HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo i iznosa, i losih vijesti….cisto da ne iznosimo uvijek samo dobre.
Zato se i ide u dopunu predstecajnog da se napravi roll up model sa supersenior statusom.

“na primjeru AWT-a kojeg su banke nakon aktiviranja Lex Agrokora zatrpale Konzumovim mjenicama u vrijednosti 268,8 milijuna kuna. Iz izvješća je vidljivo da su Konzumove mjenice unovčavale Erste, RBA, BKS, Croatia banka, Addiko, Štedbanka, pa čak i HPB.”

Ono sto je dobro za dionicare HPB, odnosno ispalo je dobro, a zapravo je lose i uprava je krenula na tome raditi, da HPB nema toliki share u businessu kao u rezidencijalnom sektoru.

Tako je. Treba to bolje. Ali paziti sto se kreditira.
Srecom su izgleda veci dio rezervacija odradili u prvom valu. Sad treba vidjeti koliki ce biti fall out od ostalog. Ali opet, cijena je toliko tresnula da tesko da moze vise. Pa i da bude jos jedan ili cak i dva grozomorna kvartala.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

?!
ne vidim nekih vijesti, da li netko veći izlazi zna li netko možda?

Netko danas izlazi iz HPB-a po svaku cijenu ili ima nekakve inside information?

Evo mog doprinosa u obrani suvereniteta HPB-a 100 po 150 da popravim prosjek.
Mora da su i Viadukt kreditirali.
Katastrofa.

mi smo ipak zemlja slučaj

Nemojte pričati o daily trgovanju. Likvidnost je takva kakva je, i čim netko odluči izaći odjednom, cijena pada. Nema panike.
Pričajte bolje o činjenicama koliko će još biti rezervacija na temelju poznatih podataka. Evo danas npr. imate vijest da će dobavljači dobiti 20% u cashu za stara dugovanja(još 10% će stajati na računu do zbroja ukupnih tražbina), to je odlično. Znači da će prilikom nagodbe taj dio sigurno ići preko 50%.

Sve što kažem bilo bi kontraproduktivno.
Ioreskovic je sve rekao.
Koliko će biti rezervacija ako znamo koliko je agrokorskih u prvom već odrađeno?
Iskreno sumnjam da može biti ma i blizu toga u Q2.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

eto sad bolje izgleda na kupnji 79 komada super

mi smo ipak zemlja slučaj

može li mi netko od cijenjenih forumaša, koji prate dionice banaka i osobito HPB, objasniti zašto, kad se gleda novac po dionici (novac+kratkotr. financijska), HPB ima znatno više nego recimo ZABA ili PBZ
pa kad stavim u omjer novac i trž. cijenu po dionici u Q1/17 dobijem omjere:

ZABA 0.188
PBZ 0.141
ERSTE 0.161
POBA 0.222
HPB 0.413

po ovome što vidim, duplo više imaju casha od drugih banaka

a evo omjera kad u nazivnik umjesto tržišne cijene stavim book:

ZABA 0.158
PBZ 0.140
ERSTE 0.157
POBA 0.098
HPB 0.223

Može to biti točno. Ali to je onda naprosto neplasirani novac. Bilo bi bolje da je plasiran.
Or am I missing something?

Nemaju ga gdje sakriti , kao ostali

Grga je konstruktivan, kao i inače 😉

New Report

Close