E sada kako tumačiti ovo da neće više produžavati rok za predaju ponuda ?
Ima nas 920 dionicara i drzimo 11-12%.
Ispada da prosjecno imamo po cca 15000 po sadasnjim cijenama.
Mozda nekoliko od vas ima par stotina tisuca.
Iznenadilo bi me da nitko ne ponudi trazeno obzirom na bagatelnu cijenu.
Globus je objavio, 30.10.2015. intervju s Ivanom Paladinom, predsjednik IGH, Avenue ulaganja itd. (Intervju je bio povodom ulaska u Kupare, imam tiskano izdanje, nisam gledao jel ima na webu.)
“Globus: Tvrtka Avenue ulaganja zainteresirana je za dubrovačke hotele Maestral. Kakvi su vam planovi za to poduzeće?
Hoteli Maestral primjer su projekta i lokacija kakvi nas zanimaju. Dakle, četiri ili pet zvjezdnica, lokacija poput Dubrovnika, ali ne po svaku cijenu. Mi smo predali neobvezujuće pismo namjere za hotele Maestral, a u obvezujućem dijelu ćemo možda sudjelovati, ovisno o tome kakvi će biti uvjeti natječaja i što će se u međuvremenu događati s našim poslovanjem.
Globus: Jesu li natječaji za privatizaciju državnih hotela prezahtjevni za investitore?
Mogu se složiti da su uvjeti natječaja za Kupare bili dosta zahtjevni, a tražila su se ozbiljna jamstva koja su u našem slučaju iznosila šest milijuna eura. Međutim, i prošli je natječaj za hotele Maestral bio jako zahtjevan i nitko se na njega nije javio.”
Što zaključiti iz toga? Svatko će zaključiti svoje. Što se promijenilo u međuvremenu, nakon intervju objavljeno je da cijena nije više 477 nego je 309, to se nije znalo uoči neobvezujućih ponuda, spada li ova nova i dalje pod “ne po svaku cijenu”, ne znam, dosta su je skinuli.
U međuvemenu je otišao HIMR za kojeg tržište nije očekivali da će otići, hrvatski turizam je postao popularniji, izbori su za tri dana hoće li to utjecati, rasprodaja blaga ili privlačenje investicija po natječaju kojeg su i sdp i hdz hvalili.
Oni koji su tu već par natječaja pušu i na hladno.
Ako se ne varam, to znaci da cemo sutra vec zanti tko je predao obvezujucu i koliko je ponudio ili? a poslije izbora ide konacni odabir?
Evo kolega za podsjetnik tko je sve predao pismo namjere i kako je glasila odluka o prodaji
Povjerenstvo se sastaje u 14:01i utvrđuje broj pristiglih ponuda..Kod slučaja Imperijala , Valamar je već u 14:04 dostavio obavijest na zse…CERP dan kasnije..ali pošto je vikend vjerujem da ce tijekom dana poslat priopcenje.
Pozdrav
… možda dopisati nešto o “manje poznatima” (Ingra i Valamar nisu tema koju ne poznajemo, a ni pojedinci, iako “Ruse” pojedince nikad nije za podcijeniti):
– Netex i Networld su isti igrači (DGG holdings) – ozbiljan ponuđač, pogledajte čime se bave
– HOK osiguranje (njihovi vlasnici iz RH su uspješni u kladioničarskom biznisu) – mislim također ozbiljan ponuđač
– Olbia Investm. & Elements Cap. nisu za potcjenjivati, novac sa Cipra može biti bilo čiji novac (čini mi se da je Olbia predstavnik ukrajinskog kapitala i to bankovnog – mislim da imaju ili su imali veze sa Hotel Split Radisson, a u Elements-u su ključni ljudi Slovenci…) – ozbiljni igrači po meni
– Avenue ulaganja – Gjadjelkin (Kupari, IGH…) – ozbiljan ulagač premda već u velikom trošku – vidi pod Kupari, ali…
– ECO Services – prdstavništvo franc.tvrtke – malo znam o njima…
– TC i partneri – lokalni hrvatski ljudi iz hosp.biz. su vodeći: nikad se ne zna koga predstavljaju…
– Savoy – i ovdje može biti raznih inv. i interesa… svakako ne isključiti, a jesu li jaki igrači ne znam…
… pa sad ti ocjeni/procijeni gdje će cijena…
@Ibro10
Kolega ako se nadate takvoj ponudi stavite jos danas na prodaju po 335 i zaradite vise od toga. Hvala na Vasem cijenjenom komentaru. Puno sam iz njega naucio.
Treba jednu jaču duplu travaricu pupčaru suknut (koju osjetiš do pupka); prije objave,
a ne mudrovat i savjetovat upavljanje portfelja bez veze i mozga.
Cookie63 Savoy je Miodrag Kostić jedan od najbogatijih na području bivše juge (vlasnik AIK banke), kupio je prošle godine Kempinski u Portorožu,….