Kupnja je agresivna nešto se tu događa!
Cijelih 58 komada, promet 30892,48 kn!
Tragikomedija !
da daju 15 kuna dividende mogli bi u dokapu milijardu skupiti. kamata na štednju je oko 0% pa bi oni koji vjeruju u HPB sigurno rado prebacili iz štednje u dionice
https://www.hpb.hr/gradanstvo/stednja/orocena-devizna-stednja
“U temeljnom scenariju inducirani prirasti troškova ispravaka vrijednosti su umjereni te iznose oko milijardu kuna u dvije godine kumulativno u odnosu na kraj 2016”
Ja nisam zbrojio milijardu kuna rezervacija od svih banaka do sada.
Tako da moju tezu o tek početku rezerviranja potvrdjuje HNB!
Ali to se radi samo isključivo o tzv.temeljnom scenariju ukoliko dodje do stresnog scenarija rezervacije se značajno penju.
Tako da dobit Hpb-a ovu godinu a usudio bi se reći i sljedeću “mačku o rep”.
Bas sam i ja sada fino procitao sve. Delta rezervacija u samog HPB-a je bila oko 30 mil. S obzirom da imaju malo vise od 5% marketa, mislim da su oni rezervirali izmedu 70-80% sto su trebali rezervirati prema Agrokoru direktno. Dobra je stvar sto kapitalno nisu bili jaci u 2012-2015 i nisu mogli dodatno kreditirati koncern.
Mario44
mislim da ovaj puta nisi cinjenicno u pravu. Morat ce rezervirati jos nekih 30-40 mil i to je to ako bude uredni, temeljni scenarij. Ako bude ovaj riskantniji, e onda neka nam bog svima pomogne
ps. kada zbrojis sve banke mislim da smo blizu 1 milijarde
@ioreskovic
Ok,Ali ovde neki tvrde da je priča sa rezervacijama gotova stvar.Kažeš 30-40mil kuna ako I bude “samo” toliko za dobit banke je to još uvijek jako,jako puno.U kumulativu sa prvim kvartalom!
A što se tiče stresnog scenarija kojeg ne priželjkujem ali smatram na dosad realizirani angažman da je neizbježan brani moju tezu o rezervacijama I naredne godine.
Znam da si kupio!
Ne drukam!
Dionica je jeftina!
Bit će još jeftinija!
Do sada je rezervirano ono sto se pojavilo kao sumnjivo. Odmah. Nema na rate. To nije stvar mislis ili ne mislis nego zakonske racunovodstvene tehnike.
Milijarda ima sigurno. Krenite od Zabe, Pbz pa lako dodjete do zbroja.
Neuredan scenarij je sprijecen. Nema ga. Dogovor mora biti. Bilo kakav. Pa i onaj s otpisima.
Ono sto moze biti je da otklizu jos neki klijenti, ali to je dugi stap.
Tko hoce neka kupuje ili neka ceka jeftinije.
Ako se sjetimo kako su ranije u HPB-u radili rezervacije teško se oteti dojmu da je sada drugačije.
Zato me nimalo ne bi čudilo da je ovo s rezervacijama tek početak.
Ako tko može pronjuškati, tko je prije mjesec _ dva sumanuto kupovao HPB na 750 – 800 kn!?
Nastavite li djeliti kredite PTKM i slicnima, brzo ce ovdje scenarij Jadranske banke…
Nastavite li djeliti kredite PTKM i slicnima, brzo ce ovdje scenarij Jadranske banke…
Pa kredit je zicer zicera. Kolateral su pogledajte koje dionice. Bravo HPB!