najveći poslovni rizici za HPB od eventualnog “nulovanja” dionica Uljanika?
Unaprijed hvala.
@PurCo
Može li objašnjenje na koji način je, prema vašem viđenju, HPB izložen prema Uljaniku i gdje su, prema vašem shvaćanju, najveći poslovni rizici za HPB od eventualnog "nulovanja" dionica Uljanika?
Unaprijed hvala.
“Deset najvećih dioničara Uljanika prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva
Izvor: Screenshot / Autor: Središnje klirinško depozitarno društvo
Među deset najvećih dioničara, prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, iza Croatia osiguranja su Hrvatska poštanska banka koja drži 6,62 posto dionica Uljanika te još gotovo pet posto s Fondom za financiranje razgradnje Nuklearne elektrane Krško.”
unaprijed molim
Novinari koji su ovo objavili su mogli malo i istraživati 🙂 A i Vi ili ste jako neupućeni ili… Kapitalni fond nema nikakve veze sa HPB osim što su im oni za te dionice banka skrbnik, taj fond je u ovlasti HZMO tako da nakon što nam je Agrokor porušio mirovine po drugom stupu sada uljanik kreće na prvi… A ni fond za razgradnju NEK nema neke veze sa HPB, a taj nam ionako neće valjda trebati, koja bi bu.ala rastavljala NE koja radi i kojoj se može još godinama produžiti vijek.
@PurCo
Tzx. Upravo sam i sam “naletio” na isti članak na TPortalu.
Koliko mi se čini, HPB je samo skrbnička banka za Kapitalni Fond d.d. i Fond za financiranje razgradnje NEK
Kapitalni Fond d.d. (URL: http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=117) je 99,9% u vlasništvu HZMO -> rizik od “nulovanja” tada prelazi, de facto, na RH
Fond za financiranje razgradnje NEK (URL: http://www.fond-nek.hr/hr), punim imenom “Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško” je, koliko mi s čini, u državnom vlasništvu -> i ovdje rizik od “nulovanja” prelazi na RH, ne na HPB. Zanimljiv članak o fondu NEK koji nije jako “reklamiran” u javnosti je na TPortalu
Koliko mi se čini: trenutno su porezni obveznici RH i dioničari Uljanika (uključujući CROATIA OSIGURANJE D.D.) jedini gubitnici u ovoj igri.
@PurCo
Tzx. Upravo sam i sam "naletio" na isti članak na TPortalu.
Koliko mi se čini, HPB je samo skrbnička banka za Kapitalni Fond d.d. i Fond za financiranje razgradnje NEK
Kapitalni Fond d.d. (URL: http://www.mirovinsko.hr/default.aspx?id=117) je 99,9% u vlasništvu HZMO -> rizik od "nulovanja" tada prelazi, de facto, na RH
Fond za financiranje razgradnje NEK (URL: http://www.fond-nek.hr/hr), punim imenom "Fond za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško" je, koliko mi s čini, u državnom vlasništvu -> i ovdje rizik od "nulovanja" prelazi na RH, ne na HPB. Zanimljiv članak o fondu NEK koji nije jako "reklamiran" u javnosti je na TPortalu
Koliko mi se čini: trenutno su porezni obveznici RH i dioničari Uljanika (uključujući CROATIA OSIGURANJE D.D.) jedini gubitnici u ovoj igri.
sve je točno, zato su tablice i zamućene da se još bolje zamuti, a u tekstu piše drugačije
Nije mi jasno trgovanje na ovoj dionici…svaki dan prođe 5-10 – max 20 dionica po cijeni od 525 – 530 kuna i tako već godinu dana…može li mi tko objasniti od znalaca…tko to kupuje i/ili prodaje po par dionica svaki dan na ovoj cijeni…
Dva tri prodavaca iz top 30 koliko sam pratio.