HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bitno da ste meni mast vadili kad sam govorio pretpostavke da Hbp I ostale banke nisu sve rezervirale ; ima nekoliko stranica dalje i naravno optužili me da drukam.
I da, stručnjaci su tu govorili da je zaba sve rezervirala u prvom kvartalu sad vidimo da nije!
Osobno smatram da ni ovo nije kraj rezervacijama i da tome u prolog ide dizanje adekvatnosti kapitala.(kod zabe)
To jasno odredjuje trend!
Sad vi tu lupajte i dalje da netko ruši po 500 i da je razlog dokap.

Stručnjak do stručnjaka!

Pa naravno da većina banak, zapravo sve osim zabe nisu napravile rezervacije. kako znam – pa ako rezervacije nisu porasle barem 100 posto, to nije to. valjda je svima jasno da je agrokor efekt barem toliki.

zaba je sve rezervirala u q1, jer u q2 ima manja rezerviranaj no lani, dok je u q1 imala rezerviranja pazi 20 puta veće !!!!

Tko god je zagrijan za hpb, za njega je uzvjesce u kojem ce biti napravljene ozbiljne rezervacije dobar vijest jer po tome će moći procijeniti učinak agrokora na hpb. npr. udar do 50 posto na lanjsku dobit je podnosljivo, iznad toga opterećujuće

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Bitno da ste meni mast vadili kad sam govorio pretpostavke da Hbp I ostale banke nisu sve rezervirale ; ima nekoliko stranica dalje i naravno optužili me da drukam.
I da, stručnjaci su tu govorili da je zaba sve rezervirala u prvom kvartalu sad vidimo da nije!
Osobno smatram da ni ovo nije kraj rezervacijama i da tome u prolog ide dizanje adekvatnosti kapitala.(kod zabe)
To jasno odredjuje trend!
Sad vi tu lupajte i dalje da netko ruši po 500 i da je razlog dokap.

Stručnjak do stručnjaka!

Pa naravno da većina banak, zapravo sve osim zabe nisu napravile rezervacije. kako znam – pa ako rezervacije nisu porasle barem 100 posto, to nije to. valjda je svima jasno da je agrokor efekt barem toliki.

zaba je sve rezervirala u q1, jer u q2 ima manja rezerviranaj no lani, dok je u q1 imala rezerviranja pazi 20 puta veće !!!!

Tko god je zagrijan za hpb, za njega je uzvjesce u kojem ce biti napravljene ozbiljne rezervacije dobar vijest jer po tome će moći procijeniti učinak agrokora na hpb. npr. udar do 50 posto na lanjsku dobit je podnosljivo, iznad toga opterećujuće
[/quote]

Ja otprilike znam koliko je HPB izlozen prema Agrokoru…koliko ce i u kojem kvartalu otpisivati, to neznam(jer nemam informaciju dali su sudjelovali u roll up-u i koliko toga imaju osigurano i cime)…i s obzirom na aktivu banke, cifra je stvarno smjesna…

U q1 je rezervirano dosta. Da li ce jos toliko ili manje u q2 vidjet cemo. Ali to je to.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

e beš ga …165M rezervacija i 64,5M gubitka na polugodištu, ostalo Ok

netto kamatni prihod +7,3%
prihod od naknada +6,3%
operativna dobit 172M kn
book 900kn
adekvatnost kapitala 17%

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

I to je to. Agrokor je kompletno rezerviran….

Jel to negdje piše službeno da je kompletno rezerviran?

Uzas koliko su bili izlozeni. Ako ista ima pozitivno to je da je jednokratno. Ali oni u 10 godina 8 puta nadju sto ce jednokratno otpisati.

@kiko
Ne pricaj gluposti….uzasno, a neznas cifru
To je to sa Agrokorom, sve je rezervirano sto se tice njega i povezanih drustava

OK, sada je pitanje dokapa, cijena dokpa prema novim okolnostima poslovanja ?

E to je dobro pitanje. Al cijena dokapa ne ovisi o ovim okolnostima, jer oni su se znali. Cijena dokapa ovisi o budućem poslovanju, te budućem prinosu dioničarima putem rasta cijene dionice i ono najbitnije dividendom.

Moja procjena je i dalje oko 600-700 kn. Iako ulica priča drugačije

Toliko su sad puno odrezervirali da je zapravo nevjerovatno koliko je gubitak nevelik, relativno gledajuci.
Mislio sam iskreno da ce biti mnogo manje.
Ali sad je to valjda to.
Zanimljivo kako je istina i otpis oslobadjajuc jednom kad se stavi na papir, a kako je upravo neizvjesnost gora od same istine.
Idemo dalje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Bilo bi fer i kvalitetno da pokazu q3 i onda odrade dokap.
Valjda su sad odgulili sve sto treba jer ne znam koji tukac bi im dao pare, a da nema to na cisto. Bar ne 700 ili vise.

New Report

Close