Što se tiče dividende i dalje je na snazi Odluka Države o isplati 60% dobiti iz kompanija gdje imaju više od 50%. Samo sam prema tome napravio računicu… Ta odluka je naravno katastrofa (kompanije koje su određene kao strateške umjesto da investiraju u razvoj, krpaju proračunske rupe) ali na snazi je, vidimo i u Janafovom objašnjenju nedavnom da se na to pozivaju.
Što se tiče dokapa prema svim direktivama i napucima Europske komisije ne bi smjeli sudjelovati na dokapu već bi se trebao udio Države smanjivati. Pogledajte samo što su sve uvjetovali NLB-u, a puno je veći od HPB-a sa svim svojim povezanim subjektima.
Kod obje stavke naravno postoji (puno) ALI jer svašta smo već od političkog vrha vidjeli.
Tako nešto.
Banke pune gotovine, ne zanima ih jeftin HNB-ov novac!
Vaš link …
Netko prodajući jednu dionicu ruši cijenu na 740. Kakav majstor, nema se što reći. Vrh.
Pokušaj ušićarenja prije odluke o divki od 50 kn i možebitnom dokapu, koji neće ići ispod booka. Neće ići, frende.
Pogledajte naloge na 779,99 3kom. zatim 780 3kom. zatim 885.99 6kom, zatim 887,99 6kom.
Uglavnom ja sam print screen napravila i poslala upit HANFI da vidimo kak se to neki ponašaju.
Ak bu isti ispod tih naloga bude prijavica pala.
Ekipa da nalog za prodaju 10 kom i netko mu kupi 9.
Jedna mu ostane i ako povuče nalog mora ponovno platiti minimalnu proviziju,nema ništa čudno.
Mi mali plaćamo 30-50 kn po nalogu ovisno o prometu
Nije mi jasno za toliku brigu, pa neka ljudi prodaju ako hoce. Iskreno ja se ovdje trenutno uopce ne brinem oko cijene. Banka dobro posluje i stvara dobit, u nadzornom odboru sjede ljudi iz porezne i ministarstva, uprava za sada izgleda da zna sta radi, mozda bude i neka dividenda (mozda i ne), no za sada mi sve izgleda stabilno i pozitivno.
Ja sam u plusu 16000 na HPB-u pa mogu čekat i čekat i čekat …
Samo smireno bude li opet po 550 super idemo ispočetka.