HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@kiko

Ne pricaj gluposti….uzasno, a neznas cifru
To je to sa Agrokorom, sve je rezervirano sto se tice njega i povezanih drustava

čuj nju… Od kud ti ta informacija? gdje to piše da je sve rezervirano?

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Iako sam dioničar, uopće nisam zadovoljan.
Zašto su se uopće gurali u Agrokor pored toliko građana, obrta, jtdo i sl. ? To je uprava bez ideje i osobnosti, copy/paste poslovanje velikih banaka i promšili “ceo fudbal”.

Posebno me smeta, a prvi put sam čitao njihov izvještaj, nekakav otpis, kako navodi kiko123. Da je privatna banka sada bi se tražila odgovornost. To daje dojam velike nisugurnosti u kompenteciju i namjere uprave.

Prema kapitalu previše su izloženi Agrokoru i plašim se da ova dokapitalizacija bi mogla biti veoma niska po cijeni dionice. Jednostavno ne vidim interes, tko bi ušao u ozbiljan dokap, prema booku ili sl. ?
Mislim da će premija na cijenu dionice za buduće ulagače morati biti (pre)visoka da pokažu interes.
Računam i da će min. finan. da ti svoj doprinos i postaviti banku na pravi put.
http://www.seebiz.eu/hpb-zbog-agrokora-potonuo-u-gubitak-od-645-milijuna-kuna/ar-160318/

Rezime:
– to je valjda to,
– operativna dobit i prihodi rastu, kad se odbiju jednokratne stavke,
– adekvatnost ok s obzirom na gubitak.
Ovo je dno.
Nemaju vise sto skrivati.
Ne znam sto bi to mogli pokazati u q3, a da se nije znalo sad.

A zadovoljan? Ma mamicu im…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ja sam zadovoljan. I očekivao sam ovakve rezervacije. Poslovanje i rast su ograničeni kapitalom. Kada se to riješi idemo prema većim brojkama i otpuštamo kočnicu koju sada očito moraju držati.

Ja mislim da je ovo posljednja prilika na ZSE gdje ćemo gledati 100% rasta dionice u razdoblju od 2-3 godine, naravno ukoliko se ne dogodi neki ozbiljni poremećaj.

@Grga

Nešto su se izgleda smanjili apetiti i očekivanja. To je ljepota investiranja, koliko god se busao da si lijep i pametan, ako nemaš pokrića tržište te brzo demantira i spusti na zemlju. A sada još čekajte da se ispostavi kako su i bez Agrokora malo uljepšavali brojke i razne pokazatelje poslovanja…

Ili je stvarno realno da je njihova uprava toliko superiorna ostalima na tržištu (malo podsjeća na SAPN gdje je većini bilo sasvim normalno da oni imaju troškove distribucije 3% a ostali u sličnim biznisima 20%). Tko zna…

@Serislav

MDKA, RIVP i sada HPB. Rekao bi da to više nije slučajnost…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

@Grga
nisu se oni ništa gurali, Gazda je učestvovao u dokapu i tako im se “uvukao pod kožu” tj.navukao ih

Ja sam zadovoljan. I očekivao sam ovakve rezervacije. Poslovanje i rast su ograničeni kapitalom. Kada se to riješi idemo prema većim brojkama i otpuštamo kočnicu koju sada očito moraju držati.

Ja mislim da je ovo posljednja prilika na ZSE gdje ćemo gledati 100% rasta dionice u razdoblju od 2-3 godine, naravno ukoliko se ne dogodi neki ozbiljni poremećaj.

Citirat ću sam sebe:)

“HPB je u posljednje dvije godine prepolovila izloženost grupi Agrokor, a da nisu izdvojene sadašnje rezervacije dobit prije poreza iznosila bi 122 milijuna kuna (neto dobit 100 milijuna), priopćeno je iz banke.”

Doći će i 2018 i 2019 godina….

@ValueWalk
znate što mi se sviđa kod serislava, Oreškovića….. ? Kada im se iz čaše prolije milijeko, oni se nastave diviti češi, uvijek pozitivni .
Nego da li sta mi vi prodavali, prošlih dana, po 500 ? Dobro ste napravili .

Možda, nova uprava, bila bi poželjnja da otkloni sumnje ? Bez tereta prošlosti.

Mislim, koji je to rezon… da baba nije muško, zvala bi se Duško?!

Dobili su ulaganje kroz dokapitalizaciju od Agrokora, da bi im ovi valjda vratili 10x kroz kredite i to je sve prošlo lišo jer u banci sjedila čitava plejada političara, od ministara financija pa nadalje. Baš me zanima tko bi im sada dao kapital kad su u NO stavili opet svoje ljude i ne puštaju nikoga drugog blizu? Lovrinčević i ostali su samo smokvin list. Umjesto da oforme NO prema vlasničkoj strukturi, oni se opet igraju mačke i miša. Bojim se da će se dokap otegnuti i da će na kraju isti napraviti država, kad i ako ponovno zagusti. Privatni kapital neće davati više novce za njihove akrobacije. Nešto se je radilo u posljednjih godinu, godinu i po, al dok god politika ne ukloni šape s HPB-a, to će uvijek prije banke orijentirane rezultatu, biti banka za “igre i igrice” pojedinaca i interesnih skupina, političkih pokreta, partija i sl.

I tako sam po ne znam više koji put postao dugoročni investitor na zse.
Sve što sam prošle godine zaradio i uredno platio porez ove godine sam popušio zahvaljujući todoriću.
U svom svom trgovačkom vijeku na zse nisam kupio go… od todoricevih dionica i onda me razguzi preko hpb i Medike.
Ne znam jer bi plakao ili se smijao.
Sva sreća da sam na godišnjem.

mi smo ipak zemlja slučaj

Bolje sra.je koje znas nego koje ne.
Poneki put moras biti u krivu.
A sve je stvar gradacije.
Valjda su se sad ocistili.
Stvarno ne znam sto bi jos trebalo.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Nemojte brinuti….uzmite si horizont od 2-3 godine. Pogledajte vaulaciju banke i sa nadodanih 1.000.000 dionica, pogledajte koji će biti EPS i moguća dividenda, uzmite u obzir rast zadnjih 3 godine u market sheru, tako će nastaviti i dalje, raditi će na akvizicijama….i onda izračunajte valuaciju dionice…. sve ostalo je Risk Reward Ratio koji ste spremni platiti…

Uvijek postoji stednja sa prinosima 1-2% na kune i 0,5-1% na eure bruto….
Ovo je možda i zadnja dionica koja ima mogućnosti potegnuti 100% u narednih 2-3 godine.
Koliko košta 5% market shera?

Zabinih 27% – 16 milijardi
PBZ-ovih 23% – 14,4 milijardi

1% shera = cca 600 milijuna
5%(od HPB-a) shera = 3 milijarde kuna

projeciranih 7% u 2020 godini = 4,2 milijarde – ovo smatram da je realno i ostvarivo

sadašnja TK je 1 milijarda kuna…i da uzmemo u obzir nove dionice, to će biti 1,6-1,7 milijardi kuna TK

u 2020 godini uz DISKONT koji nosi rizik upravljanja države dd-om neka bude i 30%, projecirana TK za 2020, EXTRA KONZERVATIVNO je 3 milijarde kuna, tj. cijena dionice 1000 kn

New Report

Close