HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo kada bi sada, nakon dokapa, krenuli u kreditne aranžamane na masovno pokrivanje mikro i malog poduzetništva i oni i HABOR, to bi zemlju u 5 god dovole na pravi i stabilan put .
To bi omogučilo i zatno rasterečenje državnog aparata s brojem zaposlenih.

Bolje 1000 malih, nego 1 veliki kreit. Zarada veća, a naplata govoto 100%.
Opća korist.

@Grga, ovo je najveća poslovna glupost koju sam čuo. 1000 malih je bolje nego 1 veliki???

@Grga
, ovo je najveća poslovna glupost koju sam čuo. 1000 malih je bolje nego 1 veliki???

Naravno kolega , pitajte Apple, Microsoft , Lidl i sve velike kompanije o toj gluposti .
Možemo i matematiku : 1 veliki kupac novaca kamata 3%, 1 mali kupac kamata 5%. Ukoliko 1000 malih podigne sumu kao jedan veliki zarda malim je skoro dupla.
Kredit 1000 malih kupaca znači dizeperziju rizika povrata kapitala.

Inače vaši komentari su dobri, ali često kolegama na forumu govoriti o najvećoj gluposti ?
Kada već pozivate nečiju glupost ponudite objašnjenje da ne ispada vaša još veća

Da li uzimate u obzir rashodovnu stranu kod svoje teorije? Cijena organizacije i ljudskih resursa potrebnih za pronalazak i servisiranje svih tih klijenata, amortizacija (navodim jer se kod naših banaka evidentira skupa s administrativnim troškovima u Biltenu HNB-a), rezervacije, umanjenja, otpisi…

Ne kažem da je idealno imati 1 veliko jer nije ni jedan ekstrem točan, ali previše stvari zanemarujete. Imate na HNB-u publikaciju Bilten pa malo pogledajte koliko su u postocima na rashodovnoj strani ove stavke koje sam naveo

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

http://zse.hr/UserDocsImages/financ/HP-fin2017-1H-NotREV-K-HR.pdf

Ovdje se isto uvijek vrti jedna te ista priča (imam dionice, nota bene):
– država,
– adekvatnost,
– dokap,
– Agrokor,
– mirovinci,
– ali kao neka perspektiva.
Istina je da operativno imaju rezultat, osim naravno pušinga na Todoriću, i ako nisu baš totalni bilmezi vjerujem da nakon čišćenja Todexa ovo može doći na neke fer valuacije.
Ali ne sada i ne onoliko koliko bismo se nadali.
Meni je prosjek dosta visok i ovo sad po 5XX smatram relativno nerizičnim.
Tko voli nek izvoli.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Vrlo vjerojatno se kupuje Jadranska banka

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/NVHUZwvGO1DGzz0f7xCwJw==.pdf

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Prateći našu burzu to sigurno nije dobar znak.

mi smo ipak zemlja slučaj

Prateći našu burzu to sigurno nije dobar znak.

Hahaha, ne znam bili se smijao ili kao dionicar plakao haha.

Evo i clanak na tu temu:

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/hpb-bacio-oko-na-jadransku-banku-krece-dubinsko-snimanje-foto-20170918

DAB: Prodajemo čistu banku

ako neće platiti više od 50M koliko iznosi temeljni kapital nakon sanacije, ovo bi mogla biti dobra stvar

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Čim to nije interesantno drugim bankama kojima ne upravlja politika to i ne mora biti dobro

[b][/b]You never count your money when you're sittin' at the table

DAB: Prodajemo čistu banku

ako neće platiti više od 50M koliko iznosi temeljni kapital nakon sanacije, ovo bi mogla biti dobra stvar

Nema više prljavih poslova. Svi su se spekli i evo sad ližu rane, Todex i dr.
Pa vidite kad se davao kredit Borovu da su i HBOR i ostali tražili državne garancije i neke druge dionice kao zalog. Mislim da je bilo KOEI.
Gotova priča. Manageri hoće rezultat, jer jedino im to jamči daljnje zaposlenje sa solidnom plaćom.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close