HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koja mizerija: Prema podacima sa portala Moje Dionice, u zadnjih 56 kalendarskih dana (od 28.5. do jučer) na ZSE je vlasnika promijenilo ukupno 70 (slovima: sedamdeset) dionica HPB

Današnje trgovanje (“golemih” 40 dionica uz porast cijene na dugo neviđenih 540kn) može biti najava dobrog polugodišnjeg izvještaja za HPB.

Ima li nade za povećanje prometa za HPB ili će “doživotno” biti osuđen na kaljužu trgovanja 1 x dnevno putem dražbe?

Samo da oni dobro posluju, mozda u buducnosti najave dividende i sve ce to doci na svoje

http://zse.hr/UserDocsImages/financ/HPB-fin2018-2Q-NotREV-K-HR.pdf

Najbolji polugodisnji neto rezultat od osnutka… dobit 94.2 mil kn, nasuprot gubitku od 64.6 mil kn za proslogodisnje polugodisnje razdoblje

vidi što nas ima 4,99%

mi smo ipak zemlja slučaj

odlično, i očekivao sam takve rezultate, definitivno dionica sa hebenim potencijalima, jedna od najbolijih na zse

indikatori rasta su hebeni, više nema tereta dokapitalizacije, akvizicija jdba, sve veća zastupljenost na tržištu, sve bolja profitabilnost, fundamentalna podcijenjenost, mali ff, … samo nedostaje malo likvidnosti ali i to će doći…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

odlično, i očekivao sam takve rezultate, definitivno dionica sa hebenim potencijalima, jedna od najbolijih na zse

indikatori rasta su hebeni, više nema tereta dokapitalizacije, akvizicija jdba, sve veća zastupljenost na tržištu, sve bolja profitabilnost, fundamentalna podcijenjenost, mali ff, … samo nedostaje malo likvidnosti ali i to će doći…

po čemu to vidite da je sve bolja profitablinost?
ako se ne varam oper. dobit (prije rezervacija) je potonula 20% u odnosu na 1H/17., i to uz istovremeni pad kamatnih prihoda i prihoda od naknada i rast oper. troškova (3. stranica prezentacije za medije)
ili ja gledam krivo?
imam HPB sitno ali budimo realni 🙂

Najbolji polugodisnji neto rezultat od osnutka… dobit 94.2 mil kn, nasuprot gubitku od 64.6 mil kn za proslogodisnje polugodisnje razdoblje

i ovo je samo zbog toga što su prošle godine rezervirali za Agrokor
probajte na polugodišnji neto rezultat dodati 200 milja razlike u rezervacijama (’17./’18.), bili bi preko 100 milja u gubitku
dakle i opet se vidi da nešto ne štima ni u ovoj godini
dižu kreditnu aktivnost ali očito maloprodajna mreža i košta…

gledam FI pa gledam tvoj komentar pa opet FI…i nije mi jasno o čemu pričaš!?

i ovo je samo zbog toga što su prošle godine rezervirali za Agrokor
probajte na polugodišnji neto rezultat dodati 200 milja razlike u rezervacijama ('17./'18.), bili bi preko 100 milja u gubitku
dakle i opet se vidi da nešto ne štima ni u ovoj godini
dižu kreditnu aktivnost ali očito maloprodajna mreža i košta…
[/quote]

Znači kad bi i u ovoj godini imali Agrokor onda bi bili u minusu? Vaaaauu…
Sjajan zaključak, nema se što.
Inače, da, vidi se porast troškova, ali dominantne su rezervacije.
Ovaj kvartal ih je bilo dok je prošli kvartal imao odrezerviranja.
Na razini godine ako nastave ovim prosječnim tempom to je EPS od 90-100 kn.

Filozofe su oduvijek mučila pitanja bitka, etike, kauzalnosti itd. Dr. Ivo je to sve riješio s "Idemo dalje!" On je najveći mislioc ikad.

@idemodalje

ako ne vjerujete meni, onda vjerujte svojim očima: otvorite RDiG (str. 7. izvješća 1H/2018): SVI redom prihodi su PALI, a za razliku SVI redom rashodi i troškovi RASTU
da, AKO uslijede, kako kažete, odrezerviranja (rugala se sova sjenici) onda možemo očekivati kakav-takav EPS ali više kao jednokratni efekt (iako mislim da je prerano davati prognoze za cjelogodišnji EPS)
ja ovdje govorim o drugim stvarima a tiču se manje profitabilnosti kroz RDiG

nadalje: i sami se hvale većom kreditnom aktivnošću, bruto krediti rastu +8.7% ytd
ja to čitam ovako: plasirali su cca 1,079 mlrd kn više kredita, uz manje ukupne prihode i veće troškove (valjda im treba ljudi da plasiraju ta sredstva, ne?)
moj zaključak je: čisti failure

ajde, ekipa jel ja krivo gledam ili…?
možda su tih cca milijardu kuna plasirali baš 30.6. pa još nema prihodonosnog efekta ali ovo je poražavajuće
da li računaju na rast kamata u eurozoni dogodine pa sad hvataju poziciju?

New Report

Close