zar se mora netko iskrcavati?
ja sam se nagledao i drugih praksi u svojoj inv karijeri:-)
ako je netko spreman plati po 321 pitanje glas dali bi bio je spreman platiti manje pri činjenici da kupuje nešto što vrijedi barem 500?
izgledno da bi,pa ako je tako zar nije za očekivati da će nešto i poduzeti da to i realizira?
a ovdje vidim i bitno više razloga da bi to vrlo izgledno bilo bitno mudrije sada nego poslije a sve sam više puta ponovio pa…
ovdje čak očekujem da će se odigrati jedan scenarij nakon ponude koji će biti nešto što se “nebi smjelo” događati ali ništa nije nemoguće kada je uhljebljivanje jedan od glavnih nagona koji nas pokreće i kada ima općenarodne imovine na bacanje.
radujte se jer smo svi rođeni kao bogat narod,mora da nas ovi što kupuju jako vole baš takvima kakvi jesmo.
da apsurd bude još veći dobro d su prodali kako su prodali pa da je i za bitno manje od ove kategorije pokloni jer sada može i lokacija vrh vrhova mediterana krenuti u postkomunitičko doba pa ćemo izgledno i mi od toga profitirati.
ta sudbina se stvarno nekad zna našaliti sa nama.
važno si je izabrati pravu sudbinu.
Nije iskrcavanje, nego prebacivanje, ja bih rekao……sto je jos gore.
Ako sto očekivati na ovoj ZSE, sa trenutačno obezglavljenom Hanfom……svatko radi sto god pozeli, bez ikakvih sankcija.
Zašto dionica ne ide ni gore ni dole. Izgleda da Kinez kupuje s nekim u dealu. Očito sprema se preuzeti hotele za svoju radnu snagu koja dolazi za gradnju Pelješkog mosta. Da ide gore možda bi prodao a u suprotnom bi kupio. Ovako status quo.
Nije iskrcavanje, nego prebacivanje, ja bih rekao……sto je jos gore.
Ne bih rekao da je prebacivanje jer bi to odradili u 1-2 transakcije. Ovdje izlazi netko veći iz top 10, a više manjih kupuje.
Ako ste u pravu, onda mi je drago što sam prodao po 308 ono kupljeno po 308. Bacen novac na proviziju brokeru, ali ako netko iz Top-10 prodaje te količine prije ponude po 321,5, onda on poklanja puno veće novce nego ja…….
Zašto dionica ne ide ni gore ni dole. Izgleda da Kinez kupuje s nekim u dealu. Očito sprema se preuzeti hotele za svoju radnu snagu koja dolazi za gradnju Pelješkog mosta. Da ide gore možda bi prodao a u suprotnom bi kupio. Ovako status quo.
imaju oni već hotele na dubrovačkom području,nisu oni od jučer pa da im kao domaćoj pameti treba crtati koje su prednosti lokacije dubrovnik i oja je to cash mašina.
i zašto postoji uzrečica “jedan je dubrovnik”
e moj narode sad ćemo još od kineza i učiti kako se zarađuje u turizmu koje su njegove blagodati?
o prodaji u pola cijene da ne govorimo.
prodaje zlatne koke u pola cijene ima li toga još negdje osim u hrvatistanu-apsurdistanu?
o evolucijo teška li si….
a opet i dobro za na neke koji ….
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/kinezi-kupili-cetvrtinu-hiltona-sire-se-u-turizmu-20161025
“Vlada je imenovala Milana Plećaša ravnateljem Centra za restrukturiranje i prodaju, temeljem prijedloga Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju, a nakon provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju. ”
https://vlada.gov.hr/vijesti/priopcenje-sa-zatvorenoga-dijela-77-sjednice-vlade/23242
Valjda su se sad stekli uvjeti da mjesec dana nakon otvaranja i analize ponude donesu odluku.
