HNB: Mađarski model srušio bi devizne rezerve za čak 73 posto

Naslovnica Forum Komentari članaka HNB: Mađarski model srušio bi devizne rezerve za čak 73 posto

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Milanović je ovo ‘majstorski’ odigrao…naravno gledajući iz njegova ugla. Njega niti ne zanima sudbina nesretnih ljudi nego ga zanima napakostiti kako on smatra “nacionalistima” tj. onima koji bi vrlo lako mogli preuzeti vlast i to točno tad kad zavrsava njegova mjera..godinu dana. Zato je i degradirao jadnog Lalovca koji je radio na dugoročnom rjesenju s bankama. To je stara škola…Nobilova..tako je on “branio” Blaskica i zabolilo ga je sto je ovaj dobio 9 godina jer se hvalio da je napakostio “nacionalistima” tj Kordicu koji je zbog njegove “obrane” tj optuživanja dobio 25 godina. Stari udbaski trikovi

Nagledat cemo se mi jos tih udbaskih trikova kad nam Garavi preuzme vlast

Sad konačno znamo- zašto nije provedena konverzija u kune ….već ranije!

NIsam znala , da mo tako labavi….da ne možemo otkupiti taj dio
deviza u švicarcima i pretvoriti ih u kune…..???!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Kaže Vujčić “Ja sam još 2005 govorio..” Ko si ti bio 2005? Za većinu građana totalni anonimus.
Istina uvjek ima dva lica.
Ako se proberu činjenice može se i ovako sročiti priča.
Mislim da Vujčić govori u interesu banaka (protiv građana).

Žao mi je ljudi.
A šta ja tu mogu ?
To je bio njihov izbor , njihova odluka.
Zar svaka šuša koja malo zaradi mora imati svoj stan ?
Pa ne očekuju sada valjda od Države da im nadoknadi tu pušionu od novaca koje sam ja platio na ime poreza ?

.

Pa u ovoj državi DA. Ljudi imaju pravo na krov nad glavom.
Naš način života do sada je bio da kupujei stanove, gradimo kuce..
Neka se država organizira drugačije, da stanovanje nije problem pa ljudi to vise nece ni raditi.
Nisu ti nikakve ŠUŠE nego obični ljudi koji bi htjelu običan normalan život!

Obični ljudi koji malo zarade nemogu imati vlastiti stan , već neka budu potstanari ka u ostalim državama EU.

Oni koji malo zarade a neće biti potstanari neka ostanu živjeti s roditeljima.

Velika većina (80%) onih koji su digli kredite u švicarcima uredno otplaćuje kredite.

Tek mali broj 13% ne otplaćuje kredite.

.

Sve, sve, sve – samo nikad ne ono pravo

Objašnjenja guvernera Vujčića su dobra ali ima još dosta toga što bi morao objasniti zainteresiranoj javnosti. U pravu je kada upozorava da je još prije deset godina upozoravao na rizik. Nije bio jedini jer se masa autora u stranim medijima nije mogla načuditi kako nekome u istočnoj Evropi uopće može pasti napamet uzeti kredit u eurima a kamoli švicarcima. To se tada nazivalo financijska infantilnost. Učesnici ovog foruma se sigurno sjećaju rasprava o deviznoj klauzuli i njenom nastanku te povjesnoj ulozi “na ovim prostorima” (čitaj: zemlji bedaka na brdovitom Balkanu).

Naime, pitanje je dobro “namirisao” Ivan Šuker. Kada su banke odobravale kredite u švicarcima da li su zajmotražitelji dobvali prave švicarce ili obračuneske? Odnosno da li su ti švicarci bili ekvivalent nekadašnjeg obračunskog dolara? Netko je mogao uzeti kredit i u zlatnim polugama (koje su još sigurnije od švicaraca) – naravno obračunskim a da prave nije vidio niti na fotografiji.

Ali onda, nakon nekoliko godina, gle čuda: banka sada odjednom traži da joj zajmoprimac vrati te zlatne poluge – ali prave a ne obračunske. Što će taj siromah učiniti? Odjuriti u Švicarsku i kupiti prave zlatne poluge pa ih uvesti u Hrvatsku kako bi ih mogao vratiti banci iako prave, rekosmo li, nije vidio niti na fotografiji?!?!

Tako je i s tim kraditima u švicarcima. Moraju li naše banke nekome vraćati prave švicarce umjesti obračunskih? Ako je tako, kome? Možda svojim matičnim bankama?

Mene zanimaju dvije stvari.

Prvo u čemu mi to imamo devizne rezerve.
Nadam se da imamo zlato, dolar, franke, a ne da su nam devizne u Eurima.

Naročito stoga što će Euro drastično pasti obzirom na druge valute.

I drugo. Zbog čega HNB ne intervenira na deviznom tržištu.

Ako je politika HNB stabilni tečaj kune, onda neka ga vrati na 7,5 kuna.

I sam HNB kaže da banke ne zarađuju na tečajnim razlikama pa onda nema razloga da HNB ne fiksira tečaj na 1 EUR = 7,5 kuna.

makar bi ga ja vratio na ono koliko je vrijedila njemačka marka.

1 EUR = 3,5 kuna.

Ja sam uvjeren da se u tih idućih godinu Milanovicevih odredjenih dana neće doći do nekog jasnog,konačnog rješenja problema jer je Milanovicu cilj prebaciti ‘vrući krumpir’ novoj vlasti. Zašto inače nije odredio kraci rok.!? Jako podlo i prefrigano. To je njegov način rada. Tako se tajno našao sa vodjom branitelja da bi ga poslje javno popljuvao,tako se želi naci s novom predsjednicom “nakon sjednica vlade” itd.

Banke su vjerojatno radile sa “internim opcijama” na CHF[emo_bijesan] jer u njihovoj bilanci CHF nema ni u tragovima[emo_vrtimise]

New Report

Close