Da. Bez veze. Sad je na P/E=7.2. A sve ispod 10 je bagatelno.
Pa ja isto kažem dionica za Q. Izvješće za Q. Banka za Q.
Pa ja isto kažem dionica za Q. Izvješće za Q. Banka za Q.
Jel ima itko ikakvu ideju čemu ovakav pad? Iskreno sumnjam da:
1. Pad uopće ima ikakvog smisla, odnosno pokrića u fundamentima,
2. Agrokor može biti uzrok ičemu. Sva potraživanja koja eventualno imaju mogu biti reda veličine parsto milja kuna koje će po svoj prilici naplatiti u cijelosti, odnosno neće morati otpisivati.
Tako da mi doista nije jasno o čemu se tu radi.
Jel ima itko ikakvu ideju čemu ovakav pad? Iskreno sumnjam da:
1. Pad uopće ima ikakvog smisla, odnosno pokrića u fundamentima,
2. Agrokor može biti uzrok ičemu. Sva potraživanja koja eventualno imaju mogu biti reda veličine parsto milja kuna koje će po svoj prilici naplatiti u cijelosti, odnosno neće morati otpisivati.
Tako da mi doista nije jasno o čemu se tu radi.
Fundamenti izvrsni i prema mojoj procjeni. Pad nema nikakve veze. Mislim da se oslobađa likvidnost za neke druge dionice na kojima se očekuje brza zarada, npr. nešto iz todexa na dnevnoj bazi. Tako objašnjavam i pad RIVP, ATLN, MAIS i sličnih koje veze nemaju s Agrokorom….
Moguće da će se izglasati dividenda ili povećanje kapitala; u svakom slučaju s ovih razina dugoročno vidim plus i da imam love još bi dokupio i smanjio prosječni ulaz koji je trenutno 725,00 kn jer mi se i to činilo povoljno…
Fundamenti moraju proraditi prije ili kasnije pa ću i ja doći na svoje…
Uprava HRVATSKE POŠTANSKE BANKE, dioničko društvo (dalje: Banka), Zagreb, Jurišićeva 4, na
temelju ovlasti iz članka 277. Zakona o trgovačkim društvima i članka 24. Statuta Banke,
dana 13. travnja 2017. godine donijela je odluku o sazivanju Glavne skupštine Banke, te ovime
dioničare Banke poziva na
XLIV. GLAVNU SKUPŠTINU
HRVATSKE POŠTANSKE BANKE, dioničko društvo, Zagreb, koja će se održati dana 29. svibnja
2017. godine, s početkom u 11.00 sati u sjedištu Banke, Zagreb, Jurišićeva 4.
Za XLIV. Glavnu skupštinu utvrđen je
Dnevni red:
1. Godišnja financijska izvješća Hrvatske poštanske banke, dioničko društvo i konsolidirana Godišnja
financijska izvješća Grupe Hrvatske poštanske banke, za poslovnu 2016. godinu, nakon što su ih
utvrdili Uprava i Nadzorni odbor Banke, te godišnje izvješće Uprave o stanju Hrvatske poštanske
banke, dioničko društvo i ovisnih društava za poslovnu 2016. godinu
2. Izvješće Nadzornog odbora o obavljenom nadzoru vođenja poslova Banke u 2016. godini
3. Odluka o upotrebi dobiti ostvarenoj u 2016. godini
4. Odluka o davanju razrješnice članovima Uprave Banke
5. Odluka o davanju razrješnice članovima Nadzornog odbora Banke
6. Odluka o utvrđivanju visine naknade za rad članovima Nadzornog odbora
7. Odluka o izboru revizora za 2017. godinu
8. Odluka o primjerenosti kandidata za članove Nadzornog odbora i izboru članova Nadzornog
odbora Hrvatske poštanske banke, dioničko društvo
9. Donošenje Izmjena i dopuna Politike za izbor i procjenu primjerenosti članova Nadzornog odbora
Banke
Pozivaju se dioničari da sudjeluju u radu Glavne skupštine.
Zadržavaju cjelokupnu dobit. Ma jasno, tako i tako su prema novom povećanom zahtjevu za kapitalnu adekvatnost zbog toga jer su postali sistemska banka došli na rub. 20-30 kn dividende ne znači ništa, a ovdje ipak otvara mogućnost jačeg kreditiranja, što sad masovno reklamiraju.
https://www.mojedionice.com/dionica/HPB-R-A
Ispričavam se unaprijed na slijedećem, ali ne mogu se oteti dojmu da je pad do ovih razina zapravo imbecilan, i da su oni koji istresaju po bidu imbecili. Ne znam što bih drugo rekao.
Zadnja dokapitalizacija je bila na 600 kn (bez izv. dividende), cini mi se da je od tada do danas HPB nesto i zaradio novaca
A neku “siću” su zaradili, da.