HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A ovi jalni i dalje nek prosipaju žuć.
[/quote]
Teoretski je nemoguće biti jalan na imatelje dionice koja je na povijesno niskoj cijeni, a ni po toj cijeni je već tri mjeseca nitko ne želi kupiti.
[/quote]
Croatia osiguranju je pala neto dobit u odnosu na 2012 sa 118 milijuna kuna na samo 10 milijuna kuna pa se nitko osobito ne uzbuđuje.
Dakle HPB ima 4 puta veću neto dobit od CO-a. Cijene dionica nisu ni približno fer vrednovane. Osnovni problem je u izrazitoj nelikvidnosti ove dionice zbog premalog free floata.

Znatan pad dobiti Croatia osiguranja u 2013.

Izraziti je problem što je ovoj banci država maćeha iako je njeno dijete…uz to ima nesposobnog polurevizora (nit smrdi nit miriše) na čelu….Ne postoji nikakva inicijativa ni plan za nju! Da su preselili 20% poslovanja državnih firmi na nju (znači ne zaratiti sa ostalim bankama) banka bi već na nešto sličila…ovako vođena s problemima koje ima, s Upravom ne talasaj,(a plaće premijerske x 2) ide u stečaj još malo!
Protega je za ove bio Umjetnik!

@investimir

Ako misliš da je prividno loše izvješće, pazi da se ne ponovi slučaj NLBa:

http://www.nlb.si/annual-report-2012
http://www.nlb.si/shares

Dobit iz poslovanja je postojala, ali su bili potrebni ogromni otpisi imovine.
Hrvatski bankarski sustav, za razliku od većine svjetskih banaka, je minimalno otpisivao aktivu. Dakle, tek bi otpisi trebali početi.

rohatinski se pobrinuo da hrv banke budu malo drukčije, a sada vučić s ovim kolosalnim rezervacijama. npr jedna trećina od toga bude naplaćena – oliko je to novaca.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

rohatinski se pobrinuo da hrv banke budu malo drukčije, a sada vučić s ovim kolosalnim rezervacijama. npr jedna trećina od toga bude naplaćena – oliko je to novaca.

A što ako je još trećinu potrebno dodati u rezervacije? Udio loših kredita u RH postaje sve strašniji, a HPB se spominje u svakoj trećoj predstečajnoj nagodbi. Radakoviću nije bila dobra po 700 kuna, a gospodarska situacija danas je gora nego što je bila prije mjesec-dva, kad je nudio novac. Ovdje će se dioničari, na žalost, načekati. U boljem scenariju, dakako.

a što ako ja sutra umrem – onda mi ništa ne vrijedi ni moj novac ni hpb. kad je stanje bilo bajno, bila je i cijena bajna. sad nije bajno, a cijena je još manje bajna – padajuća cijena jednako padajući rizik, ceteris paribus naravno

a što ako ja sutra umrem – onda mi ništa ne vrijedi ni moj novac ni hpb. kad je stanje bilo bajno, bila je i cijena bajna. sad nije bajno, a cijena je još manje bajna – padajuća cijena jednako padajući rizik, ceteris paribus naravno

Netko je ovdje već linkao Ljubljansku banku. Toliko o padajućem riziku.

Netko je ovdje već linkao Ljubljansku banku. Toliko o padajućem riziku.
[/quote]

ljubljanska nema nikakve veze s hpb baš kao što ni portugalske banke ili švedske banke nemaju veze s hpbom. al dobro – vi pokušajte srušiti ispod 1000 kn, ja sam isto zainteresiran.

Kupio bih po 500 samo u slučaju da Erste nudi 700, a vlada prihvati.

na burzi treba biti oprezan i uporan, ali realan. to što vi čekate je totalno nerealno. ali tko zna, ako udete dovoljno strpljivi.

@investimir

A koja je cijena po tebi “realna”?

na burzi treba biti oprezan i uporan, ali realan. to što vi čekate je totalno nerealno. ali tko zna, ako udete dovoljno strpljivi.
[/quote]

Znate li što je realnost? Realnost je to da je nakon dubinskog snimanja jedino Erste dao obvezujuću ponudu, i to po 700 kuna. To vam je jedina realnost u HPB-u, sve ostalo je imaginacija.

[/quote]

Znate li što je realnost? Realnost je to da je nakon dubinskog snimanja jedino Erste dao obvezujuću ponudu, i to po 700 kuna. To vam je jedina realnost u HPB-u, sve ostalo je imaginacija.
[/quote]

moš misliti. došli lešinari koji su htjeli kapitalizirati strah zbog bankrota centar banke, pa kao u srbiji kupiti vršačke vinograde za cijenu upola manju no zalihe na stanju. ali hpb nije centar banka, hpb posluje s dobiti, svake godine dobit malo veća, krvna slika malo bolja. što će nam erste kad ovako ožemo još 10 godina sami.

New Report

Close