HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo da ne podjele kredite političarima i članovima uprave.
Možda i Protega omasti brk neki zakašnjeli bonus.

mi smo ipak zemlja slučaj

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/h4s4rri1skWKoDYdVqu6XQ==.pdf

Samo da ne podjele kredite političarima i članovima uprave.
Možda i Protega omasti brk neki zakašnjeli bonus.

zalizani je sebi napravio vilu, svako mu treba dati bonus da ima za održavanje

Opaaaaaa….

Lijepo lijepo…samo da je uzrok mogucnost danje ekspanzije kreditnog portfelja, a ne Agrokor

Ovo prvo je naravno. Kapital se nije smanjivao niti zbog Agrokora. Cak je bila i sitna dobit usprkos velikim rezervacijama.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kako se odredjuje cijena dokapa banke? Nacelno, njen book je onoliko koliko vrijedi. No za ocekivati je da interesne skupine zele po 500-600. Sto je pravilno? Iliti po zakonu.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Pravilno je da se ne oštete postojeci dionicari.
Ako dokap rade postojeci dionicari u srazmjeru trenutnog udjela, moze ici po nominali.
Ako se iskljucuje pravo upisa novih dionica (nekim) postojecim dionicarima, dokap mora ici po fer cijeni (trzisnoj, procjenjenoj, i sl.)

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Fer cijena je rastezljiva kategorija. Procjenu moze napraviti bilo tko kako god hoce. Mogu i sutra zatuci cijenu na 200 kn pa raditi dokap po 200 sami sebi bez nas.
UPOZORENJE nadleznima:
Pazljivo gledam sto radite i ukoliko budem ostecen bit ce tuzba.

Realnost je da to mogu dokapitalizirati samo veći igrači, Adris ili neki stranci.
Država sumnjam da će davati lovu za dokap.
Mali dioničari nemaju para za to, po bilo kojoj cijeni.
Jedino da nam ponude svima po nominali, ali i to je dr.k, kako za nas tako i za državu jer bi onda onaj glavni dio išao po 600, a ne po book-u, koliko i treba biti. I plus premija ako ide preuzimanje.
Zna se koliko banka vrijedi, vrijedi onoliko koliko ima svog kapitala, tj. novca.
Pljačka dioničara i države se ne smije dozvoliti.
Ili BOOK ili TUŽBA.

Fer cijena je rastezljiva kategorija. Procjenu moze napraviti bilo tko kako god hoce. Mogu i sutra zatuci cijenu na 200 kn pa raditi dokap po 200 sami sebi bez nas.
UPOZORENJE nadleznima:
Pazljivo gledam sto radite i ukoliko budem ostecen bit ce tuzba.

Predobar si… 😀

Kad je zadnji put bio dokap, snizena je nominala za 900kn na 600kn, i naravno da je dokap isao po 600kn…

A ja kupovao po >900kn… Hvala Bogu nekako spustio prosjek na 600kn, i kasnije prodao…

I šta sam ja trebao? Tužiti? Em ćeš izgubiti, em ćeš potrošiti gro novaca, em će to trajati 100 godina…

Jednostavno se pripremi na gubitak a ne da prijetiš kakvim prijavma, jer učinak toga je nepostojeći…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Osobno smatram da ce dokap biti znacajno iznad 600 kn…nije nagovor na nista

Ne znam po koliko će biti, ali ponavljam da je book value standardno mjerilo vrijednosti za banke. Npr. natječaji za SNBA su propadali jer su stavljali 200 kn pa nitko nije htio jer nema dobiti.
Izgleda da može biti nekih odstupanja pod točno određenim uvjetima (dokap po 600 kn nominalno), ali na način da se ne oštećuju postojeći dioničari. I to ne samo formalno, nego i stvarno.
Dokap po 600 kn se radio jer je banka bila pred kolapsom ili joj je falilo dosta kapitala u regulatornom smislu, ispravite me ako griješim. Sad uspješno posluje, ima ambicije ići dalje i ideja je za neki novi vlasnički udio prikupiti što više kapitala, a ne što manje.
I zato kažem da je ovo lakmus test karaktera nove vlasti. Sve ispod book-a znači da imamo posla s ordinarnim lopovima. Zato im jasno kažem da ih gledam što rade, da li žele povećati ili smanjiti vrijednost državne imovine. Nadam se ovo prvo.

New Report

Close