HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sutra po svoj prilici opet ulazimo u dobitasku zonu koja se treba nastaviti i u 2018.
Sto u kombi s rjesenjem nagodbe znaci mnogo kvalitetnije valuacije.
S dokapom od min 600 mil adekvatnost kapitala se seli na 22-23% sto jamci ekspanziju i porast dobiti.
Mada je sve ispod booka prevara. Eventualno 10-15% diskonta bi bilo prihvatljivo. A da za to dobiju mjesto u NO.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://zse.hr/userdocsimages/financ/HPB-fin2017-4Q-NotREV-N-HR.pdf

Mršavije negoli sam se nadao.
Razvukli su rezerviranja dosta.
Sad već 281 mil za 2017 od koliko ono? 430 mil ako se ne varam? To bi bilo 65%.
Investimire pomozi!! Znam da si pisao o tome.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ako nista bar smo gotovi sa rezervacijama. Iduca godina zato izgleda blistavo

Ako izabciš prošlopgdišnju jednokratnu stavku od 33 milijuna od prodaje vrijednosnih papira i korigiraš za agrokor rezervacije, imali bi lijepo povećanje. Solidan je ovo izvještaj.

a ništa i dalje marljivo skupljati pa doći će jednom na svoje

mi smo ipak zemlja slučaj

Prema nekonsolidiranom 3Q pokrivenost izloženosti prema Agrokor grupi i povezanim osobama je 45,1% što bi značilo da je ukupna izloženost 429 mil. Ako otpisi potraživanja budu očekivanih 70%, (a banke bi mogle imati i bolji položaj ako su bolje osigurana potraživanja) to bi značilo dodatnih 107 mil rezervacija tj otpisa. A s obzirom da Banka u zadnje ima dobit u razini preko 60mil i te rezervacije se riješe u jednom do dva kvartala a onda čista dobit. A ako se rezultati nastave ovim tempom dobit bi mogla biti oko 250 mil godišnje. A onda će i cijena sigurno biti drugačija.

http://zse.hr/userdocsimages/financ/HPB-fin2017-3Q-NotREV-N-HR.pdf

Točno.
Na str. 2 i 3 sve piše.
429 mil je izloženost.
Znači dosad je rezrvirano 65%.
A dokle može ići?
70%? 80%?
Ali to je onda izgleda to.

Zbog širenja poslovanja i sve većeg broja klijenata Hrvatska poštanska banka otvorila drugu poslovnicu u Zadru

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

HPB: Odlično lanjsko drugo polugodište nadoknadilo gubitak zbog izloženosti Agrokoru[/url]

Iznimno zahtjevnu 2017., obilježenu skokom rezervacija zbog izloženosti Grupi Agrokor i povezanim osobama, Hrvatska poštanska banka ipak je uspjela završiti prilično uspješno, među ostalim s gotovo 32 tisuće novih klijenata.

– U drugoj polovini godine uspjeli smo nadoknaditi šestomjesečni gubitak povezan s ispravcima vrijednosti prema Agrokoru i povezanim osobama i 2017. završili sa 7,1 milijun kuna neto dobiti. Rezerviranja za spomenuti gubitak anulirala su našu operativnu dobit od 373,2 milijuna kuna, rast neto kamatnih prihoda od 3,3 posto i rast neto prihoda od naknada od četiri posto

P/Aktiva 0,05
P/S 0,83
P/E 142,59
P/B 0,53
…fubdamenti, prije ili kasnije, ali uvijek odrade svoje…još malo pa će se znati ide li se u dokap ili ne a i 1.q je tu blizu…
BVPS 943,64
EPS 3,51 4/17

Što se tu zbiva?
Pre/u/iskrcavanja neka.
Jel ima nekih novosti?

a ništa i dalje marljivo skupljati pa doći će jednom na svoje

sjećate se vi sigurno i marljivog sakupljanja na 2000, pa na 900 pa na 700
sjetiti ćemo se jednoga dana i ovoga marljivoga sakupljanja

Nema više Protege.
A book duplo veći od cijene plus radi dobit.
Tako da je komentar promašen skroz.

*serislav, ništa posebno se ne zbiva…plitki smo a “nekome” izgleda fali para za varteks pa riješva sa 20%minusa… samo strpljenja, ima još oko 2 k kom nakon čega će onda polako sve na svoje mjesto

New Report

Close