HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a što će reći da ne znamo?

-raspon od 600-900, zavisno od interesa
-država zadržava većinski udio, dakle izdavanje do najviše milion novih dionica
-vjerojatno, kao i zadnji put,a limit najniže uplate tako da mali ne mogu sudjelovati

Misliš da će netko platiti iznad tržišne cijene? Meni je logičnije smanjivanje nominale i upis po 500

kolega Setac, daj ne trolaj… nominala se ne može samo tako smanjiti i treba biti dobar razlog kao npr pokriće gubitaka a kako banka, nakon rezervacija za izloženost agrokoru, ima kapital od 900kn po dionici u slućaju smanjenja nominalne vrijednosti diopnice, iznos umanjenja ima se uplatiti dionočarima…dakle , ako bi se nominala HPB-R-A samanjila sa 600 na 500kn, svakome dioničaru HPB ima isplatiti 100 kn po dionici…iskreno, ja ne bi imao ništa protiv :))

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/yt2g4bwoCsEfSGuhT5LZwQ==.pdf

A što ako ukinu nominalnu vrijednost? To im je još bolje jer pitanje bi li im prošla dokapitalizacija po 500. Neka naprave raspon kao Arenaturist, po 425 bi trebalo proći

Sve po predviđanju. Jedino ovdje mali dioničari mogu kupovati jeftinije od velikih. Nije kao kod đurice 🙂

Jel ovo po 600??
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/eL7Vadu7h0TswVl1fEsH2w==.pdf

600 ili više. Ovisno o ponudama.
Odlično!!!!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Bid se nagomilao, ask se povlači. Logično.

Ono sto mi je interesantnije od cijene dokap je da su donjeli neke izmjene statuta 🙂

Neki izračuni nakon dokapa. Novi BVPS bi bio oko 840kn, a banka bi trebala zarađivati oko 250mil. Kako se banke trguju na oko 1booka i p/e oko 10 to bi i bila cijena nakon dokapitalizacije, tj nakon godine dana. Kako ima za kupiti i po 575 to daje porast od 45% za godinu dana. Za godinu dana ću citirati ovaj post da vidimo koliko sam bio u pravu.

a što će reći da ne znamo?

-raspon od 600-900, zavisno od interesa
-država zadržava većinski udio, dakle izdavanje do najviše milion novih dionica
-vjerojatno, kao i zadnji puta limit najniže uplate tako da mali ne mogu sudjelovati

također, nastavno na prethodni post…možda navažnije od svega , ovaj puta će morati dati mjesta u UO i NO manjinskim dionićarima, dakle osim kapitaliziranosti banke, veća profesionalizacija i transparentnost poslovanja

eto…XLV. GLAVNU SKUPŠTINU

OD L U K A o povećanju temeljnog kapitala

2. temeljni kapital Banke povećava se za iznos od najviše 600.000.000,00 (šest stotina milijuna) izdavanjem najviše 1.000.000(jedan milijun) novih redovnih dionica na ime, pojedinačnog nominalnog iznosa od 600,00 (šesto)kuna

3. postojećim dioničarima isključuje se u potpunosti pravo prvenstva na upis i uplatu Novih dionica koje će se izdati postupku povećanja temeljnog kapitala.

5. Nove dionice izdaju se za iznos koji je jednak ili veći od njihovog nominalnog iznosa od 600,00
(šesto) kuna. Konačna cijena bit će određena sukladno točci 11. ove Odluke

10. Minimalni iznos koji ulagatelj može uplatiti za upisane Nove dionice iznosi 780.000,00 (sedamsto osamdeset tisuća) kuna dok pritom ulagatelj ne može upisati manje od 1.300 (tisuću tristo)dionica (dalje u tekstu: „Najniži iznos“)

11. Po okončanju prikupljanja ponuda za upis i uplatu Novih dionica u prvom krugu u postupku ponude Novih dionica, uprava Banke će, uz suglasnost nadzornog odbora Banke, utvrditi konačnu cijenu Novih dionica. Prilikom određivanja konačne cijene po kojoj će se Nove dionice izdati ključni kriterij bit će maksimalizacija kapitala Društva.

O D L U K A o davanju odobrenja za stjecanje dionica bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje

Na temelju članka 14. st. 1. toč. 3. Zakona o preuzimanju dioničkih društava , ulagateljima (stjecateljima) koji steknu dionice u postupku povećanja temeljnog kapitala na temelju Odluke o povećanju temeljnog kapitala, donesenoj na (ovoj) Glavnoj skupštini od 8. prosinca 2017. godine, odobrava se stjecanje tih dionica bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje ako bi takvim stjecanjem za ulagatelje nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Dokapitalizacija min.600kn a po 570 neće nitko.Zanimljivo

Dokapitalizacija min.600kn a po 570 neće nitko.Zanimljivo

Za hrv burzu ništa neobično. Na njoj ne vrijede nikakva pravila.

mi smo ipak zemlja slučaj

New Report

Close