Pozdrav
neki dan milijunski promet?
nije loše za dioicu izašlu iz posebnog režima?
reklo bi se ima na ovom marketu skrivenih potencijala.
još će na kraju ispasti da je na gotovo svima tako za godinu ili dvije?
a da su pesimizam i depresija nekima napravili nemalu uslugu.
izglednost ponavljanja takvih većih volumena nije realna jer je praktični freefloat skroman.
ali recimo da se ispresložilo ono što se planiralo,da su oni koji su hjeli dobili ono što su htjeli i da su sada ostali oni koji žele više?
koji misle i vjeruju da vrjedi više,česima(kinezima) vrijedi više a rekao bi da im vrijedi i bitno više ali što bi plaćali više kada im se gura od strane države “u pola cijene”?
ok za to je bilo potrebno i odraditi neke stvari,daleko od svemirskog broda.
a nije se imalo vremena i volje za odraditi pa će se novi vlasnici time pozabaviti i pokupiti bonuse na bonuse.
a i mi smo vlasnici nekog dijela pa ćemo i mi izgledno na tome zaraditi.
a zaradit će i valamer ako ne otpusti dionice kada nije već htio uzeti što mu se guralo pod nas.
a tko zna što će budućnost donjeti?
možda baš valamar u nekoj budućnosti preuzme po bitno većoj cijeni?
ili još realnije da kinezi jednog dana preuzmu i vlmr pa ćemo biti svi kod istog gazde?
još tamo od 2011 sam na temi himr pisao da će strani kapital preuzeti sve na jadranu.
samo se nezna kojim redosljedom,zadnji će najskuplje prodati svoju kožu.
i tako mic po mic idemo u tom smjeru,na tom putu nudile su se i nudit će sakupljanje većih ili manjih premija za strpljive.
ova priča nije završila kako je mogla u ovoj fazi ali je ponudila po meni vrlo povoljan risk reward ratio za pozicioniranje u rastu koji će sljediti s obzirom na značajno podcijenjenu imovinu i još više u odnosu na potencijal profitailnosti.
možda i griješim ili su mi spammerske naočale zamagljene,nebi bilo…
HOTELI MAESTRAL D.D./REDOVNA DIONICA HMST-R-A
Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1. CERP (38083028711)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587) 388.447 75,32 Zast. račun
2. ADDIKO BANK D.D. (14036333877)/OLBIA INVESTMENTS LIMITED (31295408674) 37.666 7,30 Skrb. račun
3. VRENKO DUBRAVKA (61130790623) 5.746 1,11 Osnovni račun
4. VALAMAR RIVIERA D.D. (36201212847) 5.632 1,09 Osnovni račun
5. SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242) 4.435 0,86 Skrb. račun
6. ADDIKO BANK D.D. (14036333877) 4.235 0,82 Skrb. račun
7. PFUND MARIJANA (24971954882) 3.716 0,72 Osnovni račun
8. VUK IVAN (09557201474) 3.320 0,64 Osnovni račun
9. SJEKAVICA IVANA (72925874154) 2.677 0,52 Osnovni račun
10. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 2.557 0,50 –
Ukupno: 458.431 88,89
Kao što je kolega očekivao, dogodio se izlazak iz Top-10……
9. OTP BANKA D.D. (52508873833) 2.943 0,57 Skrb. račun (sve do jučer)
Zanimljivo da je taj koji se krije iza tog računa bas sad, prije sluzbene objave prihvacanja ponude i samim time i nadolazece ponude za preuzimanje od 321,5 odlučio napustitit dionicu.
Čisto bacanje dodatknih 40-tak tisuća kuna unutar iduća dva mjeseca……ili mozda taj dotični negdje drugdje vidi bolju priliku koju ne smije nikako propustiti ?
Jos majstori vijećaju i odlučuju…….ili se jednostavno nisu sjetili na vrijeme dostaviti obavijest o odluci ?
Stvarno su ga malo pretjerali ovaj put……