HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Upravo sam se i ja bavio mišlju između 800 i 1000, odnosno 900, ali nisam želio to napisat,i prvi
Vjerojatno manjom cijenom bisami sebi u usta uskočili i podcjeni svoje rezultate rada

Ovo je ko skup dječjih želja za rodjendan! 🙂

Najbolje bi bilo da bude po 2000!

Ima samo jedan problem, nitko ih ne bi upisao ni kupio, kao ni po 800, 900 ili koliko već zamišljate.

Iz vasih usta u Bozje usi, sto se veli.
Ja isto to smatram logicnim i ispravnim.
Ali opet kad vidis kako kure drzavne pare iz HBOR-a uz blagoslov svih ministara u NO… Jedino objasnjenje za posten postupak bi moglo biti da je Toda stara prica koja se tako rjesavala, a ovo pak nova, post-todex, svjez start, drugi ljudi u upravi… Vidjet cemo.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@Vauvau

Zasto nebi upisali po tim cijenama?, daj jedan razlog, al pliz ga pokrijepi s brojkama

Upisali su po 600 kn znajuci da nemaju nikakvog utjecaja i da je banka bila na koljenima, uzdajuci se samo u bussines plan….

a pogledaj gdje je sada banka

Postoje mnogi razlozi da ide po book-u, a samo jedan da ne: eventualni foul play.
E sad da vidimo kakva je priča…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Banka uskoro prelazi 5% na bankarskom tržištu RH i mora zadovliti jače kriterije po adekvatnosti kapitala. Za to im treba dosta novaca. Znači žele biti neki faktor na našem tržištu i mislim da je to u redu. E sad oni što su spašavali banku su radili dokap po 600, a ovi novi je dižu na novi nivo, ali nema ugroze od propadanja. Ako ništa zbog poštenja prema prvima trebalo bi biti bar 610 🙂

Zato što 800 ili 900 ne vrijedi.

Banka je tamo gdje je i bila, ako se ovdje zanose nekom idejom da sada vrijedi 50% više, iako u međuvremenu nije ostvarila gotovo nikakav povrat na kapital niti značajniji rast tržišnog udjela, to je nečije pravo, ali je isto tako glupost da je banci u manje od dvije godine porasla značajno vrijednost.

Da li bi i tko dokapitalizirao bilo koju firmu sa premijom od 50 ili 60% na tržišnu cijenu u Hrvatskoj? I ako bi, zašto?

Dajte nam primjer tko to toliko raste da mu treba plaćati toliku premiju na cijenu?

VauVau

O kojoj premiji pričate?
Ioreskovic vam je lijepo rekao da koristite brojeve, a ne beznumeričke ocjene.
Tržišna cijena formirana na bazi nelikvidnog trgovanja na plitkoj burzi je ništa.

Znači, kad se makne Agrokor koji je jednokratna stavka, a jednokratna i relativno nebitna stvarno jest, cijena od npr. 950 kn predstavlja cijeli book i P/E=10. To nije niti blizu skupo.
I u tome i jest cijela fora: operativno su odlični, ali im fali kapitala.

Može ići neki skonto u odnosu na ZABA ili PBZ, ali ne mnogo. Možda 10%.

Opet, vidjet ćemo. Mislim da će interesenata biti dosta, pogotovo ako obećaju dividendu od 3%+.

Evo ja sam se izjasnio i stavio svoju ponudu 500 komada po 125.

mi smo ipak zemlja slučaj

evo, opet su zatukli do 500 kn
ništa, više ne kupujem dok ne vidim prijedlog dokapa

Ovo je ko skup dječjih želja za rodjendan! 🙂

Najbolje bi bilo da bude po 2000!

Ima samo jedan problem, nitko ih ne bi upisao ni kupio, kao ni po 800, 900 ili koliko već zamišljate.

Nspisao sam i da će HT na 150, a on skoro na 200
Slažem se možda je to skup mojih želja, možda dokap bude i na 500 ili manje
Imam dionice

Ovo je umjetna trgovina.
Ne vjerujem da postoji itko na svijetu tko vjeruje da ovo tržižno i fer vrijedi 500 kn.
A vi trgovci, zadnje upozorenje, otići ću pogledati tko ste i što ste i objaviti.

New Report

Close