HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

HPB rezultat Q3_17

bez “efekta Agrokora”, dobit banke bi nakon poreza na kraju devetomjesečnog razdoblja iznosila najmanje 150 milijuna kuna

nek bude 200 milja do kraja godine (bez rezervacija), to bi dalo EPS cca 100 kn i na jučerašnju zaklj.cijenu od 560 bi imali PE = 5,6, što je sasvim solidno

e da nije bilo Agrokora…

I dalje je dokap tu najbitniji i zapravo jedini faktor….sve ostalo, pa tako i rezultati su trenutno nebitni….

Treba vidjeti razvoj situacije na koji nacin ce banka sanirati ukupnu izlozenost Agrokoru i lose plasmane iz prethodnih godina. Za sada koliko sam shvatio to rade iz tekuce dobiti, prodajom i pretvaranjem duga u suvlasnistvo, sto prema njihovom izvjestaju znaci da za sada uspjesno posluju (bez jednokratnih efekata s dobiti, uz povecanje baze klijenata sto je bitno). To sto imaju rast je normalno obzirom da su relativno mala banka, ali s prespektivom za ekspanziju.
Ono sto mislim da nije dobro je da ne vode racuna o trzisnoj cijeni dionice, jer ako se u sluzbenoj prezentaciji uprave kaze da je cijena dionica pala za 31,4%, to nesto govori o nacinu poslovanja i povlaci druga pitanja. Ozbiljne banke, drzavne banke, stabilne banke, ne mogu imati toliki raspon cijene dionica jer odaju dojam nestabilnosti, a ono sto je za banku najbitnije je biti stabilna ustanova.

I dalje je dokap tu najbitniji i zapravo jedini faktor….sve ostalo, pa tako i rezultati su trenutno nebitni….

dokap nije sporan – niti može ispod 600 niti može puno preko, a po svoj prilici bit će opet 600. kad imas nula kn dobiti u godini ne mozrs bas traziti neku premiju

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Rade dokap u najgoroj godini. Toliko o tome.
I ova ce ipak biti s dobiti oko 25 kn per share, cak s jos 9 mil Agrokora.
A next year preko 100, mozda i 120.
Tako da po meni ako ne uzmu fondovima barem 800 nisu nista napravili.
Ali kao sto svi vidimo tko zna koji su ciljevi kome.
Po meni ovo je tvrdi hold u buy dok je ispod 600.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/vopRbVwDKyXrxcM9eGys7A==.pdf

Ovo je najgori užas što postoji.
Pa zar nije red da objave što je odlučeno i koji prijedlozi idu na GS?!?
Ovo je dno dna.
Sramota.
Fuj!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

u pozivu na GS će sve biti detalnije objašnjeno…

Ma znam, sve 5, ali čemu onda takva obavijest koja ne sadrži nikakve informacije?

a što će reći da ne znamo?

-raspon od 600-900, zavisno od interesa
-država zadržava većinski udio, dakle izdavanje do najviše milion novih dionica
-vjerojatno, kao i zadnji put,a limit najniže uplate tako da mali ne mogu sudjelovati

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

a što će reći da ne znamo?

-raspon od 600-900, zavisno od interesa
-država zadržava većinski udio, dakle izdavanje do najviše milion novih dionica
-vjerojatno, kao i zadnji put,a limit najniže uplate tako da mali ne mogu sudjelovati

Slažem se sa tobom u potpunosti.

također, nastavno na prethodni post…možda navažnije od svega , ovaj puta će morati dati mjesta u UO i NO manjinskim dionićarima, dakle osim kapitaliziranosti banke, veća profesionalizacija i transparentnost poslovanja

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

New Report

Close