HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da je ovdje rizik mali i da će Valamar to kupiti kad sazrije.
Zalogaj nije mali, ali Dubrovniku trebaju još hotela visoke 4 i 5 zvjezdica.

držim da će ipak onaj tko kupi zaraditi bitno veću lovu u uvali lapad koja je u pješačkoj zoni do straduna od sheratona koji je 11 km od dubrovnika.
volio bi da me netko argumentima razuvjeri.
ako to uspije prvi ću prosuti po bidu.
to je lokacija vrh vrhova jadrana ali i šire.
potencijal za >5*
zadnjih nekolikogodina se intenzivirala nova privatizacija.
pitanje glasi:
koliko je desetina mil kn izgubljeno nekupnjom radi propuštene zarade
a koliko na porastu vrijednosti položajne rente u tih par godina?
ako ne griješim vrlo skupo”filozofiranje”,taktiziranje,izmišljanje utega,odugovlačenje….
tu u prvom redu mislim na domaću menagersku kremu kojoj to politika servira godinama a oni nikako da se odluče.
izgleda da je novi đir zašto kupiti jeftinije kad možeš skuplje,barem je himr potvrdio tu tezu.
hrvatistan-apsurdistan ne prestaje iznenađivati
“i tko ti to more platit”
🙂

a novog ministra i za njega izmišljeno ministarstvo koji je blago rečeno nesposoban osim možda za uhljebiti sebe i svoje neću više trošiti riječi jer sam sve već izrekao u prijašnjim komentarima.
veliko razočaranja jer sam ga držao za jednog od boljih u toj stranci a ispalo je…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

To je prezervacija uhljebnistva. Ministar imovine prodajom imovine reze granu na kojoj sjedi. Kad bi bio uspjesan u privatizaciji ubrzo bi postao ministar nicega.
No dobro, ima hrpa imovine kojom se moze dugorocno upravljati, nekretnine itd. ali dionice turistickih firmi definitivno trebaju u druge ruke. Vise bi dobili na porezu nego sad na dobiti. Koje skoro nema. Ali ajde, stidljivo se giba.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

I dalje podbačaj u privatizaciji i upravljanju nekretninama

Frapiran sam!
Odakle je ovaj covjek tako jak da sebi stvori izmisljeno ministarstvo vjerojatno nitko neznam. Uzas. Btw. knjiga mu je necitljiva, cak manje od tega.
Lagano prolaze godine, a dok je turizma ionako netrebaju nista radit.

Tu se prvo i osnovno moraju riješiti imovinsko-pravni odnosi jer situacija nije čista, pa tek onda sve ostalo…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

pustite čovjeka da dela.
zar je njemu lako?
patnik iz kategorije žešćih.
netko će morati prije ili kasnije pokrenuti peticiju za skupljanje potpisa da ga se predloži
za neki orden ali i bez toga upis u anale zagarantiran.
koliko ono još predmeta za rješiti(uhljebiti)?
rekli bi naši stari:kruh je to sa 7 kora
sjedi na desecima mlrd kn imovine a ne stigne niti za plaće
novoizmišljenog za njega osobno ministarstva nešto prodati.
kaj bi rekli naši stari:pa ne može jabuka daleko od stabla.

njemu usprkos

FOTO: Preuređena glavna plaža “Sunset beach” u uvali Lapad spremna za prve turiste

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

a kako bi ovo moglo utjecati na cijenu lokacije vrh vrhova jadrana ai šire?

U Hrvatsku ulaze neki od najjačih svjetskih brendova luksuznih hotela

uskoro će i plaža ispred hotela vrijediti više nego zemljište na kojima se hoteli nalaze(hoteli gratis):-))
barem ako usporedimo zadnju po kojoj se prodavalo usprkos neusporedivo većoj sada već out of date procjeni.
biće suza za propuštenom prilikom svih zainteresiranih(valamr i ekipa) u rijekama a ni mora neće biti senzacija.

Ajmo još jedanput ponoviti pošto očito nekima nije jasno, nikad nije bila problem lokacija uvala lapad i zbog toga vjerovatno ni ponudjena cijena od 309 kn za preuzimanje, nego neriješena imovinsko pravna pitanja….koja se ne riješevaju….

kolege,

upravo na stranicama AIK izašao katalog u kojem stoji spremnost na prodaju dionica Maestral.
Natječaj nije objavljen ali ovo je korak prije.
To objašnjava kako je cijena došla do 295kn.
Uvijek netko ima informaciju….

Kaze maric da dvije firme idu na panj do kraja godine
E sad,sudeci po prometu jos nije odluceno ili hmst nije medu njima
Treba mu nesto na stotine mil ak ce ispuniti plan, sa sicom nece na zelenu granu

Ajmo još jedanput ponoviti pošto očito nekima nije jasno, nikad nije bila problem lokacija uvala lapad i zbog toga vjerovatno ni ponudjena cijena od 309 kn za preuzimanje, nego neriješena imovinsko pravna pitanja….koja se ne riješevaju….

… Koliko je isto točna informacija, ne znam, ali danas je na više dnevnih vijesti spominjana lista projekata na AIK agenciji gdje je navedeno (zadnji put na HR u 22h) da je uvjet za ulazak na listu: riješeni imovinsko-pravni odnosi… Pa sad – kome vjerovati… A HMST je na toj listi…

Hmst,Hmam i Jadran sve je na prodaju pa gdje bude interesa.
Jadran je psn ako se ne varam pa neznam jel to komplicira stvar

New Report

Close