HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čini mi se da može ići do preko 2.8 mil. dionica da država sa svojima ima 50%+1. Znači preko 800 tisuća mogućih novih. A iznos i cijena dokapa će biti kako bude. To još nitko ne zna. Ako bude po 800 kn ili malo više ja odmah upisujem. Pozdrav!

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Čini mi se da može ići do preko 2.8 mil. dionica da država sa svojima ima 50%+1. Znači preko 800 tisuća mogućih novih. A iznos i cijena dokapa će biti kako bude. To još nitko ne zna. Ako bude po 800 kn ili malo više ja odmah upisujem. Pozdrav!

a ne, mješaš kruške i jabuke, HP D.D. 241.610 11,93% nije “država” tj. njihove dionice nisu pod direktnom kontrolom vlade

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

a ne, mješaš kruške i jabuke, HP D.D. 241.610 11,93% nije "država" tj. njihove dionice nisu pod direktnom kontrolom vlade
[/quote]
evo, da je to tako, ukazuje ti upravo imenovanje u NO, drž imenuje svoje a HP svoje

Državu, većinskog vlasnika HPB-a, predstavljat će dr. Željko Lovrinčević s Ekonomskog instituta i mr. Marijana Vuraić Kudeljan, zamjenica ravnatelja u Središnjem uredu Porezne uprave. Ispred Hrvatske pošte, dioničara s udjelom od oko 12 posto, predlaže se imenovanje Marijane Miličević, izvršne direktorice Ureda za korporativni marketing i razvoj u toj državnoj tvrtki.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Moze biti, ok. Druga stvar je sto dokap ne bi smio ici ispod booka, odmah bi islo pitanje zasto. Sjetite se pokusaja prodaje SNBA.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Stvar je u tome da sad ne znamo gdje smo. Kao i prošli puta, cijenu dokapa određuju “veliki dečki” a ne mi na forumu. Tako da to može biti i 600 kuna i 1000 kuna. A njima vjerojatno paše što bliže ovoj prvoj brojci.

I ponovo 25 crveno! Izgleda da 25 crveno uvijek dobiva!

I veliki decki moraju paziti sto rade, prosla su vremena da sad netko razvodnjuje i manipulira, a da drugi gledaju i cuclaju. Zna se sto je vrijednost banke, to je barem cisto i jasno, jasnije nego bilo gdje drugdje. Novac koji ima plus koja nekretnina. Po koliko god da bude dokap ja cu sudjelovati, banka je ambiciozna, stvara dobit i to je dobro. A ako netko zeli jeftinije neka se sutra lijepo stavi na bid, a ne tu da pise “zabrinute” komentare.

banana
In medias res. I cak je zanimljivo kako su svi napali blogera da prefurava dionice sam sebi, a zapravo sad postaje ocito da je to vjerovatno sinhronizirana akcija da se digne nivo i obavi dokap za bolje novce. Ipak za povecanje trzisnog udjela trebaju pare, a ne kikiriki. Zato tipujem da bi ipak moglo biti i nesto vise.
Tehnicki gledano, ili book ili neki popust reda velicine 10 do 20%. Meni pase u bilo kojoj opciji. Firma dobro radi i trziste dobro radi. To su dva motora za rast cijene u narednom razdoblju.

Taman je krenuo vlakić i sada dokapitalizacija. Kada se ZABA dokapitalizirala, na vjest o dokapu, koliko se sjećam, cijena je rasla, sada su druge okolnosti. Dok se ne sazna cijena dokapa vjerojatno će glavinjati oko zadnjemjesečnog prosjeka. Ključan je ROE, tj rentabilnost glavnice, no naravno bitan je i čisti sentiment, banke su kod nas i u regionu sada u trendu

Po čemu si zaključio da su banke u trendu?
Kaj nije sad građevina in?

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Kad raste BDP, u trendu su i građevina i banke.

Slažem se.
Dobra je disperzija radi sigurnosti.
Ali mislim da je potencijal prinosa (rast cijene) trenutno veći driver.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

To se slažem. Građevinari pogotovo. A Zaba je primjerice prije godinu dana bila 31 kn negdje. Sad oko 60

New Report

Close