HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Opa, brav0

Objavljeno…

321.41 za hmst
241,65 hmam
5,58 jadran
http://www.cerp.hr/default.aspx?id=5593

Pozdrav

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

sad bar znamo da ispod 350 ne ide ; )super

Ovo je dobro. Biti će nabidavanja.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Nadao sam se pocetnoj ovoj od zadnjih dana 340 a bice dobro ako to bude konacna.

Mislim da je Jadran potcijenjen bez obzira i na obaveznu dokapitulaciju. Izgleda da je ministru najvažnije da proda pod svaku cijenu. Mislim da će cijena privući kupce tako da će se postići puno viša cijena i ne samo za Jadran nego i za HMST i HMAM.

Zašto je ova početna cijena dobra i zašto bi bilo nabidivanja ako ga dosad nikad nije bilo? Cijeli proces meni ne izgleda kao da se želi prodati po najvišjoj cijeni nego kao namještaljka za Valamar i mirovince, da kupe što jeftinije. Naravno ključ je u hipotekama i šta zapravo je promijenjeno od posljednog natječaja. Nisam vidio nijedan post koji bi javnosti obrazložio to pitanje…Zato ostaje tavanje u tami bez relevantnih informacija.

Nema tu nikakvog stvarno potencijala za ikakvu pristojnu zaradu…….onim, naravno, onima koji su već odavno kupili do cca 280 i strpljivo čekaju već jako dugo.
Kupci na cca 300 će eventualno dobiti nekakvu sitnu zaradu na svoj ulozeni novac, ako se to ipak ovog puta proda, ali nikakvih nadbidavanja i bildanja cijene ovdje neće biti.

Oh prodao sam u 9.mijesecu 2016 i kupio Cinkarnu Celje, ne treba meni HMST:-)))) Inače mene zanimaju fakti, nisam ljubomoran na nikoga, i da bude cijena 1000 kn svaka čast, ali znamo mi svi zašto nikad dosad nije bio prodat HMST…Znači nemojte pisati sa emocijama, zanimaju nas fakti, hipoteke….

Pa i ja mislim, da je prodaja na vidiku, ali za Valamar i mirovince negde blizu početne cijene…

Zašto tvrdite da je loša odluka slovenca o prodaji HMST!

Pa i zadnji puta interes je bio vrlo veliki da bi na kraju sve postalo fijasko.

Čovjek zadovoljan sa svojom zaradom i ne želi riskirati. Kako kaže ona o golubu na grani.

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Objavljeno…

321.41 za hmst….

držim da je ovo niska početna cijena kojom se nekom pogoduje, i to značajno
.jer stara procjena je bila 470 a nova bi izgledno pokazala >500
nije ju se htjelo napraviti i maske su pale,sve je jasno.
samo nije do kraja jasno tko su ti koji su” iskomunicirani” prije natječaja?
odgovor nećemo dugo čekati zar ne?
a što reći za ministrovu izjavu
“sada nakon pripreme za tržište”???
pripremljeno pa početna cijena veća za 12 kn od prošle ili -30% od službene procjene koje jbitno manja od realnog(postignutog na drugima)
a danas je “crni petak” pa zato ti nestvarni popusti?
ha-ha-ha…

16.11.2017

“…Sada, nakon pripreme za tržište…”

tko nije pogledao uživo”a sada vlada”
preporučio bih mu jer text je jedno a govor je dodatna dimenzija.
meni je ostavio dojam da se jedva suzdržava od samohvale.
da se jedva suzdržava da kaže “hop”
ako za to ima temelja tada je izgledno stvar iskomunicirana i prije natječaja.

http://www.cerp.hr/default.aspx?id=5591

” te sustavno pripremao trgovačka društva za prodaju uz redovne razgovore s potencijalnim investitorima.”;
[/quote]

21.11.2017

iz ministarstva DI dolaze izjave iz kojih se da zaključiti da je prije natječaja iskomunicirano sa kupcima.
što i kako?
s vremenom (relativno brzo)će se slika popuniti
može se pretpostaviti da su njihove želje daleko želja ministarstva da natječaj nebi bio objavljen.
i za mene je ovo interesantno ulaganje i sa drugih aspekata a ne samo kroz obvezujuću ponudu
koja će sljediti u slućaju kupnje.
jedan od scenarija je da će netko kupiti i da će biti značajno diskontirano radi”tereta””utega”stvarnih izmišljenih,eventualnih fqavoriziranja nekih kupaca…
može li nas netko natjerati da u ponudi otpustimo dionice po tom možebiitnom značajnom diskontu?
ili koliko vrijedi hmst u tom slučaju?
diskontirano ili koliko ga je procjenio RAST(470) a svi znamo(dokazano) da je radio konzervativne procjene + da e od tada vrijednost narasla,što znači da sa velikim stupnjem uvjerenosti možemo pretpostaviti da je to >;500.
privatno upravljanje će neupitno donjeti povećanje profitabilnosti,dodatna ulaganja,bolju popunjenost kroz vl kanale prodaje,veće ostvarene cijene i sve ostalo što ide u paketu,s vremenom će biti i rješeni”utezi”,”tereti” i realno je za očekivti da je samo pitanje koliko će vremena proći da mi i na tržištu dobijemo realnu vrijednost.
neka se proces započne i strpljivi imaju velike izglede da će izdašno naplatiti i to na konzervativnom (nekretninskom)ulaganju.
tu su još i drugi scenariji mogući a to je i da se umiješaju oni koji nisu prije natječaja “iskomunicirali”
jer roba je tražena,poželjna i šire od hr jadrana.
uskoro ćemo dobiti dokaz da je tome tako kroz broj pisama namjere.
neka se proda i neka vrijeme radi za nas jer da se je to dogodilo prije 2-3 godine
sa priličnom sigurnošću držim da bi cijena danas bila na drugim razinama.
prodaja po nepotrebnim diskontima bi išla zna se kome na dušu pa…
maske bi brzo pale a politički protivnici samo čekaju materijal za dokaze na prijašnje dokaze.
svakome po njegovom izboru.

ne otpuštam ni komada ispod 400,mogu samo dokupti
do kraja natječaja.
over and out

p.s.
onima koji su “iskomuniciravali” želim da im netko pomrsi račune.
a “zna se” da nebi bilo prvi put da radi toga ponište natječaj na hmst
😀

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Hmst / 23 753 m2 hoteli + 100 885 m2 zemljiste država procjenjuje cca 165 mil kuna
Hmam /52 007 m2 hoteli + 95 007 m2 zemljiste država procjenjuje cca 270 mil kuna

Vilu Castello ( bivši Todorićev dvorac u Medveji ) 969 m2 + 10 000 m2 Slovak kupi za cca 60 mil kuna !!

Država ocito ili jedva ceka da proda ove svoje udjele ili je “kvaliteta” tih 80tak pisama namjere poprilicno niska pa su procjenili da je najbolje krenut sa diskontom pa do kud se dodje..Pametniji bi bili kad bi i t a lista bila objavljena. U svakom slucaju taj dio nije transparentan !!
Sad nam preostaje vidjet dali ce sami potencijalni kupci dignut cijenu..U pozivu se navodi da se najboljim ponuditeljem smatra onaj tko ponudi najvecu kupovnu cijenu ( ne ulaganja..maglu..itd )..

Pozdrav

svi smo mi Crobex

New Report

Close