HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nevjerojatno koliko paznje bancici od 10% trzista sa zaradom 180 miljuna kuna a koliko sutnje zbog zabe od 1.7 milijardi kuna ili manje vise deset puta vecom zaradom. hpb poraste 3 a zaba padne 2%

Viđeni su ljudi u crnom!!!!!

HNB je banci odredila stopu regulatornog kapitala od 15,35% a HPB ima stopu adekvatnosti kapitala od 15,64% tako da su špekulacije o nekakvoj potrebi za dokapitalizaciju obične dezinformacije

Jesi došao k sebi ili treba vode?

nevjerojatno koliko paznje bancici od 10% trzista sa zaradom 180 miljuna kuna a koliko sutnje zbog zabe od 1.7 milijardi kuna ili manje vise deset puta vecom zaradom. hpb poraste 3 a zaba padne 2%

A čuj, to ti je iz više razloga. Jedan od njih je taj da je kod Zabe više manje sve čisto (osim povijesnih stvari) pa se nema o čemu pisati:-).
A Zaba je pala samo privremeno, dnevno, i trži se na P/E=12, a HPB na P/E<9.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Zaba je porasla sa 30 kn na 65 kn u godini dana! Zaba ima 320 milijuna dionica, hpb ima 2 milijuna. Zaba nije vise nasa, a ova jedna jedina koja je nasa, i koja raste, i kojoj je P/B 0,8 a Zabi 1,13 gdje izlazi da je hpb jeftina kupnja a Zaba za 13 % prenapuhana. Kolega, pa kupite Zaba-ine dionice. Dividenda je naspram sadasnje cijene 5%, samo kaj je dionica malo skupa. Na trzistu se nikad ne zna… Nadajmo se da ce nam se svima poklopit.

Zaba je porasla sa 30 kn na 65 kn u godini dana! Zaba ima 320 milijuna dionica, hpb ima 2 milijuna. Zaba nije vise nasa, a ova jedna jedina koja je nasa, i koja raste, i kojoj je P/B 0,8 a Zabi 1,13 gdje izlazi da je hpb jeftina kupnja a Zaba za 13 % prenapuhana. Kolega, pa kupite Zaba-ine dionice. Dividenda je naspram sadasnje cijene 5%, samo kaj je dionica malo skupa. Na trzistu se nikad ne zna… Nadajmo se da ce nam se svima poklopit.

jos cu jer je ta dionica bila 300kn a zaba manje vise trzisno ista,,,,nasa vasa njihova

Viđeni su ljudi u crnom!!!!!

http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/465608/Vuic-HPB-u-treba-novi-kapital-za-nastavak-rasta.html

“Ukoliko banka želi nastaviti ovakve trendove treba joj svježi kapital, jer je na granici adekvatnosti (kapitala)”, zaključio je Vuić uz konstataciju da bi daljnji rast bez dokapitalizacije u prekršaj doveo i banku i njenu upravu, zbog čega se već nekoliko mjeseci “trude da ne rastu”.

očekujemo dakle dokape DDJH, ARNT i HPB

HPB cini mi se dosta dobro stoji trenutno, pa vezano za to mislim da se svrha dokapitalizacije (ako ce je uopce biti) HPBa i DDJH ne moze usporedivati.
U svakom slucaju bilo bi ozbiljno razocarenje kad bi dokapitalizacija HPB bila po istoj cijeni kao i prethodna (tako da ne vjerujem u to), pogotovo nakon zadnjeg predstavljenog izvjestaja.

Kako mislim da bi bilo dobro napraviti:
Znatno povecati volumen dionica (svaka cijena ispod p/b 1 nadam se da nije realno bez obzira na ovaj gap poreza u izvjestaju, jer ipak imaju neku perspektivu), to znaci i povecati volumen trgovanja (jos kad bi uz to isla i multiplikacija bilo bi bolje), time se prikupi potreban kapital za rezerviranje sredstava i onda nastaviti rast po predstavljenom planu.

No kako ja ne znam previse o tim stvarima jer sam amater, ostavimo to profesionalcima, iako imam dionice HPBa.

http://www.24sata.hr/news/veliki-sok-za-klijente-banke-hpb-zatvorio-stotine-racuna-513851

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Samo suze, jad i cemer, jer to trazi publika koja cita takve medije. Ne vjerujem da bi objavili da je DOW ind. jucer opet bio >21.000 jer publika koja to cita ni ne zna o cemu se radi, ali znaju sta su suze i tuzne sudbine ljudi. Uglavnom vrsta tekstova koje citas, tebe u biti definiraju kao osobu kakva stvarno jesi, ne kakvom se javno prikazujes. Na time temeljima pociva google.
Banka iz teksta kako mi izgleda radi ono sto misli da je dobro za poslovanje, iako se radi o nazalost tuznim sudbinama ljudi.

a sad malo posipanja pepelom…
http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/hpb-izbrisao-klijente-i-ostavio-ih-bez-primanja-prodali-njihove-dugove-i-onda-im-jednostavno-zatvorili-racune-danas-ih-pozvali-natrag/5707359/

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Da li je netko računao koliko bi dividenda mogla biti?

Prošle godine ih je Država maksimalno izmuzla koliko se moglo (prijedlog i odluka), ako će tako biti i ove godine a ne vidim (JNAF je ista stvar) da se nešto u njihovom pristupu promijenilo, mogla bi dividenda biti puno veća od prošlogodišnjih 15,20 kn.

Prošle godine HNB nije dao veću dividendu (priča oko povećanja temeljnog kapitala), ali ove godine toga više nema. A sumnjam i da će Država Upravi ostaviti nešto za rezerve za vlastite dionice kao prošle godine jer nisu u 2016. ni lipe od 4 mil. potrošili u te svrhe (prijedlog je prošle godine bio 8,54% dobiti, dok je Država odobrila 3,42% – nema formule, odokativna procjena s obje strane).

Ako bi se držali raspona 0 – 8,54% dobiti za te svrhe nakon odvajanja 5% za zakonske rezerve i ako bi išlo prema onoj žalosnoj odluci (koja dokazuje da nije ništa strateško nego su firme kasice prasice) 60% preostale dobiti za isplatu dividende, to bi u konačnici bilo 47,03-51,42 kn po dionici.

U usporedbi sa ostalim bankama i u odnosu na zadnje cijene prinos je:

ZABA – 5,30 / 66,29 = 8,00 %
PBZ – 25,33 / 900 = 2,81 %
HPB1 – 47,03 / 770 = 6,11%
HPB2 – 51,42 / 770 = 6,68%

S obzirom na trenutne kamate na štednju i do sada objavljene dividende odličan prinos, pogotovo kod ZABA gdje je ova dividenda već određena.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Pisalo je u jutarnjem (tiskanom izdanju) da će se dobit isplatiti dioničarima. Čitao sam. Mislim da je izdanje od 2.3. bilo kad je i ono za zatvaranje računa bilo. Dosta velik članak.

New Report

Close