abc sir,
da, znam da zvuči pomalo nestvarno, čak pomalo i naivno imajući u vidu prošlost, ali kad se stvari sagledaju u kontekstu onda se ne može reći da pogled u budućnost ne donosi mnogo bolju sliku.
Ekonomija se oporavlja, investicije krenule, potrošnja raste, burza čak raste…
Lovrinčević: meni to izgleda kao Plenkijev izbor. Što znači ok. Možda ne savršeno, ali definitivno ok.
Čovjek nije došao u državnu banku da ju rastepe nego da nastavi dobar posao svojih prethodnika.
Jer zna da ako tu ostvari rezultat može otići na neko drugo brutalno plaćeno mjesto i onda mirno jednog dana u penziju, bez da se povlače repovi.
Naprosto, vremena su se promijenila, i mijenjaju se i dalje. Nabolje.
Što se tiče ove dionice, vidim rastući book sa svakim idućim FI-em, rastući tržišni udio i ambiciozne planove za budućnost. Da su bar svi takvi…
Pozdrav!
Da bar još preuzmu neku od manjih banaka gdje bi im bio kraj.
Pričekajte FI pa onda pričajte.
Mislim da će FI za Q4 biti razočaranje. Zašto? Pa čini mi se da je Q2/Q3 bio jako pod utjecajem očekivanjem novog političkog pozicioniranja, i postojeća uprava svakako ima interes pokazati kako dobro radi … međutim, sve što se malo “odgodi” tijekom godine dođe kad-tad na tapetu. Mislim daće rezervacije za loše kredite skočiti.
A s tim u svezi, ne bih se čudio da politika promijeni tu upravu. Ne uvažavanje “privatnog” člana NO upravo na to upućuje. Kada politika stavi svoj NO, znaš da imaju namjeru kroz njega mijenjati po svojoj volji.
Nitko ne druka prema dolje, vežemo se za gole činjenice. Pad na velikom prometu napr, pokušaj grickanja sa par dionica da se taj pad zamuti, a ni onaj rast do 860 nije baš bistar. Mada je teško zadnjih dana biti bistar, osobito na rastu dionice, eto Hidroelektra bi na današnjem prometu vjerojatno rasla 60% :). Nisam tehničar al sve mi to smrdi na istovar ( koji je u tijeku) pa tavorenje na vrijednostima sa kojih je zadnji rast i krenuo. Mislim to su moja promišljanja a forumi služe da se promišljanja razmjenjuju. HPB je nova zvijezda sa novim vrlinama na ZSE nebu, to stoji, al da je za sada zvijezda padalica, bome je.
hajde kolege, samo malo više realnosti, molim. još u kolovozu i početkom rujna (kao i cijele g) mogla se kupiti oko 600, a bilo je i nekoliko propada prema (čak i ispod) 550. da, rast je samo 30-40% (s time da je već pala 10-12%), ako uspoređujemo sa brodarimai građevinarima. recite da je to malo!
randopph
To o čemu govoriš je price action, a to ne spada u nešto predvidljivo, bar ne meni.
Ja samo kažem da su fundamenti solidni, rastući, čak fenomenalni, a trenutni parametri P/B=0.81 i P/E=9.15. Oko 20% jeftinije od velikih banaka, a sad je evo i HPB ušla u društvo sistemski bitnih.
Uprava znači radi dobro, a koliko čujemo planovi su ambiciozni čak i ako ih se smijeni.
Istina, netko se možda istovaruje jer ima povlaštenu informaciju da je banka zapravo propala i sad bježi. A vjerovatnije mi se čini da izlazi da uskoči na građevinu:-).
@gospodine Serislave!
1. Ne postoji FENOMENALNO u bankarstvu, moguće je samo kreativno knjigovodstvo.
2. O ambicioznosti uprave sam već nešto napisao, traži po netu izjave predsjednika uprave kada je došao na “vlast”, pisao sam već o najavi da će HPB biti možda i prva banka u RH. Pa ako vjeruješ da bi takvo nešto bilo moguće, slobodno vjeruj da je to tako, ali razmisli kako bi to moglo biti ostvarivo.
Naravno da nije ostvarivo. Ostvarivo je možda 15-20% tržišta kroz nekoliko godina, a i to je upitno. Nitko nikad nije govorio o tome da bude prva banka. Pozz!
Sadašnja situacija u HPB je konfuzna, po puno parametara, a u sadašnjem sentimentu tržišta vrijede jednostavni i britki pokiči a ne kolumne i analize. Svakako, svatko tko drži do sebe trebao bi imati HPB u portfelju, čisto zbog intelektualnog prestiža za investicijskim stolom, nešto popur KODT PA prije 10 godina ( da koristim jubilarne usporedbe) ili recimo ADPL prije, mislim sedam/pet. Zato dionica tone ( i obratno, zato je rasla onomad).
usudim se reći da bi “predstečajna” / “stečajna” situacija izgledala primamljivije no sadašnji blistavi rezultati u usponu, jer se u maloj bari punoj krokodila osjeti bikovska krv.
evidentno štelanje i manipulacija vrijednosti dionice…ok, još malo stisnite pa ponovni ulaz