Upravo sam se i ja bavio mišlju između 800 i 1000, odnosno 900, ali nisam želio to napisat,i prvi
Vjerojatno manjom cijenom bisami sebi u usta uskočili i podcjeni svoje rezultate rada
Ovo je ko skup dječjih želja za rodjendan! 🙂
Najbolje bi bilo da bude po 2000!
Ima samo jedan problem, nitko ih ne bi upisao ni kupio, kao ni po 800, 900 ili koliko već zamišljate.
Iz vasih usta u Bozje usi, sto se veli.
Ja isto to smatram logicnim i ispravnim.
Ali opet kad vidis kako kure drzavne pare iz HBOR-a uz blagoslov svih ministara u NO… Jedino objasnjenje za posten postupak bi moglo biti da je Toda stara prica koja se tako rjesavala, a ovo pak nova, post-todex, svjez start, drugi ljudi u upravi… Vidjet cemo.
@Vauvau
Zasto nebi upisali po tim cijenama?, daj jedan razlog, al pliz ga pokrijepi s brojkama
Upisali su po 600 kn znajuci da nemaju nikakvog utjecaja i da je banka bila na koljenima, uzdajuci se samo u bussines plan….
a pogledaj gdje je sada banka
Postoje mnogi razlozi da ide po book-u, a samo jedan da ne: eventualni foul play.
E sad da vidimo kakva je priča…
Banka uskoro prelazi 5% na bankarskom tržištu RH i mora zadovliti jače kriterije po adekvatnosti kapitala. Za to im treba dosta novaca. Znači žele biti neki faktor na našem tržištu i mislim da je to u redu. E sad oni što su spašavali banku su radili dokap po 600, a ovi novi je dižu na novi nivo, ali nema ugroze od propadanja. Ako ništa zbog poštenja prema prvima trebalo bi biti bar 610 🙂
Zato što 800 ili 900 ne vrijedi.
Banka je tamo gdje je i bila, ako se ovdje zanose nekom idejom da sada vrijedi 50% više, iako u međuvremenu nije ostvarila gotovo nikakav povrat na kapital niti značajniji rast tržišnog udjela, to je nečije pravo, ali je isto tako glupost da je banci u manje od dvije godine porasla značajno vrijednost.
Da li bi i tko dokapitalizirao bilo koju firmu sa premijom od 50 ili 60% na tržišnu cijenu u Hrvatskoj? I ako bi, zašto?
Dajte nam primjer tko to toliko raste da mu treba plaćati toliku premiju na cijenu?
VauVau
O kojoj premiji pričate?
Ioreskovic vam je lijepo rekao da koristite brojeve, a ne beznumeričke ocjene.
Tržišna cijena formirana na bazi nelikvidnog trgovanja na plitkoj burzi je ništa.
Znači, kad se makne Agrokor koji je jednokratna stavka, a jednokratna i relativno nebitna stvarno jest, cijena od npr. 950 kn predstavlja cijeli book i P/E=10. To nije niti blizu skupo.
I u tome i jest cijela fora: operativno su odlični, ali im fali kapitala.
Može ići neki skonto u odnosu na ZABA ili PBZ, ali ne mnogo. Možda 10%.
Opet, vidjet ćemo. Mislim da će interesenata biti dosta, pogotovo ako obećaju dividendu od 3%+.
Evo ja sam se izjasnio i stavio svoju ponudu 500 komada po 125.
Ovo je ko skup dječjih želja za rodjendan! 🙂
Najbolje bi bilo da bude po 2000!
Ima samo jedan problem, nitko ih ne bi upisao ni kupio, kao ni po 800, 900 ili koliko već zamišljate.
Nspisao sam i da će HT na 150, a on skoro na 200
Slažem se možda je to skup mojih želja, možda dokap bude i na 500 ili manje
Imam dionice
Ovo je umjetna trgovina.
Ne vjerujem da postoji itko na svijetu tko vjeruje da ovo tržižno i fer vrijedi 500 kn.
A vi trgovci, zadnje upozorenje, otići ću pogledati tko ste i što ste i objaviti.