Pa eto odgovora na tvoje pitanje, očigledno je da interesa ima, danas promet 4235 dionica po 340,00 kn/kom – ukupno 1.439.900,00 kn!
Samo ne vjerujem da to kupuje onaj tko ima namjeru predati ponudu, nego netko tko očekuje prodati ponuditelju po najmanje 356,66kn.
Grom iz vedra neba.
Nebi ni on kupovao da nema nekakvu informaciju, jer zalediti takvu svotu a da ne bude ponude ipak je dosta veliki rizik. Mislim da ponuda sigurno ide. Samo sad je pitanje po kojoj cijeni minimalno ili malo više.Ja ću čekati pa što bude.
A perspektiva s druge strane govori da je netko prodajom 4235kom po 340kn/kom upravo propustio dobit vecu od 70 tisuca kuna, ukoliko zaista bude prihvacena barem jedva obvezujuca ponuda po 356kn.
Čini mi se malo previse…….čak i za nase uvjete…….
A perspektiva s druge strane govori da je netko prodajom 4235kom po 340kn/kom upravo propustio dobit vecu od 70 tisuca kuna, ukoliko zaista bude prihvacena barem jedva obvezujuca ponuda po 356kn.
Čini mi se malo previse…….čak i za nase uvjete…….
Hehehe, pa u tome i je bit burze.
Kupac misli da će uloviti goluba na grani, a prodavatelj da je bolje imati vrapca u ruci.
Uostalom, to je razlika između tebe i mene.
Ti si prodao jer si poželio biti siguran s dobiti koju si ostvario, a ja čekam i riskiram da izgubim trenutnu dobit ili da budem nagrađen i ostvarim veću dobit.
Nebi ni on kupovao da nema nekakvu informaciju, jer zalediti takvu svotu a da ne bude ponude ipak je dosta veliki rizik. Mislim da ponuda sigurno ide. Samo sad je pitanje po kojoj cijeni minimalno ili malo više.Ja ću čekati pa što bude.
Slažem se. Kupac vjerojatno ima nekakvu informaciju da bude ponuda pa zato kupuje.
Prodavač ne može imati informaciju da ponuda ne bude pa da zato prodaje jer natječaj je u tijeku i ponuda može stići i zadnji sat roka.
Zato je današnje trgovanje dobra vijest za
sve imatelje Maestrala.
Dakle , držati , ne prodavati.
Tko može , još dokupiti.
Ja bih kupio – odnosno opet kupio – ako bude ponovo ispod 320 ili nize prije kraja isteka roka……inace mi risk / reward nije dovoljno atraktivan, a izgleda da niti drugi ne misle da je na 340 dobra kupovina, inače su se danas lako mogli ubaciti ispred ovog glomaznog bida i pokupiti barem 50/100/200+ komada…..
Oni koji drze dionice kao Jubito ce do 5 do 12 sami za sebe procjeniti da li im je bolja opcija vrabac u ruci ili golub na grani, ali najbitnije je hoce li do samog kraja postojati izlazna opcija na burzi kao danas……
Ja bih kupio – odnosno opet kupio – ako bude ponovo ispod 320 ili nize prije kraja isteka roka……inace mi risk / reward nije dovoljno atraktivan, a izgleda da niti drugi ne misle da je na 340 dobra kupovina, inače su se danas lako mogli ubaciti ispred ovog glomaznog bida i pokupiti barem 50/100/200+ komada…..
Oni koji drze dionice kao Jubito ce do 5 do 12 sami za sebe procjeniti da li im je bolja opcija vrabac u ruci ili golub na grani, ali najbitnije je hoce li do samog kraja postojati izlazna opcija na burzi kao danas……
Da mi je samo znati kako ti mjeriš risk/reward i koja je razlika u risk-u izmedju 320 i 340?
Lupetaš bezveze i pametuješ bez ikakvog pokrića. A da pročitaš gore sto ti ekipa piše…vjerojatno je nekakav insajd.
Rok za podnošenje obvezujuće ponude je do 22. listopada 2018. godine do 14:00 sati, dakle još 12 dana.