Kamo sreće da ste nam još pokazali izračun…
Pa ne pitam ja radi sebe, nego radi vas, jer krajnje je neozbiljno reći da nešto ne vrijedi, i pri tome ne obrazložiti… Meni je dovoljno samo to da HPB u slijedećih par godina će iskazivati lijepu dobit za razliku od ostatka ekipe pogođenih frankom…
ako sam dobro izračunao, to je sada daleko najskuplja bankarska dionica!
nije najskuplja, hpb je dobra dionica. ali račun je došao na naplatu – sanader i njegovi paraziti izjeli su jedno 800-900 milijuna kn janjetine i crnjaka, ojadili banku za 40ak posto njenog kapitala. linić se kunio, milanoić se ljutio na bankare-lešinare, ali – oni su bili u pravu – banka je izgubila 800-900 milje kn, u knjigama piše da nije, ali jest. sada to piše i uknjigama i zbog toga nismo na 1500 nego na 600.
ivane
pa gdje sam ja to napisao da ne vrijedi? izvlačiš stvari iz konteksta. a ako moje pročitaš postove unazad dva mjeseca možda i shvatiš nešto!
Pa ne pitam ja radi sebe, nego radi vas, jer krajnje je neozbiljno reći da nešto ne vrijedi, i pri tome ne obrazložiti… Meni je dovoljno samo to da HPB u slijedećih par godina će iskazivati lijepu dobit za razliku od ostatka ekipe pogođenih frankom…
to nije dovoljno – nitko ovdje nije kupio ispod 600-650, večina i iznad 1000. a mi ne krećemo od 1000, nego od 600 i morat ćemo jako puno zaraditi da dodemo do 1000. hpb zaraduje i vjerojatno će tako i nastaviti, ali od 600 do 4 znamenke je jako puno kamata i naknada. ovo je trenutak istine i izbacivanje svih kostura iz ormara – ono što ni linić ni prije njega nisu htjeli učiniti.
a što se tiće franka, nemojte biti naivni! strani vlasnici banaka su jači od hrvatske države. vidite slučaj u mađarskoj. mislim da će proces trajati godinama, padat će na svakom sudu, te završiti nagodbom!
aktualni top 10 ??? jesam li nešto propustio
Vrijednosnica HPB-R-A
Top dioničari
Redni broj Vlasnik (nositelj) računa / Suovlaštenik (imatelj) VP Postotak udjela
1. DRŽAVNI URED ZA UPRAVLJANJE DRŽAVNOM IMOVINOM/REPUBLIKA HRVATSKA 51,46
2. HP D.D. 27,49
3. DRŽAVNI URED ZA UPRAVLJANJE DRŽAVNOM IMOVINOM/HZMO 20,18
4. CROATIA AIRLINES D.D. 0,18
5. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. (1/1) 0,09
6. SAPONIA D.D. 0,08
7. KONFEKS D.O.O. 0,04
8. ERICSSON NIKOLA TESLA D.D. 0,04
9. TVORNICA ŠEĆERA OSIJEK D.O.O. 0,03
10. SLOBODNA PLOVIDBA D.D. U STEČAJU 0,02