N.B. podržao državu protiv mirovinaca. Kaže da su dionosauri, hehe. Zato valjda cijena ne pada.
Adris zainteresiran za HPB
HPB-u kapital mogu donijeti mirovinski fondovi i CO, tj. Adris koji je zainteresiran za HPB a ima i novca za investiranje. HPB trenutno treba 200 M kuna. Da bi srednjeoročno bio stabilan HPB treba 700 M kuna za dokapitalizaciju. Odluči li država krenuti u prikupljanje kapitala za HPB, ovaj će put vjerojatno morati pristati na veće ustupke. HPB u sinergiji sa HP koja je već u tijeku i CO koja ima još i svoje poslovnice po meni bi država stvarno stavljala pamet i novac skupa u državnom interesu. No oni koji odlučuju u ime države postavljaju u NO samo njima znanu kombinaciju.
Kada gledam Adris ni ne čudi me da su zainteresirani za HPB što je po meni i logično za CO gdje će valjda odkupiti preostale udjele i izbiti adute iz ruku Slovenaca tako da mogu kupiti njihov Sava Re. Zamislite si povezanost CO/Sava Re/HPB/HP.Bila bi to jaka Grupa ….bila spojena još sa kapitalom mirovinaca. Adris je zainteresiran i za ACI s mirovincima.
Na potezu je država
Koliko se sjećam suvlasnici su u HPB Agrokor/adris/bakić ……HP-a i država
http://www.tportal.hr/biznis/trendovi/462564/EBRD-i-HPB-dogovorili-kreditnu-liniju-od-10-milijuna-eura.html
Adris zainteresiran za HPB
HPB-u kapital mogu donijeti mirovinski fondovi i CO, tj. Adris koji je zainteresiran za HPB a ima i novca za investiranje. HPB trenutno treba 200 M kuna. Da bi srednjeoročno bio stabilan HPB treba 700 M kuna za dokapitalizaciju. Odluči li država krenuti u prikupljanje kapitala za HPB, ovaj će put vjerojatno morati pristati na veće ustupke. HPB u sinergiji sa HP koja je već u tijeku i CO koja ima još i svoje poslovnice po meni bi država stvarno stavljala pamet i novac skupa u državnom interesu. No oni koji odlučuju u ime države postavljaju u NO samo njima znanu kombinaciju.
Kada gledam Adris ni ne čudi me da su zainteresirani za HPB što je po meni i logično za CO gdje će valjda odkupiti preostale udjele i izbiti adute iz ruku Slovenaca tako da mogu kupiti njihov Sava Re. Zamislite si povezanost CO/Sava Re/HPB/HP.Bila bi to jaka Grupa ….bila spojena još sa kapitalom mirovinaca. Adris je zainteresiran i za ACI s mirovincima.
Na potezu je država
Koliko se sjećam suvlasnici su u HPB Agrokor/adris/bakić ……HP-a i država
i ja
Ako država bude prodavala svoj udio Adrisu ili nekom drugom, mislim da bi sve ispod 1000 kuna bilo ravno veleizdaji. Dobili su CO džabalesko, još samo fali da im i ovo poklone po 600.
Druga stvar je što u ovom slučaju podržavam obranu cijene na oko 800 jer mirovinci bi ovo najradije spucali na 600 i potom bi neka strana banka putem svojih satelita mirovinskih fondova pojačavala svoj udio u vlasništvu za što manje para a veći dio kolača.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/RB3gamp4fkvCaqeQb43YSQ==.pdf
http://www.mojedionice.com/dionica/CROS-R-A
Nije baš da su dobili za džabalesku, platili su preko 7400 po dionici u dokapu preko 100 tisuća dionica, a to slobodno usporedite s bookom i cijenom, tada i sada. Preplatili su debelo, ali imaju viziju pa ajde. Osim toga, tu se radilo o preuzimanju pa otuda i debela premija. Ovdje to neće biti slučaj.
Inače, u potpunosti se slažem s opservacijom za 1000 kn, a analogno tome bi zapravo s obzirom na specifičan položaj u vezi suradnje s HP možda trebalo biti i više. Čak i 1200 bi bilo fer. Book će biti na 1200 kroz godinu do godinu i pol.
Mirovinci mogu raditi što hoće, mogu spucati i na 100 kn što se toga tiče, već su i mogli, ali vrijednost je vrijednost i cijena će biti koja se kaže. Ali to je bedasto, ni njima se ne isplati kačiti s državom oko HPB-a, a HEP i autoceste se valjaju iza brda.
Samo mirno, bit će sve ok. Vidiš da je bloger optimističan.;-)
Opet ona priča: naprosto su se promijenila vremena. Postoji svijest da se može i mora bolje. I svi su ipak shvatili da potkradanjem države i ljudi vrlo lako možeš završiti na sudu i u banani općenito. Bolje je posao odraditi kako treba i onda na lovorikama otići na neko debelo savjetničko mjesto do penzije nego se vucarati po sudovima.
Bit ce polet za Crobexom onda. Fundamenti na moje dionice dovoljno za sebe govore tko ih zna citat. A skok je bio od kolovoza do sada 50 %. To je jako dobro. A bit ce i bolje. Ja cekam proboj 1100
Kakve su to transakcije po 5 ili 10 komada sve u istoj sekundi? Jel se to netko zeza? Ili želi silom ubaciti dionicu u Crobex?
P.S.
Imam HPB.
Bit ce polet za Crobexom onda. Fundamenti na moje dionice dovoljno za sebe govore tko ih zna citat. A skok je bio od kolovoza do sada 50 %. To je jako dobro. A bit ce i bolje. Ja cekam proboj 1100
pa možda treba prvo dočekat dokapitalizaciju po 6.. kuna, možda ,neznam