ja gledam ovako,
U zadnjih samo nekoliko godina, rezultati se mjenjaju iz kvartala u kvartal, pa tako i iz godine u godinu, nevjerojatnom brzinom, kao niti jedna banka u EU, koliko se meni čini.
Kroz knjigovodstvo se rade čuda.
Naglo, od velikog gibitaša do velikog dobitnika.
Najjače banke u E, od jednom su u velikim problemima.
Ali eto, ona dosadna, “ko voli nek izvoli”.
wtf…o_O
polomilo ask, volumen 1200kom
Bude tu uskoro i cijena kao što je volumen – 1200
Tocno. Kroz nekoliko mjeseci. Tad ce to biti malo preko booka.
Bude tu uskoro i cijena kao što je volumen – 1200
[/quote]
za tri godine, no i to je odličan rast dionice, sve ostalo je navlakuša vlasnika dionice
Moguce, pretjerao sam, ali mislim da do ljeta prelazi 1000. Book bi mogao naglo porasti za djuture 50-70 kn zbog oslobadjanja rezervacija, a cijena ce sustici book relativno brzo. Nakon toga, kad Crobi predje 2500, dionica manje ovisi o sebi, a vise o dinamici trzista. Zato sam rekao “koji mjesec” misleci relativno ubrzo.
Ne slažem se da će book porasti samo za 50 do 70 kn. Sjetite se samo gubitka od 630 M kn u 2014. g. zbog rezervacija od 930 M kn. Kako su nenaplative, odnosno slabo naplative kredite prodali, osloboditi će se i rezervacije…netko je to shvatio ranije, netko danas, a netko će kada izađe financijsko izvješće 🙂
Ne razaznajem kolike su rezervacije za prodane lose kredite, zato sam napisao toliko. Ako znas koliko je reci.
Kolega to je samo moj špurijus…ako mi odgovorite za koliko su prodali loše kredite i koliko, znati ćemo i odgovor.
Rezerve za gubitke iznose oko 150 mil. kn, ako sam dobro skužio iz FI-a za I-IX 2016. Znači oko 75 kn po dionici. Ako računamo da će osloboditi veći dio toga, npr. 50 kn, pa još cca. 25 kn po osnovi dobiti iz regularnog poslovanja dobiva se novi book od 1020-1030 kn po dionici. Toliko dionica sad vrijedi.
I zato kažem da će cijena na 1000 kn vrlo vrlo ubrzo. A nakon toga samo idemo dalje. Ako su pametni ići će i u preuzimanje neke od manjih banaka, možda Slatinske, Podravske … Tko zna. Zasad jedna lijepa priča.
Ma sjajno! Ukrcao sam se na vrijeme prije 2 mjeseca, dočekao rast, zatrejdao prije korekcije i sad opet kupio. A kažem, 1000 kn je target kratkoročni, kroz metar dana. BVPS će biti oko 1000, a nema razloga da se prodaje po lošijim parametrima od ZABA i PBZ jer ima političku podršku i ako će se ići u širenje na manje banke HPB je prvi pick.