Moj jedini komentar na ovo moze biti da su svi procesi zapravo pozitivni i da treba postupiti dijametralno suprotno od ovoga za sto se zalaze poznati socijalisticki doktor ekonomije gospodin Lovrinovic.
Banka koje glavnu TV reklamu temelji na domoljublju je banka koja stvarno nema ideje i potencijala.
Umjesto da konkurenciju ubiju kamatama, rokovima, ovim i onim oblikom sufinanciranja projekata, ideja, start-upa, oni prodaju 45” i Druže Tito mi ti se kunemo .
A jesmo nazadna zemlja…..
Potpuno prilagodjeno trzistu.
Zapravo genijalno.
Ostalo potpisujem.
Slažem se sa obojicom, tužno je da je domoljublje glavni adut banke, ali nažalost teško se sa stranim bankama tući na druge načine, a ovo im je očiti donijelo povećavanje tržišta i zašto ne nastaviti sa time ako već nosi rezultate i udio na tržištu…
Sa kamatama na štednju se ionako nema smisla tući jer ljude tako briga jesi li one 0,3 ili 0,6%, trenutno im je u fokusu povećanje pasive u vidu štednje kada već ne uspijevaju progurati dokapitalizaciju kako bi se mogli širiti, a sa ovakvim imadge-om uspješno dovlače klijente.
Usprkos svemu što znamo:
– dokap odgođen,
– dokap ne znamo po kojoj će cijeni biti,
– većinski državno, natezanje s mirovincima oko dokapa i nadzora poslovanja,
– Agrokor (veliki otpisi, ali najava samo 9 mil za Q4),
ovo je još uvijek dobro vođena firma i fundamentalno debelo podcijenjena dionica.
Čak i sa 100% otpisa u Agrokoru book je preko 800 kn, ne uzimajući u obzir buduću zaradu, u narednih par kvartala.
Već dugo struže na 500+, a ask je prazan da prazniji ne može biti.
Ovo mi je jedna od jačih pozicija i nadam se da nisam previše pogriješio.
Horizont za kapitalizaciju je ionako u 2019, ne prije.
ovo ti je gora vijest nego sve gore što si napisao….
Točno, to je pad tržišta novih stambenih kredita za oko 30-35%.
Ali vjerovatno ne i potrošačkih, za aute i sl.
Trebalo bi provjeriti omjere u portfelju ako se može.
S tim da se to odnosi na NOVE kredite, a stari su kako jesu.
Znači neposrednog velikog utjecaja ne može imati.
Također, to je trenutna uputa, to će se garantirano mijenjati kad vide da zapinje.
Kotač kapitalizma ne smije stati.
Oporavkom burze dionica ide na 700-800 kn.
E sad, treba i to doživjeti.;-)
Oporavkom burze dionica ide na 700-800 kn.
E sad, treba i to doživjeti.;-)
Sad sam u 45. valjda bude do 50. da klinci imaju za faks?
Evo samo za info što se domoljublja tiče ovo je još jedina banka koja je do nedavno na dječju štednju davala 4% sad su tek smanjili na 2.5%
is123456
Dijelim Vašu zabrinutost.
Iako sam neznatno mlađi.:-)
E moj serislave:
“Moj jedini komentar na ovo moze biti da su svi procesi zapravo pozitivni i da treba postupiti dijametralno suprotno od ovoga za sto se zalaze poznati socijalisticki doktor ekonomije gospodin Lovrinovic.”
Drago mi je znati da cca 1,5 milijarda kuna , a to ja onako od oka, mislim da je na razne načine i puno više,
socijalistički doktor ekonomije ….
A ovih ako je taj iznos ne točan,a ja kažem da nije, nije socijalistički!
A ovi doktori, današnji, su to pokrili.
Vjeruj, i nadaj se kada je HPB nastala, ne u vrijeme već 91. godine, a u čije vladavine?
Nema se potrebe svađati, ali jednostrano, ljievi su dobri, a desni zložesti.
Moja isprika, trebao je možda redosljed biti drugačiji, nije namjerno.
Niti jedno nikako nije dobro, ali biti isključiv, to je još manje.
Nemoj se ljutiti, ali ne želim daljnju raspravu.