I dobro, rezervirali su i bok. Jednokratna stavka. Sad bar znamo na čemu smo. I osim toga, još uvijek je u dobiti za ovaj kvartal, za razliku od nekih bitno većih…
Evo moj doprinos obrani 300 po 200.
Nakon što sam popušio svu dobit.
Ako i toliko vrijedi.
Cemu ovoliki pad? Zar nisu prikazane rezervacije? Adekvatne situaciji. Pritom je povecan i vlastiti kapital.
Potpuno sumanuto. Trziste…
Da govorimo o 2007 rekao bih neznanje ulagača.
Ovako…
što se ovdje događa???
konstantno, od 800+ kn, se koristi svaka neprilika da se vrši pritisak na kupnju sa transakcijama i nalozima 100-500kom, pa i sada po 500kn,
ovo je evidentan izlazak sa gubitkom…da li se to provodi neko šortanje ili koji vrag, jer da netko sa par K ili više želi izaći, ima i drugih načina umjesto da prodaje sa gubitkom na fundamentalno dobroj dionici ?!
nominala=600,00 Kn
P/B 0,51
BVPS 963,24
1.q, operativna dobit 79 M, nakon rezervacija za izloženost agrokoru, ostvarena je neto dobit 5M
Nesto bez veze se zbiva. Uopce mi nije jasno sto. Rezervacije odradjene, regulator gleda, ipak je to konzervativna industrija.
A ako postoje ikakve cinjenice koje bi ovo opravdale onda se tu radi o kaznenom djelu prikrivanja. Sto ipak vjerujem da nije.
Moguće da je došlo do pucanja margina ili više njih pa se namiruje. Ne znam što se događa sa marginom ako dionice kupljene njima odu u blokadu trgovanja.
Ili čisto oslobađanje likvidnosti radi nekih prilika ili potrebe.
Također, mislim da na burzi vlada dosta i neznanja i panike; i Zaba je potonula radi rezervacije, koja ne znaci da je lova izgubljena, a osigurali su tu rezervaciju vise manje iz dobiti jednog (prvog) kvartala, a jos tri kvartala ce namlatiti gomilu para, bit ce opet i dividende na bankarskim dionicama itd…
Žalim što trenutno nemam keša za dokup, pripremam neki sezonski posao pa dok ljeti drugi budu odmarali, ja ću bubati pare na zse…
Ili naprosto los sentiment. Na dobrom smo rasli, a sad na losem padamo. Bez obzira ne rezultate i stvarni utjecaj Agrokora koji je nevelik. Vujcic rekao ispod 0.4% gdp-a koji raste.
Los sentiment nije kad se ja osjecam lose pa prodajem nego kad prodajem zato jer mislim da ce drugi prodavati.
Moram priznati da sam bio spreman 100 komada pokupiti po cijeni od 500 kn….al uteklo:)
moja pretpostavka: nekom je usfalilo novca, a kako je blokiran u Agrokorovim dionicama morao je prodati ovo. jadan čovjek
Nesto bez veze se zbiva. Uopce mi nije jasno sto. Rezervacije odradjene, regulator gleda, ipak je to konzervativna industrija.
A ako postoje ikakve cinjenice koje bi ovo opravdale onda se tu radi o kaznenom djelu prikrivanja. Sto ipak vjerujem da nije.
Rezervacija su odradjene za prvi kvartal, s obzirom da su vjerojatno izloženi puno više rezervacija će za pretpostaviti biti još.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/preveliki-je-fokus-na-agrokoru-ima-nesto-vaznije-20170504
“U prvome kvartalu vidimo da su banke počele rezervacije na raznim razinama i to će utjecati na to da će profitabilnost banaka u 2017. biti znatno niža”, rekao je.
Naglasak je na “počele”,što potvrdjuje moj prethodni post.