HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

HPB u 2016. planira operativnu dobit od 321 milijuna kuna
Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a

U planu je i daljnji rast profitabilnosti Banke s prinosom na kapital u 2016. od 9,9 posto, značajno iznad HPB-ove procjene za cijeli bankarski sektor od 3,6 posto
banka.hr Objavljeno 14.11, 14.04.2016.

Hrvatska poštanska banka u 2016. planira rast imovine na 18,1 mlrd kuna nakon što je prošlu godinu završila sa 17,7 milijardi.

Banka također planira povećanje tržišnih udjela u ukupnoj imovini na 4,6 posto (sa sadašnjih 4,5%), u kreditima stanovništva na 4 posto (sa sadašnjih 3,7%) i depozitima stanovništva na 4,6 posto (krajem 2015. udjel je iznosio 4,5%).

Planirana je operativna dobit od 321 milijun kuna i neto dobit od 181 milijun kuna što je rast za 47 posto u odnosu na rezultat ostvaren 2015. U planu je i daljnji rast profitabilnosti Banke s prinosom na kapital u 2016. od 9,9 posto, značajno iznad HPB-ove procjene za cijeli bankarski sektor od 3,6 posto.

Navodi se to u prezentaciji Tomislava Vuića, predsjednika Uprave HPB-a, o reorganizaciji i dokapitalizaciji najveće hrvatske banke koja je objavljena na Zagrebačkoj burzi, a pripremljena za Liderovu konferenciju ‘Budućnost javnih poduzeća’ koja se održava u petak u Dubrovniku.

Nakon nedavne dokapitalizacije i reorganizacije HPB je u 2015. najuspješnija banka u Hrvatskoj po prinosu na kapital (9,4%), treća banka po visini dobiti (123 mil. kn), četvrta po broju klijenata (632 tisuće), sedma po veličini aktive (17,7 mlrd kn) te druga po broju gotovinskih transakcija u platnom prometu, navodi se u priopćenju HPB-a.

HPB će u skoroj budućnosti morati isplaćivati minumum 50% dobiti u vidu divke.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

HPB će u skoroj budućnosti morati isplaćivati minumum 50% dobiti u vidu divke.

Super, jel krece od ove ili sljedece godine?

Znam da sam u jednom dokumentu to pročitao… mislim čim riješe dug a ovim tempom će to kako sam i rekao u vrlo skoroj budućnosti. Treba vidjeti i po koliko ide dokap.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Znam da sam u jednom dokumentu to pročitao… mislim čim riješe dug a ovim tempom će to kako sam i rekao u vrlo skoroj budućnosti. Treba vidjeti i po koliko ide dokap.

Samo nemojte zaboraviti da je ovakakv rast bio moguć zahvaljujući niskoj (početnoj) bazi i da nije realno očekivati zadržavanje takvih stopa na prilično malom i fizički ograničenom prostoru.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Povećavaju kreditiranje za 900 milijuna kuna!!! Stvarno idu punom parom, ali bi trebali za dugoročan
održiv rast u bliskoj budućnosti razmišljati i o horizontalnoj integracji, odnosno preuzimanju manjih banaka čija vrijednost nije toliko u aktivi koliko u broju klijenata koje opsluživaju. Logika je jednostavna, kada imate veliku bazu klijenata veći je i broj onih koji imaju neke zajedničke specifične potrebe za određenim kredititranjem što samoj banci predstavlja jeftinije kreiranje finacijskih proizvoda i izvor prihoda. S takvom bazom, banci preostaje samo da maksimalno unaprijedi Big Data sustav (rudarenja podataka) u potrazi za specifičnim potrebama svojih klijenata.

Lp.

Kakav dug? Zar nije bio problem sa rezervacijama?

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Zašto svi samo hvale, a nitko ne kupuje?

Kakav dug? Zar nije bio problem sa rezervacijama?
[/quote] predlaže se isplata najmanje 50% dobiti poslovanja svake godine čim se podmire gubici iz prethodnih razdoblja.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Izišlo izvješće.

Tek je prvi kvartal a ovi već namlatili 22 kn dobiti po dionici, kukulele ovo će biti odlična priča.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

http://www.banka.hr/hrvatska/hpb-povecao-kreditni-portfelj-zahvaljujuci-konverziji-kredita?utm_source=nldnevni&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter
HPB: Bolji početak od rekordne 2015. i bolje od plana
Pokazatelj 2015q1 2016q1 godišnja promjena Plan 2016.
Neto dobit (mil. kn) 42,26 44,56 5% 180,79
ROAE* 19,40% 9,90% (9,5 pp) 9,90%
Operativna dobit (mil. kn) 76,76 82,91 8% 321,24
C/I 58,80% 55,40% (3,5 pp) 57,80%
Kapital (mlrd kn) 0,9 1,83 103% 1,9
*u prvom tromjesečju 2015. banka je imala upola manje kapitala
nego danas pa je anualizirana stopa prinosa bila izrazito visoka

Kada bi država mene sanirala sa toliko sredstava, mislim da bi i ja dobro bar toliko dobro poslovao.
Ima li itko ideju koliko je to bilo sredstava od saniranja do dokapitalizacije?

New Report

Close