HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HMST (Hoteli Maestral d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

onaj koji kupi maestrale dobiva top lokaciju a konkurencija gubi bitku
novac je sada jeftin i vjerujem da su sve opcije izračunate koliko što košta
adris je izračunao kako će do marjana u splitu a kupac maestrala koliko će
koštat kupnja maestrala kada se stave u funkciju.
no da malo špekuliramo.ako adris uzima split i recimo danas/sutra sheraton (zagreb/Dubrovnik)pa se širi u rovinju,maistra bi po prihodima mogla prestići lukšiće i valamar.Mislim da valamar ne će dati prvo mjesto.opasna je šutnja od lukšića.očekujem neko javljanje poslije medenog mjeseca.
mi koji smo već po par godina u turističkim dionicama uživat ćemo još i više

Mislim da su imali potencialni kupci vise nego dovoljno vremena za skrbni pregled i znaju vrlo dobro sve o hmst. Znaju sve o kreditima, znaju sve o tome sta mogu graditi i kad ce to uciniti, znaju cijenu investicije i cijenu kreditiranja. Znaju kakva je situacija u sredozemlju i kakva je lokacija dubrovnik. Pricekajmo jos par dana…

ako je to uopće prilika.
Veće su prilike greenfield investicije, kojima se okreću sve turističke kuće u svijetu, pa i u Hrvatskoj (primjer Shearaton u Mlinima od HUPZ, novi Maistrini i Valamarovi hoteli).
Ekonomski gledano je to puno čišće, jednostavnije a na koncu i jeftinije.
A to da nema zemljišta, to su priče za malu djecu.
Čak i Dubrovnik, koji je jako izgrađen, ima jako puno prostora za greenfield (Babin Kuk, Gorica), na kojima su DPU-om i predviđeni hoteli i turistička namjena, što znači da su im otvorena vrata.
Kupivši HMST, dobivaju mačka u vreći iz koje nikad neznaš što će ispasti niti koliko je duboka.
Kod greenfielda je čista cost-benefit analiza, i to kapitalisti vole, i to je isključivi razlog zašto se do sada bježalo a i još uvije bježi od HMST.

Kome milo, a kome drago.
Ja kao mali dioničar većine turističkih kompanija u HR ne bih nikako volio da firma u kojoj imam udjele preuzme Maestrale, jer znam o čemu pričam, a između ostalog, ova priča je i na tragu priča svih čelnih ljudi vodećih turističkih kompanija.

Stalno slusamo, da vi znate o cemu pricate, o kosturima iz ormara, pa hajde jedanput napisite to sto mi ostali ne znamo….
[/quote]

napisao sam u više navrata.

Invest….koja je po tebi fer cijena za kupiti Maestrale kad se već toliko stranica natežemo ZA i PROTIV? Ili je problem u nečemu drugom?

Fer bi bilo po 80,ali niko nece dat za te pare.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Evo, Frankie vam je sve rekao.
Kada je bio zadnji natječaj, iz Valamara su utvrdili (neslužbeno, naravno) da ovo vrijedi 60 kn/dionici plus premija, pa nek je sveukupno 100 kn. Ako ima više konkurenata, povest će se bitka koja će dignuti cijenu, koliko to nitko nezna, ali više od 100 % je zaista teško očekivati.

Ma naravno 60, 80kn,… ma mogli bi dati možda nekome besplatno, pa da napravi tamo gradski park…

Dečki, za 80 kn sada možete kupiti 2 dionice Valamara i
još vam ostane za espresso ( ali ne u Dubrovniku).
Približnu cijenu HMST provjerite u petak popodne.

😉

Ja sam ovo platio 80,79 sa brokerskom provizijom.

Bravo.

Tek sad vidite, koliko je osim dobre cijene bitna i količina.

Uzeja sam samo 2 komada bilo me straj uzest vise.

Super si.
Za to se i kaže: “Tko umije njemu dvije ”

New Report

Close