onaj koji kupi maestrale dobiva top lokaciju a konkurencija gubi bitku
novac je sada jeftin i vjerujem da su sve opcije izračunate koliko što košta
adris je izračunao kako će do marjana u splitu a kupac maestrala koliko će
koštat kupnja maestrala kada se stave u funkciju.
no da malo špekuliramo.ako adris uzima split i recimo danas/sutra sheraton (zagreb/Dubrovnik)pa se širi u rovinju,maistra bi po prihodima mogla prestići lukšiće i valamar.Mislim da valamar ne će dati prvo mjesto.opasna je šutnja od lukšića.očekujem neko javljanje poslije medenog mjeseca.
mi koji smo već po par godina u turističkim dionicama uživat ćemo još i više
Mislim da su imali potencialni kupci vise nego dovoljno vremena za skrbni pregled i znaju vrlo dobro sve o hmst. Znaju sve o kreditima, znaju sve o tome sta mogu graditi i kad ce to uciniti, znaju cijenu investicije i cijenu kreditiranja. Znaju kakva je situacija u sredozemlju i kakva je lokacija dubrovnik. Pricekajmo jos par dana…
ako je to uopće prilika.
Veće su prilike greenfield investicije, kojima se okreću sve turističke kuće u svijetu, pa i u Hrvatskoj (primjer Shearaton u Mlinima od HUPZ, novi Maistrini i Valamarovi hoteli).
Ekonomski gledano je to puno čišće, jednostavnije a na koncu i jeftinije.
A to da nema zemljišta, to su priče za malu djecu.
Čak i Dubrovnik, koji je jako izgrađen, ima jako puno prostora za greenfield (Babin Kuk, Gorica), na kojima su DPU-om i predviđeni hoteli i turistička namjena, što znači da su im otvorena vrata.
Kupivši HMST, dobivaju mačka u vreći iz koje nikad neznaš što će ispasti niti koliko je duboka.
Kod greenfielda je čista cost-benefit analiza, i to kapitalisti vole, i to je isključivi razlog zašto se do sada bježalo a i još uvije bježi od HMST.
Kome milo, a kome drago.
Ja kao mali dioničar većine turističkih kompanija u HR ne bih nikako volio da firma u kojoj imam udjele preuzme Maestrale, jer znam o čemu pričam, a između ostalog, ova priča je i na tragu priča svih čelnih ljudi vodećih turističkih kompanija.
Stalno slusamo, da vi znate o cemu pricate, o kosturima iz ormara, pa hajde jedanput napisite to sto mi ostali ne znamo….
[/quote]
napisao sam u više navrata.
Invest….koja je po tebi fer cijena za kupiti Maestrale kad se već toliko stranica natežemo ZA i PROTIV? Ili je problem u nečemu drugom?
Fer bi bilo po 80,ali niko nece dat za te pare.
Evo, Frankie vam je sve rekao.
Kada je bio zadnji natječaj, iz Valamara su utvrdili (neslužbeno, naravno) da ovo vrijedi 60 kn/dionici plus premija, pa nek je sveukupno 100 kn. Ako ima više konkurenata, povest će se bitka koja će dignuti cijenu, koliko to nitko nezna, ali više od 100 % je zaista teško očekivati.
Dečki, za 80 kn sada možete kupiti 2 dionice Valamara i
još vam ostane za espresso ( ali ne u Dubrovniku).
Približnu cijenu HMST provjerite u petak popodne.
😉
Ja sam ovo platio 80,79 sa brokerskom provizijom.
Bravo.
Tek sad vidite, koliko je osim dobre cijene bitna i količina.
Uzeja sam samo 2 komada bilo me straj uzest vise.
Super si.
Za to se i kaže: “Tko umije njemu dvije ”